Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Být bílý, štíhlý a bohatý, tak bych se za sebe u tohoto protirasistického muzikálu musel trošku stydět. Naštěstí jsem již úspěšně načal druhou stovku kilogramů a tak mohu s klidem prohlásit, že mě na této rozjuchané zábavě baví v podstatě všechno - Travoltovy rozvlněné špeky, Marsdenovo cenění ultrabílého chrupu, Walkenovy ptákoviny i krásná zlotřilost Michelle Pfeiffer. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Politicky korektní muzikál o splněných snech a vítězství dobra (Tracy) nad zlem (producentka a její dcera). Jednoduchý a snadno předvídatelný příběh je zde oděn do velmi líbivého kabátku, který však neuráží, ale naopak pobaví. Nadhled a hravost je hlavní devízou tohoto snímečku, ktery evidentně nemá žádnou ambici - jedině snad střílet si z vlastních (rozuměj amerických) spoluobčanů... Reflexe někdejší segregace černých může snad trochu působit křečovitě, zato u reklamních sloganů a propagace laku na vlasy, kterými moderátoři tanečních pořadů nešetřili, jsem se vyloženě bavil. Hezky tím vyjádřili samu podstatu televize :-) Hudba a tanec... to šlo trochu mimo mě... ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hairspray je všemi barvami laděný a absolutně ulítlý muzikál, ve kterém se sešel hvězdný herecký ánsámbl, který mi předvedl, že umí velmi dobře skloubit tanec, zpěv a v některých případech i aktérský výkon. Taneční choreografie měla šťávu a písně, kterých bylo na konci už na mě moc, taktéž. John Travolta vypadá v latexovém obleku hodně zajímavě a hlavní hrdinka není po dlouhé době kupodivu žádná vychrtlá kost. Zkrátka průměrně natočený americký muzikál, který se skvěle hodí na zaplácnutí odpoledne, a neomrzí (tedy aspoň mě) po více jak jednom zhlédnutí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chceš vyhodit Cornyho Collinse ze Show Cornyho Collinse?.......... Scénář : Leslie Dixon, Thomas Meehan, John Waters a Mark O'Donnell. Kamera : Bojan Bazelli. Hudba : Marc Shaiman - Ocenění 2008 - Grammy Awards - nominace (Nejlepší soundtrack) 2008 - USA People's Choice Awards - nominace (Oblíbená píseň - "You Can't Stop The Beat") - http://www.youtube.com/watch?v=Ujs2TH7y2bg 2007 - Satellite Awards - nominace (Nejlepší originální píseň - "Come So Far") - http://www.youtube.com/watch?v=ZU6w0vjxpJI Jerry Stiller, který hraje pana Pinkyho, hrál v původní verzi Hairspraye Wilbura Turnblada. CITÁT - Jestli přijde ještě pár bílejch, tak tu z toho máme nóbl čtvrť......... ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Tahle ujetá parodie na všechno v čele s vedením, kteří původním filmů jsou tváře, je tak hrozně absurdní, až je to krásné. Zasadit do populární píčoviny vztah k rasismu a obezitě, je neuvěřitelné a já stále koukám a nedokážu uvěřit. Vnímavější divák uvidí nejen krásnou stupiditu, ale i podstatu její, což je prostě krásné a mě se to fakt líbí! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Kostymérka Rita Ryack použila pro některé scény natáčené ve škole originální oblečení z 50-tých let, které sehnala například ve vintage obchodech. (Galadriel)
  • O roli Penny Pingleton se ucházela účastnice třetí řady soutěže American Idol (2002) Diana DeGarmo, která ale neuspěla, protože prý je moc malá. Nicméně v současné době hraje tuto roli v Brodwayské verzi muzikálu. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama