Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hairspray by som označil za jeden z najlepších muzikálov desaťročia. A to vrátane oscarového Chicaga. Nieje náhoda že má podobný názov ako jeho starší predchodca - Pomáda. Od začiatku film prekypuje značnou energiou, zobrazuje roky šesťdesiate a pôsobí mladistvo a humorne. Je plný hudby a sotva sa dá začuť hovorené slovo. Herci sú fantastickí, hlavne tí naznámejší ako John Travolta, Michelle Pfeiffer a Christopher Walken. Asi najväčšiu pochvalu si zaslúži Amanda Bynes, ktorú som doteraz nemal veľmi v láske. Film je taký pestrý retro muzikál, že môže byť osviežujúcim doplnkom týchto chladných dní. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ano, znovu jsem objevila Michelle Pfeiffer a maximálně propadám všemu, čeho se zúčastnila, ačkoli ty hudební věci jí nějak drhnou. Na druhou stranu takové Makin' Whoopee je senza věc. Nicméně tenhle muzikálek je celý vlastně jen parodií na sprej na vlasy a obludné kreace, které za jeho pomoci tvořila celá ta úchylná generace. Ale proboha, je nutné se tomu věnovat téměř dvě hodiny? Tak to tedy ne. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvých minútach som si myslel, že sa pri hodnotení prikloním k nižším, podpriemerným hviezdičkám a to najmä vďaka otravným, afektovaným výstupom začínajúcej herečky Nikki Blonsky, ktorá bola pre tvorcov určite riskantný ťah. Postupom času som si na ňu však začal zvykať, i keď aj možno vďaka tomu, že časom dostávali priestor častejšie aj iní herci so svojimi muzikálovými číslami. Tie boli spracované pomerne slušne, ale hlavne energicky, hravo, výbušne a občas poriadne šialene. Zaujímavejšie boli však tentokrát tanečné čísla, ktoré dokonca tromfli spevácke výkony hlavných predstaviteľov. Každý predviedol čo mohol, favoritom v kombinácii spev-tanec bol však vo filmu u mňa Elijah Kelley, ale aj Travolta si svoju moletnú mamu viditeľne užíval a jeho postava vo mne nevyvolala žiadne protichodné reakcie, ako sa to v podobných prípadoch (obliekania nadmerných kostýmov) neraz stalo. Dej sa popri originálnej myšlienke však na moje sklamanie niesol len v klasickom romantickom poňatí, občas potešia originálne nápady, ale celé to spadá len do slušného nadpriemeru, z ktorého by (avizované) pokračovanie vôbec nemuselo vzísť. 70%. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

S podobným nádechem jako Pomáda (asi to bude tím, že se jedná o snímek ze stejné doby), ovšem Travolta si tu tentokrát ironicky nezahrál školního drsňáka jako hlavní postavu (což by po několika desetiletích od Pomády ani nešlo), ale obtloustlou matku hlavní postavy. No což, role mu z nějakého důvodu docela sedla... Hairspray sice není nikterak uchvacující film, ale je zábavnou, barevnou a svým tancem docela chytlavou podívanou. ~(3,3)~ ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že mám pro malebné, veselé, pozitivní energií nabité a šťávou naplněné filmy slabost. Tento patří mezi ně. V dnešní době akčních thrilerů a psycho dramat, je Hairspray naprosto geniálně zapíchnutá barevná jehla do černobílé časové osy. Nehledě na to, že film je muzikál z roku 1962, kdy letěl Rock'n'roll, který málokoho ponechá bez hnutí sedět (pokud nepočítáme zmlsané suchary). Něžný příběh, jemná zápletka a klidné vyřešení, vše jako z pohádky. Ano, pohádka to je. Pojednává o Tracy Tunbland (Nikki Blonsky), která je přes své větší rozměry do všech stran společností poněkud opovrhována. Svému problému se postaví a čelí mnoha odporu, ale i podpůrným názorům. Vždy ale ví co je správné a za tím si jde. Silnou stránkou filmu jsou mimo spousty jiných věcí i vtipné scény. Nezřídka se člověk po čerstvě utřených vtářích z dojetí příběhem dostane do záchvatu smíchu, takže už ani nevíte po čem si ty slzy utíráte. Bravo Adame Shankmane! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Šaty Penny Pingleton v písničce „You Can’t Stop the Beat“ byly ušité ze závěsů v jejím pokoji. (Galadriel)
  • V původním Brodwayském obsazení muzikálu figurovali Marissa Jaret Winokur (Tracy), Harvey Fierstein (Edna), Clarke Thorell (Corny Collins), Laura Bell Bundy (Amber), Matthew Morrison (Link), Kerry Butler (Penny), Linda Hart (Velma), Dick Latessa (Wilbur), Corey Reynolds (Seaweed) a Mary Bond Davis (Motormouth Maybelle). (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama