Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

Katullka 

všechny recenze uživatele

Tahle ujetá parodie na všechno v čele s vedením, kteří původním filmů jsou tváře, je tak hrozně absurdní, až je to krásné. Zasadit do populární píčoviny vztah k rasismu a obezitě, je neuvěřitelné a já stále koukám a nedokážu uvěřit. Vnímavější divák uvidí nejen krásnou stupiditu, ale i podstatu její, což je prostě krásné a mě se to fakt líbí! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

S podobným nádechem jako Pomáda (asi to bude tím, že se jedná o snímek ze stejné doby), ovšem Travolta si tu tentokrát ironicky nezahrál školního drsňáka jako hlavní postavu (což by po několika desetiletích od Pomády ani nešlo), ale obtloustlou matku hlavní postavy. No což, role mu z nějakého důvodu docela sedla... Hairspray sice není nikterak uchvacující film, ale je zábavnou, barevnou a svým tancem docela chytlavou podívanou. ~(3,3)~ ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Muzikály příliš nemusím. Tady je to navíc umocněno o zatučnělou malou nadšenkyni. Chápu, že tvůrci chtěli vybrat někoho s antisportovní postavou, ale nechat obsadit do hlavní role tlusťoučkého nosorožce zvalchovaného kombajnem s vynuceným "jokerovským" úsměvem, to se mi prostě příčilo. Vypasenej Travolta ušel, tradičně dobří byli Pfeiffer a Walken. Jinak každá minuta se mi neskutečně vlekla, připadá mi, že jsem na to začal koukat před třemi týdny. Choreografie také nic moc, že by mi to nějak zvedlo náladu nebo že bych měl chuť začít kroutit boky, to tedy ani náhodou. Barevné to možná je, ale já tohle viděl jen černobíle. Spíš černě... 75 miliónů dolarů(rozpočet)/200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

No.. nebylo to špatný, ale některý scény bych vystřihla/zkrátila, protože jsem se občas nudila. A rozhodně bych vyměnila herečku co hraje hlavní hrdinku. Jasně, už vidím jak by Zac Efron s někým takovým chodil. Byla nejenže, divná ale ještě ke všemu neskutečně nesympatická. A že by něják skvěle uměla tančit? Nevšimla jsem si, když začala tančit, spíš jsem se děsila. A ty růžový šaty? No katastrofa. A ten konec? WTF? Spoiler tak ona tam na ní čeká celá garda policajtů a nakonec se někam vypaří?! Jo, velmi věrohodné. No.. ale tak 3* ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Politicky korektní muzikál o splněných snech a vítězství dobra (Tracy) nad zlem (producentka a její dcera). Jednoduchý a snadno předvídatelný příběh je zde oděn do velmi líbivého kabátku, který však neuráží, ale naopak pobaví. Nadhled a hravost je hlavní devízou tohoto snímečku, ktery evidentně nemá žádnou ambici - jedině snad střílet si z vlastních (rozuměj amerických) spoluobčanů... Reflexe někdejší segregace černých může snad trochu působit křečovitě, zato u reklamních sloganů a propagace laku na vlasy, kterými moderátoři tanečních pořadů nešetřili, jsem se vyloženě bavil. Hezky tím vyjádřili samu podstatu televize :-) Hudba a tanec... to šlo trochu mimo mě... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Hairspray měl premiéru v divadle Neil Simon Theater 15. srpna 2002 a do května 2008 proběhlo 2375 repríz. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama