Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tento snímek jsem si pustil na zlepšení nálady a povedlo se mu to na výbornou. Výborný, zábavný, svižný a hlavně neuvěřitelně optimistický muzikál s chytlavými písněmi a výborným hereckým obsazením. Hlavní role se zhostila (zatím) neznámá Nikki Blonsky, která by sice nemohla soutěžit o titul královny krásy ale její hrdinka je tak neuvěřitelně roztomilá a hyperaktivní, že si mě naprosto získala. John Travolta si roli obtloustlé matky náležitě užíval a ani na chvíli nevypadal trapně. Christopher Walken si zde vystřihl další z rolí chápavých otců a potvrdil tím, že mu tyhle role sedí. A Michelle Pfeiffer si svojí mrchu zahrála opravdu s chutí. Opravdu velice zábavný muzikál u kterého jsem občas uvažoval o absolutním hodnocení i když se docela stydím. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Muzikálům neholduju, tudíž ten který mě v sedačce donutí poklepávat melodie do opěradel má u mě vyhráno. Ten Shankmanův mě chytnul tak jako žádný jiný za poslední roky a ač to dějově připomíná třídního prosťáčka, je to herecky natolik dobře obsazené a odehrané, hudebně a textově maximálně zábavné a hlavně, geniálně choreograficky zatančené, až mě to do toho velkého kolotoče bralo s sebou. Rozumově za 4, ale ten po prvním čísle odešel, tudíž hodnotím srdcem a to jasně za 5 bodů! ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Takhle parádně rozjetý a roztančený muzikál jsem neviděl, ani nepamatuju! Navíc přišel od režiséra, od kterého jsem nic zajímavého nečekal. Travolta a Walkenem mají parádní romantické číslo a ani při něm nevypadají teple (BTW: Travoltova maska je dokonalá). Debutantka Nikki Blonsky v hlavní roli bez problémů utáhne většinu filmu. Michelle Pfeiffer stále vypadá lépe než většina o polovinu mladších bárbín. Jedno z pozitivních překvapení roku. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Priemerny muzikal, ktory ma nijak nenadchol, ale pribeh a myslienka filmu sa mi celkom pacili. Cely film som sa snazil pochopit, preco je Travolta prezleceny za tucnu zenu, akoby to mala byt akasi blazniva komedia, ocakaval som nejake humorne sceny, ale nic take tam nebolo a odpovede som sa ani nedockal, takze Tracyinu matku Ednu mohla hrat ktorakolvek herecka, ktora by sa naucila tancovat. Par pesniciek sa mi pacilo, ale zial drviva väcsina na mna nijak nezaposobila a mozno aj preto som sa trochu nudil. Najviac sa mi pacil prichod mojej oblubenej, ale demonickej Michelle Pfeiffer na scenu, ktoru som 4 roky v kine nevidel, okrem nedavno videneho HVIEZDNEHO PRACHU (2007). Zatial je u mna z muzikalov na vrchole rebricku jednoznacne MOULIN ROUGE (2001).... 08.10.2008 ______ Nikky Blonsky - (Tracy Turnblad) +++ John Travolta - (Edna Turnblad) +++ Michelle Pfeiffer - (Velma Von Tussle) +++ Christopher Walken - (Wilbur Turnblad) +++ Queen Latifah - (Motormouth Maybelle) +++ James Marsden - (Corny Collins) +++ Hudba: Marc Shaiman +++ ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Muzikály příliš nemusím. Tady je to navíc umocněno o zatučnělou malou nadšenkyni. Chápu, že tvůrci chtěli vybrat někoho s antisportovní postavou, ale nechat obsadit do hlavní role tlusťoučkého nosorožce zvalchovaného kombajnem s vynuceným "jokerovským" úsměvem, to se mi prostě příčilo. Vypasenej Travolta ušel, tradičně dobří byli Pfeiffer a Walken. Jinak každá minuta se mi neskutečně vlekla, připadá mi, že jsem na to začal koukat před třemi týdny. Choreografie také nic moc, že by mi to nějak zvedlo náladu nebo že bych měl chuť začít kroutit boky, to tedy ani náhodou. Barevné to možná je, ale já tohle viděl jen černobíle. Spíš černě... 75 miliónů dolarů(rozpočet)/200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně, kdy si Prudy Pingleton čte nahlas z Bible, čte z knihy Genesis 19:30-38, kde Lotovy dcery opijí svého otce a pak s ním počnou děti. (Galadriel)
  • Ve scéně s hodinou zeměpisu učitelka zmiňuje, že Everest není nejvyšší geografický bod na Zemi. Chce znát skutečné nejvyšší místo, jenže odpověď se nedozvíme, protože zazvoní zvonek. Odpověď je Mt. Chimborazo v Ekvádoru. Tato hora je nejvzdálenějším bodem od středu země, přestože její nadmořská výška je menší než u Everestu. (Galadriel)
  • Kvůli své roli musel Zac Efron přibrat 7 kilogramů na váze. (Siriuss)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama