Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Takhle parádně rozjetý a roztančený muzikál jsem neviděl, ani nepamatuju! Navíc přišel od režiséra, od kterého jsem nic zajímavého nečekal. Travolta a Walkenem mají parádní romantické číslo a ani při něm nevypadají teple (BTW: Travoltova maska je dokonalá). Debutantka Nikki Blonsky v hlavní roli bez problémů utáhne většinu filmu. Michelle Pfeiffer stále vypadá lépe než většina o polovinu mladších bárbín. Jedno z pozitivních překvapení roku. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Původní verze se mi líbila víc, ale už je to hodně dlouho, co jsem ji viděla, takže nechci srovnávat. Nepochopila jsem záměr obsadit Travoltu do role obtloustlé matky, většina písniček mi zněla monotónně a nezajímavě. Poměrně těžké téma rasové diskriminace bylo podáno až nebezpečně zlehčující formou, že za to může jen pár zlých lidí nahoře, kteří když se odstraní, bude svět jedna pestrobarevná objímající se školní družina. V druhé polovině film ztratil tempo, ale pak se zase hodně chytil v závěrečném tanečním a hudebním finále. /15. 1. 2011/ ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Přes samý zpěv a tanec už sice nezbyl čas na příběh, který je osekán doslova do podoby holými větami odbyté synopse, nicméně ten zpěv a tanec nejenže působí naprosto bezprostřední radostí ze života., ale jsou natolik chytlavě svižné a zabavné, že člověk prostě nedokáže nepodlehnout dobré náladě. Spíše než Travolta v roli korpulentní dány kupodivu pobavila spíš Amanda Bynes v roli Penny. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Pěknej pestrobarevnej muzikálek zasazenej do 60. let,občas působí dost kýčovitě a občas i trapně,ale většinou hodně vtipně a příjemně.Máte rádi Pomádu (nevztahuje se k debilní dvojce)? Pak si myslím, že vám tohle určitě padne do noty. A určitě se nenechte odtradtim tím, že Travolta tu hraje obézní maminu a vypadá jako dost zanedbanej travestita. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na to jenom kvůli Amandě "Who the fuck is" Bynes, která dnes skončila s herectvím. Podle diskutujících je to tragická ztráta a Hollywoodu bude trvat léta, než se z toho vzpamatuje. :D Těžko hodnotit její výkon a talent na základě Hairspraye; hraje tu holku s copánky a lízátkem, ale vím, že bych jí rád viděl v pornu. Film vcelku fajn, nemám mu prakticky co vytknout, jen ta hudba mě moc neoslovuje. Sedmde ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Trvalo celkem čtyři hodiny, než se každý natáčecí den z Johna Travolty stala Edna Turnbladová. Travoltův kostým vážil něco přes 15 kilogramů. (Siriuss)
  • Podle časopisu Film Journal International byla píseň „Big, Blonde and Beautiful (Reprise)“ přidána na návrh Michelle Pfeiffer, aby si mohla také ve filmu zazpívat. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama