Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý thriller zaoberajúci sa komplikovanou politikou americkej vlády týkajúcej sa tzv. "mimoriadneho vydávania podozrivých" – extraordinary rendition - globálneho tajného systému prepravy, väznenia a vypočúvania, ktorý bol zriadený po útokoch z 11. septembra 2001 a nepodlieha súdnej kontrole ani požiadavkám extradície. Rendition sa zameriava na životy Douglasa Freemana (Jake Gyllenhaal) – analytika CIA, ktorý začne pochybovať o svojom povolaní po tom, čo bol svedkom brutálneho a nekonvenčného vypočúvania Američana egyptského pôvodu tajnou severoafrickou políciou; Anwara El Ibrahimiho (Omar Metwally) – egyptského chemického inžiniera, ktorý ešte ako chlapec spolu s rodinou emigroval do Spojených štátov, a ktorý je teraz podozrivý z teroristickej činnosti; jeho tehotnej ženy Isabelly El-Ibrahimi (Reese Witherspoon) snažiacej sa nájsť svojho manžela, ktorý údajne zmizol počas letu z Cape Townu do Washingtonu; Alana Smitha (Peter Sarsgaard) – poradcu senátora Hawkinsa (Alan Arkin), ktorý odhalí, že Anwara na príkaz šéfky CIA v boji proti terorizmu (Meryl Streep) odtransportovali do krajiny tretieho sveta, kde ho vypočúvajú; a Abasi Fawala (Igal Naor) – šéfa tajného väzenia, ktorý má svoje vlastné osobné problémy s rebelantskou dcérou Fatimou (Zineb Oukach) a jej priateľom – islamským fundamentalistom Khalidom (Moa Khouas). Rendition trúfalo skúma šedú oblasť medzi správnym a nesprávnym, medzi vpravo a vľavo a odpovede, ktoré nachádza, nie sú jednoduché... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (267)

predators 

všechny recenze uživatele

Odvlečen je pro mě milým překvapením. Je sice pravdou, že jsem od něj moc nečekal, ale o to víc se mi film líbil. Zachycení hranice chování se k podezřelým osobám z terorismu, donutí člověka se nad tímto tématem zamyslet a dokonce mě donutil během celého filmu nad vším přemýšlet. Na čí stranu se přikloníte při výslechu podezřelého, to už ale nechám na Vás. Takže neváhejte a vžijte se do role "soudce". 80% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V severní Africe: "Přiznej se." - "Nemám k čemu, je to omyl." - "Přiznej se..." A tak dokola. --- V USA: "Přiznejte, že ho máte." - "Neznám ho." - "Přiznejte, že jste ho odvlekli." - "Mou odpověď znáte..." A tak dokola. Dvě hodiny. Mezi tím se ještě hlavnímu šéfovi bezpečnostních sil v Africe zaplete dcera se začínajícím teroristou. Atmosféra je zajímavá, ale vydrží maximálně půl hodiny. Být to celé tak hodinovka, dalo by se to zkouknout a mít z toho nějaké pocity. Kamera překvapivě zmatená, příliš časté střihy přes osu. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh jako bych už někde viděl. Každý kus scénáře vypadl z jiného filmu, kde byl navíc i lépe zpracován. A proto se na jednom místě slévá Nepohodlný, Úhel pohledu nebo Babel, do toho se obrátí ne úplně srozumitelné časové uspořádání a já jenom marně hledám fragmenty, které se mi doopravdy líbily, místo aby pouze nenudily. Tím něčím jsou podle očekávání Reese, které její postavu do posledního puntíku věřím, a Jake Gyllenhaal, který s přehledem dokazuje, že je pravý herecký chameleon. Smutně jasné dvě hvězdy pro sterilní prohrábnutí vztahů s muslimy, které stejně nikam nevede. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Z počátku film působí jako další klasické politické drama, které nemůže nijak překvapit. První polovina je dost rozvleklá a pomalu se rozjíždí, ta druhá půlka už ale nabírá na obrátkách a z filmu se stává vážně výborný politický thriller. Dobrá zápletka, parádní atmosféra po celou dobu filmu a skvělý závěr jsou největším plusem filmu. Vím, že jsem napsala, že film má skvělý závěr, také má, přesto mi na něm něco vadilo a to, že nebyl dotažen do konce, neboli spíše nebyl úplně ukončen. Film však hodnotím velmi kladně. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že z daného tématu šlo vytřískat ještě více, proto 4* ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Nezda se to, ale na konci film nadherne prekvapi a krasne cely kruh uzavre. Za videni to rozhodne stoji. Trosku jsem se zamyslela nad tim, ze CR je obcas desnej Kašpárkov, kde vsichni by nejradeji vsechno nejak obesli a zaroven nas vsechny sere, jak tu nic nefunguje, jak by melo... a jak na vsechno nadavame, jak je to v haji, ale prece jenom lepsi nez zit nekde v islamsky zemi ci spojenejch statech, protoze obcane obou zemi se porad musi pred zbytem sveta obhajovat, ze oni nejsou ti zli. A jeste poznamka, nechapu, jak se Jake s Reese mohli dat pri nataceni dohromady, kdyz spolu nemaji jedinou scenu. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (6)

  • Scénář k filmu se dostal na černou listinu scénářů pro rok 2006; tato listina zahrnuje „nejoblíbenější“ nevybrané scénáře daného roku. (jezurka42)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama