Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (384)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Odpočinková záležitost, která mi ale celá připadala tak nějak nedotažená a o něco ochuzená, prostě jsem nedokázala uvěřit, že by se do sebe Steve s Juliette za tak krátkou dobu tak strašně zamilovali, aniž by se mezi nimi cokoli zásadního odehrálo. Civilní Juliette se mi líbila, ale zásadní scéna filmu mě zanechala na rozpacích, to Juliette opravdu tak zvlhly spoďáry z toho, že jí Steve vyznal lásku tím nejfalešnějším zpěvem, jaký jsem měla v poslední době čest slyšet (Superstar nesleduju)? Asi to mělo být dojímavé, či humorné, ale mě ta scéna spíš nutila schovávat hlavu pod polštář, jak mi bylo za oba hrdiny trapně.... Jináč se ale rozhodně jedná o lepší průměr, u kterého jsem se párkrát od srdce zasmála a v němž považuji za vrchol Emily Blunt a její uchvatné kroucení zadkem. Já být v tu chvíli Juliette, vykašlu se na všechny chlapy a bez váhání beru tuhle dancing queen. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca komediálne ladená romantická dráma, v ktorej môžem po prvý raz oceniť skutočné herectvo Steva Carella, ktorý tu priam exceluje v roli novinára, vdovca a otca troch nepríliš zvládateľných detí. Ľúbostný trojuholník, keď sa zhodou náhod stretne v kníhkupectve s najnovšou priateľkou svojho brata, o ktorej zatiaľ nevie, a zamiluje sa do nej, je spracovaný naozaj umne. Celkovo je film síce skôr drámou, no je spracovaný do veľmi príjemnej formy s výborným castingom a kopou vtipných momentov, prosto film, ktorý je veľmi jednoduché si zamilovať. Len takýto kúsoček, a hodnotenie by bolo absolútne. P.S.: Názov v slovenskej distribúcii je dosť od veci a vôbec sa mi nepáči. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Moc hezký citlivý film o trampotách otce, který zůstane sám se třemi dorůstajícími dcerami. V humorných pasážích je silnější než v emotivních, kde se mi zdá trošku přeslazovaný. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ja chcu taky takovú rodinu ... velkou, pohodovou, nekonfliktně otevřenou. Téměř idealismus žití. Komedie to příliš není, spíš takový úsměvný filmeček o tatíkovi, co mentoruje do vztahů svých dcer, ale sám se zblázní jak pubík. Fajn odehraná pohoda, nic víc. 60%. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Čas od času se objeví film, který mě dostane. Ideálně se mi trefí do aktuální nálady a jeho sledování se mění v prožívání příběhu. Tak intenzivního, že přehlédnu i chyby filmu, mezi které patří především naprostá předvídatelnost prakticky všech aspektů, které se v následujících momentech stanou. Ale občas není nad to se u filmu dojmout a přát si, aby se podobné věci skutečně staly i v divákově životě. Ano, i já dokážu být sentimentální cíťa a děkuji tvůrcům "Dan in Real Life," že mi to po delší době dokázali připomenout... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Konečně se tu po dlouhé době objevila tragikomedie bez zbytečného patosu a se střídmě podanou romantickou linkou. Žádný kýč, žádné citové vydírání. Všechno tu je hezky uvěřitelné, dialogy působí naprosto přirozeně a ke všemu to je všechno i hodně vtipné. Steve Carell se protentokrát vymanil z komedií plných absurdního humoru, kde řádí spolu se svými kolegy z Frat-Packu a po Little Miss Sunshine opět natočil něco serióznějšího. Carellův Dan, životem prověřený otec tří dcer, který se stále nemůže vyrovnat se smrtí své manželky, je dojemný a srandovní zároveň. Carell touto rolí dokázal, že může zahrát i něco víc, než jen šaška přihrávajícího svým známějším kolegům, dokázal, že zvládne o hodně víc. Největší devízou filmu je ale scénář, který je napsán s lehkostí a nadhledem, ale působí i velmi lidsky a osobně. Při určitých scénách jsem si několikrát vzpomněl i na své osobní zážitky, což dokazuje, jak moc uvěřitelně je Dan in Real Life napsaný. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vdovec Dan se seznámí s ženou, která se mu zalíbí, ale shodou okolností jde o přítelkyni jeho bratra, což zjistí o pár hodin později na "rodinné sešlosti". Nabízí se hodně vtipných zápletek, ale nemohl jsem si je v klidu užívat, protože je přerušovaly zprvu Danovy nemísté narážky, pak rodina, která se do všeho sr*la, zkrátka příliš osobních dialogů a konfliktů komedii nesvědčí. Oproti tomu třeba scéna se sprchou byla skvělá! 70% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

rodinná romantická komédia z hollywoodu - to znie ako niečo, čo by diabetici nemuseli zvládnuť; pripomenulo mi to starší film Jodie Fosterovej Home for Holiday s tým, že tuto to bolo o čosi ideálnejšie, rodina tu je celkom bezkonfliktná a bezproblémová a zarazilo ma, že carella, ktorého inak mám rád, som tu nemohol vystáť - bol to patetický hňup; binoche, ktorú nemám rád odjakživa, som tu naopak miestami toleroval, aj keď to bola "stará dobrá" binoche... čiže jediné, čo si tu človek ako ja môže pozrieť, sú tie jeho dcéry... veľmi slabé 3* ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická komedie/drama, o tom o čem jich je už spousta. Sice zajímaví, ale ne moc přitažliví herci to vážně neobzvláštní. Je ale pravda, že je zde pár vtipných i pár silných scén, bez kterých by to bylo o ničem. Všechno je skvěle provázané a navazuje to na sebe, ale je to bohužel i předvídatelné. Možná z tohoto snímku nejsem tak nadšena pouze kvůli hlavním aktérům, jelikož mi vážně nejsou sympatičtí, ale příběh byl ucházející. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Čistá pohodovka s nápadom prebratia frajerky vlastnému bratovi, nadpriemerným hereckým obsadením a mega veľkou rodinkou relatívne spokojne žijúcou v krásnom dome (chate) na Rhode Islande, ktorá si vo vysoko nasadenom tempe plynie od začiatku až do konca. Mne celkom sadlo. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že tyto rádoby poučné slaďáky nebudou nic pro mě. Ne, že bych nesoucítil s postavami nebo byl uplně chladný, ale nevidím v těchto filmech nic, co by mě zaujalo. Maximálně si říkám, proč se kdo a jak chová a jak bych se choval já, ale to je asi tak všechno. Stejně se každý zachováme jinak, podle toho jací jsme v reálném životě. Každý jsme jiný, jenže na tomto filmu jiný život nevidím...;-) 35% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalá pohodovka zvolna se přelévající mezi rodinným dramatem a romantickou komedií, kde občasné sklouznutí do tradičních žánrových klišé vyrovnává sympatický Carrell jako „dobrý otec, ale občas špatný táta“ a dokonale okouzlující Juliette Binoche (je neuvěřitelné s jakou lehkostí krásou, šarmem i herecky strčila do kapsy o dvacet let mladší Emily Bluntovou). Příjemně ubíhající nenáročný příběh o jednom rodinném setkání a komplikacích s láskou na první pohled s několika scénami, které opravdu rozesmějí, několika kouzelnými romantickými chvílemi, několika dojemnými momenty a také řadou míst, ve kterých se pozná nejen nejeden láskou zaskočený muž, ale také nejeden otec. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie pro odrostlejší:) Příjemné, milé, dojemné, vtipné , čišela z toho i díky skvělému soundtracku naprostá pohoda, nebojím se jít na 5 i přes jistou klišovitost..tady klidně říkám: No a co ?:) ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, ale Steva Carella som si po Brucovi všemohúcom moc moc obľúbil. Mám pocit, že mi sedí jeho herecký prejav hlavne kvôli tomu, že sa nesnaží nepretržite a prvoplánovo nasilu zaujať a predvádzať sa. Prirodzené herecké stvárnenie, ktoré je fakt veľmi milé a zároveň svojim spôsobom vtipné. Okrem tohto pozitíva sa mi samozrejme páčilo aj všetko ostatné. Na Hedgesov debut sa chystám až po tomto filme, pretože vidím, že je to chlapík na správnom mieste a jeho filmy nemienim odteraz ignorovať. Takže veľmi príjemný scenár, zaujímavá hudba atď. Nebudem tu zbytočne okolo toho kecať. Milá malá vec s veľkým srdcom. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Dan in Real Life je sympatická komedie se skvělým a hlavně sympatickým hereckým obsazením. Snímků na tohle téma bylo natočeno už spousta, ale Život podle Dana se narozdíl od jiných vyznačuje nevulgárním a inteligentním humorem. Mám rád tyhle sympatické snímky, které si na nic nehrají a přitom člověka pobaví a zaujme více než Holywoodské slaďáky s Jennifer Aniston a Butlerem ... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemní herci, občas super dialógy. Škoda tej klišé zápletky. Napriek tomu som bol dianím na obrazovke nútený dopozerať to do konca. Carell ma fakt prekvapil... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Steve Carell, který se proslavil extrémně sprostou komedii "40 let panic" a talent pro vážnější roli předvedl v "Malé miss Sunshine" se tentokrát ukazuje v roli ovdovělého otce tří dcer v této velice příjemné i když dost předvídatelné romantické komedii. Jednoduchá zápletka sice neskrývá mnoho překvapení a konec je jistý okamžitě ale pro daný žánr je dostačující a Carellovi dává dost prostoru aby se předvedl v trochu jiné úloze, která mu však sedí nejvíce ze všech jeho předešlých rolí. Film vyniká jemným humorem, při kterém se divák neplácá smíchy do kolen ale po celou dobu se výborně baví. Pokud si k tomu přičtete řadu dalších velice dobře vybraných herců a pohodovou rodinnou atmosféru, nemůže z toho vzejít nic špatného. Obrovské překvapení na poli nenápadných ale skvělých filmů. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Docela nenápadná romantická komedie, ale překvapivě krásně vydařená, že ji s radostí hodnotím známkou nejvyšší. Moc dobré! ()

Reklama

Reklama