Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Alovo playboy entrée naznačuje, že se to spíše než 88 minut mělo jmenovat 28 centimetrů, ale nakonec to s donjuanstvím pana profesora nebylo tak horké (možná mu šlo i cítit z pusy, když lidé kolem něj pořád hovořili o tic-tacu).. Hodně tomu ubližují „hallmarkový“ vizuál, příběhová neohrabanost i divákův rozum podceňující scénárista, ale naštěstí je tu půlku Seattlu podezřívající Alfredo James Pacino, který dokáže udržet a někdy dokonce i odvést vaši pozornost. Avnetově countdown přednášce sice nebude patřit místo mezi Kmotrem a Carlitovou cestou, ale dá se bez úhony přežít. Dokonce přinese i zajímavý jev, kdy celkové tempo působí kvapíkově, ale čas hlavnímu hrdinovi teče očividně pomaleji (chvíli jsem měl i pocit, že si profesor Gramm stihnul odskočit ke kadeřníkovi).. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

dostal 88 minut, aby si zachranil zivot. v celku chytlavy namet, kt. sa vynikajuco ujal avnet a len malokedy upusta z velmi rychleho tempa (vzdy sa nieco deje, vsetko je v pohybe). jednym velkym plusom tohto snimku je aj angazovanie al pacina, kt. vyzdvihol film do nadpriemeru, pretoze jeho charizmou a celkovym vystupovanim si kradne vsetku pozornost na seba. mozno trosku zamrzi zaver a vypointovanie, ale 1 a pol hodiny sa celkom dobre zabavite. 75% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdyby mně někdo vyhrožoval, že budu žít 88 minut, tak bych si v poklidu zalezl do sklepa, podíval bych se na film a za hoďku a půl bych vítězoslavně vylezl ven. Jenže Dr. Gramm reaguje na podněty, přijímá telefonní hovory a tak se není co divit, že je zadýchaný a neomylně směřuje tam, kam bych raději nechodil. Já jsem tedy rád, že se rozhodl věc řešit, protože mně ten film hodně bavil, ale já raději volím ten sklep, kde mobil nemá signál a zvonek či halekání zvenčí není slyšet. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

K "profesorovi" Al Pacinovi bych chodil klidně i na přednášky z jaderné fyziky. Pokud čekáte megathriller jako z dílny Davida Finchera asi budete zklamáni, ale pokud chcete nenáročný, zajímavý, ale vydatný zákusek s porcí tajemství, určitě jste na správné adrese. I díky famóznímu Pacinovi se určitě nudit nebudete. Pointu jsem neuhodl, ale určité podezření jsem měl :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

BUDEŠ ŽÍT JEŠTĚ 88 MINUT…TIK TAK TIK TAK… Předně musím napsat, že Al Pacino vypadá jako ďábel i když hraje psychiatra. On a jeho charismatický hlas mají u mne rozhodující váhu při hodnocení. Dobrej úvod, a toho, jenž se nebude moc zaobírat tím, jestli je reálné vše v daném čase stihnout, může uspokojit i tempo. Pořád se něco děje, trocha akce a pokud ,,vypnete mozek“ víc než jindy, tak si v klidu odpočinete a závěr vás snad i překvapí. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Premiéra měla být už v roce 2005, ale nakonec se posunula o dva roky. (Elisebah)
  • V 22. minúte vychádza Jack Gramm (Al Pacino) autom z garáže a o minútu neskôr môžeme vidieť, že nejde rovnakým Porsche ako predtým - na aute sú iné elektróny. (mackobubu)

Reklama

Reklama