Reklama

Reklama

Hellraiser

Trailer

Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Počas krádeže nájdu dvaja lupiči tajomnú kocku, ktorú si vezmú so sebou. Riley ju má pri sebe v čase, keď sa predávkuje, a jej brat, ktorý jej prišiel pomôcť, sa o ňu poreže a následne zmizne. Riley začína zisťovať, že kocka je niečo omnoho temnejšie než len tajomná hračka. - Nový Hellraiser sa nepochybne zaradí medzi to najlepšie, čo na hororovej scéne tento rok vzniklo. Napriek tomu to nehodnotím príliš vysoko, pretože s tým mám podobný problém, ako s Brucknerovým The Ritual. Režijne aj scenáristicky je to špičkovo odvedená práca, ale výsledný dojem u mňa kazia nesympatickí herci. Nezaujali ma ani masky, ktoré mi prišli odfláknuté, ale ďalej už všetko funguje, ako má. Má to atmosféru, potoky krvi a aj záverečný zvrat, ktorý väčšina divákov zrejme odhadne dopredu, ma príjemne prekvapil. Ženské prevedenie Pinheada tiež nebolo zlou volbou, takže som zvedavý, či pribudne aj sequel, pri ktorom by som určite uvítal nové a hlavne sympatickejšie herecké obsadenie. Brucknerov prístup k tejto tematike je svojský a ide o jeden z raritných prípadov, kedy má readaptácia úspešného filmu / knihy svoj význam. Tiež musím pochváliť vydanie na VOD, pretože v kine by to s viac ako dvoma hodinami stopáže ludí až tak nebavilo, čo si našťastie tvorcovia očividne uvedomovali. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bezproblémový remake, který představuje obstarožní tématiku v úplně novém balení. Je to samozřejmě velmi těžká úloha oživovat takovou legendu, ale troufnu si napsat, že David Bruckner to zvládl více než dobře. Na jeho Rituál se skvěle kouká a mě se moc líbil i Temný dům. K Hellraiseru musel mít určitě velký respekt. V nedávné minulosti se často o remaku mluvilo a teď ho tady konečně máme. 65% PS: Hlavní hrdinka se mě vůbec ale vůbec nelíbila. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Jako Hellraiser je to nejspíš dobrý, protože je mi z toho pěkně šoufl a to podobně jako kdysi, když jsem někdy v sedmi letech lustroval ségře VHSky, narazil tam na první Barkerův film a za bílýho dne se málem posral. Viděl jsem všechny díly a tohle byl nejspíš můj poslední. Ne, že by to byl zbytečnej shit jako téměř vše krom původní trilogie a Inferna, naopak se nejspíš může zařadit po bok toho lepšího ze série, kterou si ale už nikdy opakovat nehodlám. Jinak tu hlavní herečku - představitelku Riley 100% vyhrabali někde na Žižkově. 5/10 a dávám sérii sbohem. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pro pekelníka Pinheada mám slabost. Jednička je kultem a další pokračování mají taky (aspoň průměrnou) kvalitu. Výjimkou je Hellraiser 4:Bloodline (1996) a Hellraiser: Revelations (2011), kterej jsem radši ani neviděl. Nejnovější (zatím poslední) zářez do Hellraiserovské série bych nejvíc přirovnal k Hellraiser: Inferno (2000) a k předposlednímu Hellraiser: Judgment (2018) a to především svým temným, špinavým vizuálem. Na novýho Hellraisera jsem byl celkem zvědavej ale přistupoval jsem k němu radši bez větších očekávání. Obavu u mě nevzbudil ani tak režisér David Bruckner, kterej už má na svým kontě nějakej ten vydařenej horor jako spíš obsazení hlavní role. Do pekelníkovi role pro mě byl vždy jasnou volbou Doug Bradley, ale samozřejmě chápu, že je to i vzhledem k jeho rokům nereálný. Pinhead tak tentokrát připadl na transgender herečku Jamie Clayton. Nejspíš i proto, že v románu C. Barkera - The Hellbound Heart odkud Pinhead pochází, nemá Pinhead konkrétně určené pohlaví, přičemž i jeho vzhled je popisován jako velmi ženský. Jestli je Jamie Clayton cesta správným směrem to už musí posoudit každej sám. Za mě to prostě není ono ale vyloženě mi nevadila. Ještě pár slov k Cenobitům. Vzhled nebyl špatnej ale myslím si, že třeba v Hellraiser: Judgment byl vzhled cenobitů daleko vyšperkovanější. Novej Hellraiser má samozřejmě spoustu dalších mínusů jako třeba, že scénář není bůhví co a herci nejsou taky zrovna dvakrát sympatičtí ale srát na to. Vítejte v pekle kde nikdy nic nebude podle vašich představ. Já jsem se bavil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Návrat ďalšej hororovej, kultovej postavy, dopadol ako jesenné počasie na Slovensku. Občas slnko, občas oblačno či polooblačno, miestami dážď. Samozrejme, nesmie chýbať priestor pre liberálnu mládež, kde sa v úvode musia dvaja cicinami šermovať, aby to malo “zmysel”, nuž ale toto už nijak nezmeníme, aj tak nás je na svete priveľa, nejak sa ten nárast populácie musí zastaviť. Priestor pre homofóbne útoky už “ne-ex-zis-tu-je”, pokiaľ teda nestojíte o nálepku fašistu od najväčších fašistov: “Mladí proti fašizmu” či grcanice hodného “Refresheru”, ktorému velí najväčšia homokláda z kategórie vyzretých “dospelých”. Boh nás ochraňuj pred touto zgerbou, lebo to už radšej toho Hellraisera za chrbtom s ihlami v rukách so snahou o penetráciu. Škoda že to nebolo viac krvavé. Chcelo to viac vnútorností po zemi, či krvi na plafone, lebo toto by bolo málo aj pre Dahmera. Priemer, ak nie slabší, keďže sa všetko vsadilo na príbeh a nejakú tú akože atmosféru .. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Když Riley (Odessa A’zion) hledá Rolanda, výsledky zobrazí seznam webových stránek. Žádná z nich nemá platný název domény. (Takeshi666)
  • Původně bylo vydání plánováno na 5. září 2008, s tím, že 9. leden 2009 byl posledním plánovaným datem. Nakonec film vyšel o 14 let později, 7. října 2022. (mikki089)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Reklama

Reklama