Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 128)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak jako každý rok, i tento k nám dorazila jedna herní adaptace. A zase velmi špatná. U téhle mě to bolí ale ještě víc, protože obě hry mám dost rád a čekal jsem, že dostanu akční jízdu plnou bullet-timů a takové té noir atmosféry. Tady ale není nic. John Moore je sice docela dobrej videoklipař, z Owena Wilsona udělal kdysi slušnýho akčního hrdinu a tudíž byl docela dobrým kandidátem pro akční pařbu. On na to ale šel jinak a vsadil na temnou atmosféru. Budování atmosféry bylo ale vždycky jeho slabinou a tady se to potvrzuje. Kromě hezky temné vizuální stránky tu totiž není nic, co by naznačovalo aspoň trochu atmosféry. Mark Wahlberg tady hodinu chodí ulicema, na všechny se šklebí, pak někoho potká a po debilním dialogu ho rádoby seřve. Atmosféra nikde a já už se asi po půl hodině začal nudit, protože mi tak nějak došlo, že už to o moc lepší nebude. Akce toho tentokrát taky moc nezachraňuje. V celém filmu jsou pouhé 3 akční scény a všechny až v poslední půlhodince. Navíc ani nijak nevybočuje z průměru,nemá vás čím moc ohromit a bullet-time je tady použit asi jenom dvakrát. S herci to taky není nic moc. Mark Wahlberg se docela snaží, ale na tuhle roli se prostě nehodí. To samý se dá říct i o Mile Kunis, jenže nejen že jí tu Monu Sax nežeru, ona je navíc spíš ještě k smíchu. No a Olga Kurylenko je tady asi 2 minuty a jen tak na okrasu. Ostatní postavy jsou navíc buď špatné nebo zbytečné. Prostě Max Payne je prohra na všech frontách, která kromě dobrého vizuálu nabízí jenom temně laděnou nudu. No nic no, jdu si radši zapařit hru a pustit si k ní Marilyna Mansona, bude to nejméně o dvě třídy zábavnější. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $40,689,393Tržby Celosvetovo $85,416,905Tržby za predaj DVD v USA $24,286,586 //počet predaných kusov 1,327,325║ Prvý krát čo ma režisér John Moore sklamal, dobre viem že talentu moc nemá ale za to aspoň ako tak zručne či rutinérsky dokázal vždy svoje projekty zvládať, tu to je proste jedná veľká nezáživná bublina, ktorá sa snaží vizuálne tváriť ako pochmúrne ladené "zasnežené/upršané" SIN CITY ale nulový efekt to má pre tento film. Príbehovo otrepané, dokonca ani akcia moc tomu nedá, Mark Wahlberg ako keby držaný na uzde, jedine čo tam robí tak sa tvári ako najväčší búchač/macher. _"Ruky preč od tohto!"_ /25%/ ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Maxe Paynea sem ve svý době děsně pařil, takže film byl pro mě (nečekaně) jedna z nejočekávanějších řežeb roku. Jenže nakonec pěkně velký hovno, on totiž pan John Moore je trapnej amatér a toho, co psal scénář, asi víc zajímalo, jestli nemá na chatě plnou žumpu, než co píše za kraviny v dialozích a jak kreténskej a prokouknutelnej má příběh, jelikož takový hovna se jen tak nevidí. Ale co, já k uspokojení nepotřebuju promakanej příběh, mě stačí vostrá akce, jenže to tady zase přichází na řadu John Moore, kterej si pravděpodobně jako dítě hrál s kačerem a panenkama a ne se zbraněma, takže opět se tady člověk ničeho světobornýho nedočká, sice závěrečná akcička s brokárnou je slušná, ale potenciál měla asi tak 10x větší a aby toho nebylo málo, tak Mark Wahlberg Max Payne prostě neni a nikdy nebude a v porovnání s tim machrem ve hře je tady téměř trapnej. Kdyby to nebylo podle mý oblíbený hry, tak bych to asi hodnotil trochu mírnějc, ale takhle to fakt nejde, s hrou to totiž nemá skoro nic společnýho a je to fakt špatný ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hloupé, nudné, dlouhé (100 minut je na tohle moc). Naprosto bez nápadu. Payne má možná dobrou atmosféru, ale stupidní děj bez jakéhokoliv nového nápadu nebo náznaku originality a neuvěřitelně pitomí herci (až na Wahlberga, který se konečně našel) film kazí, kde jen můžou. Příběh je bez akce (nebo čehokoli) a pořád tam mluví postavy, které se nikdo ani neobtěžuje představit. Hitmana, který má podobné problémy, obhajuju, ale tohle je vážně ostuda. Film, který má jediný účel - ukrást vám 100 minut vašeho života. Nedopřejte mu to. John Moore dokonale promarnil, z čeho mohlo být něco víc. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani po reprize nemozem dat menej, ako 3 hviezdicky, pretoze az taky zly sa mi tento film nezdal byt. Trailer mi daval pocit, ze sa jedna o nejaky akcny fantasy thriller, ale nie je to ziadne fantasy, iba nahlad na svet ludi, ktori pouzili akesi drogy na vojenske ucely a kedze prave kvoli tymto drogam niekto zabil rodinu Marka Wahlberga, on sa bude snazit vypatrat, kto to bol. V case premiery som si povedal, ze na tento film rychlo zabudnem a tak sa aj stalo, teda ked som sa dival na reprizu, bola to pre mna, ako premiera. Niektore akcne sceny, boli az prilis pomale, alebo prilis natahovane, ale bavilo ma to. Chvilkami som mal pocit, ze sa film snazil napodobnit chladnu dazdivu atmosferu zleho sveta z thrilleru SEDEM (1995), ale to by musel mat omnoho kvalitnejsi a napinavejsi scenar. Jednoducho netreba mat ziadne velke ocakavania. _____ Mark Wahlberg - (Max Payne) +++ Mila Kunis - (Mona Sax) +++ Beau Bridges - (BB Hensley) +++ Chris O´Donnell - (Jason Colvin) +++ Donal Logue - (Detektiv Alex Balder) +++ Olga Kurylenko - (Natasha Sax) +++ Hudba: Marco Beltrami, Buck Sanders +++ (Videl v kine 02.12.2008) +++ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • V hre je "Valkýra" syntetická droga, ktorú gangstri použili na Maxa Payna (vo filme Mark Wahlberg) dvakrát. (vander19)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama