Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komedie / Hudební
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenze (102)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Pre mňa dosť sklamanie. Po komentároch som očakával že to bude niekde medzi 95-100%. Takto je to na nejakých 75%. Čo je dosť. Ale ako fanúšik metalu a drsného čierneho humoru v kreslených seriáloch typu south park, som si myslel, že to bude pre mňa ako stvorené. Nestalo sa. Nechápte ma zle. Seriál ma bavil, nevedel som sa od neho odlepiť. Ale čakal som, že sa pri ňom nasmejem lepšie. Proste to nebolo dostatočne vtipné. Čakal som viac.Keby som mal hodnotiť postavy. Nathan a manažér dethkloku super. Skwisgaar a Pickles sú solídny. Toki a Murderface mi však prišli niekedy až moc debilný a vadili mi. Niekedy mali aj oni dobré vtipy, ale proste často sa stávalo, že mi proste liezli na nervy. Inak nápad spraviť seriál o ultra úspešnej death metalovej kapele, ktorej členovia sú idioti, ktorý sú kombináciou drsného chlapa, temného okultistu a rozmaznanej celebrity typu Paris Hilton, beriem ako geniálny. Len keby to bolo ešte viac vtipné. Má to u mňa 5* istých. PS: po ďalších videniach Dvíham na 85%. Nové diely sú super. A Staré tiež pokiaľ nemá človek prehnané očakávania. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Skwisgaar Skwigelf, Toki Wartooth, William Murderface, Pickles the Drummer a Nathan Explosion - to sú členovia najväčšej, najbrutálnejšej, najúspešnejšej, najmegacooolovejšej kapely, aká kedy na svete existovala (nie každý si môže dovoliť minúť 500 miliónov USD na nahrávacie šútdiá, fanúšikovia nie každej kapely páchajú hromadu sebevraždu pri posunutí vydania nového albumu a tiež nie je bežné, aby spevák/growler z fleku vymazal 16 novonahratých albumov, pretože sa mu nepáči zvuk) . Volajú sa DETHKLOK a hrajú METAL. A ako správni mizantropi sa neštítia pokusov o zničenie ľudstva (nielen svojou hudbou). Naštastie je tu ešte vláda, ktorá si je blížiaceho nebezpečenstva vedomá, kapelu monitoruje a neváha podniknúť patričné kroky. Ale DETHKLOK sa nedajú. Neskutočne zábavný a geniálny seriál ( -Zvuk sa mi nezdá dosť hlboký, tak poďme natočiť album v nukleárnej ponorke v Mariánskej priekope -) - konečne niekto našiel odvahu a dosť peňazí a natočil veľmi kvalitný seriálik s veľmi kvalitnou hudbou. Dosť bolo sračkoidnej Metallicy a iných amerických strednoprúdových rádoby-metalových sračiek. DETHKLOK hrajú melodický death/black metal evrópskeho severského strihu a šlape im to parádne. Takmer v každom diele zaznie nová skladba, ktorá je nielen vtipná, ale dokonca aj kvalitná :) Ku komu sa DETHKLOK hlásia, je zrejmé aj z mnohých odkazov a narážok na iné kapelky. Tak napríklad hneď v prvom dieli chlapci nakupujú (lepšie povedané sa učia nakupovať) v supermarkete, ktorý sa volá FINTROLL, posedávajú v stánkoch rýchle občerstvenia DIMMU BURGER či BURZUM´S, nakupujú zdravotnícke pomôcky u GORGOROTH´S a hrajú minigolf v MARDUK´S Putt & Stuff. Pre maniakov povinnosť a pre ostatných ... tiež :) ()

Reklama

kuxik009 

všechny recenze uživatele

Jako metalista jsem měl prakticky povinost se na tento seriál podívat. Písně jsou skvělé, hodně se mi líbí zapojení slavných osobností do dabingu (Mark Hammil, Angela Gossow,...). I když je pravda, že některé epizody by si zasloužily poněkud lepší konec, a ne jen 10 vteřin před koncem to vyřešit nereálnou smrtí zloducha. Jinak to je ale vážně všechno promyšlené do detailů, hlavně děj posledních epizod. Už se nemůžu dočkat, až shlédnu The Doomstar Requiem. 4/5 ()

morwen 

všechny recenze uživatele

Tohle je Brutální.Všechno skouknuté,a jo je to brutální od chytlavých písniček jako Coffee jingle nebo Go into the water což je metal pro ryby a několik lidí co tu nahrávku slyšeli zemřeli když se snažily jít do vody,žít tam, dýchat tam (samozřejmě v seriálu).Je to pecka a to všechno obohacuje Murderface a hlavně jeho hlas nebo hlášky a k tomu DR.Rockso.Který by si určitě zasloužil spin-off.I DO CCCCCCOCAINEEEEE!!!!!!!!!! ()

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Brutal...Tohle slovo uslyšíte v seriálu mockrát a taky je proč, spousta vtipných scének s nejrůznějšími narážkami na metal, krev, vnitřnosti, zvracení...Takoví jsou Dethklok. Zpočátku jsem se občas jenom uchechtl, ale nemohl jsem si pomoct a přestat na to celé koukat. No a výsledek? Některé díly jsou prostě bomba, některé tak trochu zaostávají. Kdo nemá rád metal, ať si strhne alespoň hvězdičku, protože to pro něj bude akorát průměrná kreslená bláznivina. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (43)

  • V epizodě „Dethclown“ hraje Toki hru“ Dance Dance Revolution“. V epizodě „Dethkids“ je zase možné zahlédnout kytaru ke hře „Guitar Hero“, na jejímž soundtracku se objevila i skladba „Thunderhorse“. (Corpsegrinder)
  • Původní název seriálu měl být Death Clock Metalocalypse, ale protože název "Death Clock" už byl zaregistrován, změnili tvůrci název na "Dethklok Metalocalypse" a následně zkrátili na Metalocalypse. Název skupiny už zůstal Dethklok. (liquido26)
  • Nathanovo "dvojče" Kuato z epizody s názvem „Dethkomedy“ odkazuje telepatického vůdce rebelů z filmu Total Recall (1990). (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno