Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komedie / Hudební
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenze (102)

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Slušnej séroš s tématem mi blízkým možná proto dávam 4. Pro lidi co nejsou ovlivněni metalem a nevyznaj se je to o ničem, člověk nepochytí ty nuance, který sou často dost vtipný. Je to šílená kiravina, ve stylu south park. Občas jsou tam hluchá místa (občas dost dlouhá) kdy se nezasmějete protže to prostě neni vtipný, jindy ale zase momentky jak prase, doporučuju ;-) ()

wraith 

všechny recenze uživatele

No, nejdřív jsem čekal něco horšího, ale už po pár dílech jsem zjistil, jak zatraceně jsem se mýlil. Brutální smršť od začátku až do hořkého konce, sice nic pro slabší povahy, ale pro nás ostatní nemůžu jinak, než doporučit... a to obzvláště těm, co mají blíže ke "kovové" muzice :) Běžný divák totiž nejspíš nepobere některé narážky a odkazy, namířené skrze scénaristickou mušku na onu unikátní metalovou kulturu. To vše ještě podtrhuje perfektní dabing, na kterém se okrajově podíleli i např. Mark Hamill, Metallica, Nevermore, Arch Enemy, Cannibal Corpse nebo King Diamond. ***** Pickles: [v ruce držící humra] Hold on, now, so yer telling me that you put these little guys in boiling water and they shreik and they turn red and they die? Prodavač: Yes, sir... Pickles: ... That is the most metal thing I ever heard in my whole life. High five! ()

Reklama

Crucifere 

všechny recenze uživatele

První dvě série mě svým brutálním námětem a skvělou hudbou nadchli. Dethklok je prostě ikona světa, kteréhož jakékoliv rozhodnutí může stát stovky, nebo i miliony životů. Připočteme-li humor, který v každém díle paroduje jiné metalové kapely, nebo každodenní život obyčejného člověka, perverzní choutky a nebo sarkasticky kritizuje svého manažera, musím jít hodně do kladných čísel. Bohužel třetí série byla podle mě shot mimo publikum. Témeř v každém díle romantické songy mi totálně kazili chuť jít dál. Trochu to napravila čtvrtá série, ale ta pachuť zůstala. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Hudba je vynikajúca a (originálny) dabing geniálny, čo považujem za najväčšie a zároveň jediné plusy. Za pár dielov, ktoré som videla, som sa zasmiala veľmi málo. Väčšina vecí bola úsmevná, no to nestačí. Neustále omieľanie krvi, brutality, vraždy, smrti a ničenia neprišlo ani trochu vtipné. Akési Happy Tree Friends v metalovom prevedení. 50% ()

Amandeus666 

všechny recenze uživatele

Seriál, který by měl každý metalista alespoň jednou za život shlédnout. Když ne kvůli ději, tak alespoň pro fenomenální melodický death. Je pravda, že se jedná o subžánrový seriál, který nepochopí člověk, metalem nezasáhnutý, neboť satyrických či metaforických narážek je v seriálu až běda (obchody s názvy jako Gorgoroth, Finntroll atd., hlavní kapela poskládaná ze realných hračů známých kapel jako Cannibal Corpse nebo Children of Bodom), ale ten by tento seriál asi zavrhl hned po prvním díle, když zjistí, že se krví v tomto seriálu rozhodně nešetří. Skvělá je i stopáž jednoho dílu - 10 minut, takže člověk nemusí ít obavy, že strávil celý den sledováním seriálů. Seriál doporučuji všem, kteří mají rádi brutální humor, litry krve a severskou školu death metalu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (43)

  • Animace postav hrajících na hudební instrumenty je vytvořena tak, aby se shodovala s tím, co se právě hraje. Nejčastěji jsou to záběry na Skwisgaara a jeho kytaru, kdy se jeho prsty pohybují tak, jak by měly ve skutečnosti. (Corpsegrinder)
  • Ve třetí epizodě třetí série se Dethklok jdou poradit ohledně financí na obchod s nahrávkami, který se jmenuje „Immortal“, stejně jako norská blackmetalová kapela. (UnholyEvil)
  • V epizodě „Dethclown“ hraje Toki hru“ Dance Dance Revolution“. V epizodě „Dethkids“ je zase možné zahlédnout kytaru ke hře „Guitar Hero“, na jejímž soundtracku se objevila i skladba „Thunderhorse“. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno