Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wyatt Tripps, studentský nováček se skvělým zástřihem, je přesně jako každý jiný kluk, který chodí s pannou - dokonale frustrován. Jeho přitažlivá přítelkyně Kim jen mluví - a žádná akce. Navíc se přihlásí na univerzitu do New Orleansu, což je víc než 1000 mil daleko. Tripps je však do Kim zamilován, píše jí dopisy a svou lásku jí vyznává každou noc i telefonicky. Love story nabere zcela jiný směr, když se při jednom telefonátu roztoužený mladík od Kiminy spolužačky dozví, že jeho děvče právě odešlo s nějakým Rickerem. Wyatt se rozhodne pro ráznou odvetu: přemluví ochotnou striptérku, aby napsala Kim žhavý indiskrétní dopis... (Intersonic)

(více)

Recenze (66)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zábavná romantická komedie o cestě dvou rozdílných lidí za páskou, skrývající tajemství, které by její příjemce neměl vidět. Pokud jste viděli novější "Road Trip" (který je mimochodem zábavnější a odvázanější) víte co od filmu očekávat, akorát zde je partička kamarádu nahrazena, slaboušským mladíkem a odvázanou dívkou (mladý Rudd a Witherspoonová). ()

boni 

všechny recenze uživatele

Takový trochu dospělejší Road Trip, tedy téměř s absencí toho nejvíce infantilního humoru (vyjma klasické teen poetiky: „Nemůžu vypovědět, jak moc mi scházíš, myslím na tebe minimálně 3x denně.“), a to je velká škoda. Jinak se ale jedná o velmi příjemnou komedii, která díky kratší stopáži nestihne nudit, no, a navíc má Reese, i když tedy s hrozným účesem, avšak zase s velkou dávkou sarkasmu. Neprávem (polo)zapomenutá komedie plodných devadesátých. ()

Reklama

kolodej1 

všechny recenze uživatele

taková úsměvná komedie, žádné salvy smíchu to u mě nevyvolalo. Škoda, že k tvorbě srandy snímek potřebuje vršit řadu nesmyslných situací. A také, že je od začátku zcela jasné, jak celý film dopadne, je to tak průhledné!!! Ale i tak se jedná o příjemný oddychový film. Někdo zde zmiňuje snímek Road Trip, který opravdu zpracoval shodné téma, a to o poznání lépe, ale jestli je zde přímá souvislost, to tedy nevím. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako mladší jsem to hrozně žral a teď rád zjištuji, že to nebylo nízkým věkem. Jedna z nejlepší rom-kom devádesátých let, ve které se nešetří skvělými hláškami ani šílenými situacemi a dá se na ní koukat pořád dokola. Paul Rudd je tím správným typem ulítlého sympaťáka a sexy Reese Witherspoon už tehdy dávala najevo, jak velký komediální talent v ní dřímá. Škoda že je u nás Nebezpečná zásilka poměrně neznámá, takovéhle filmy by se měly reprízovat několikrát do roka. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Měl jsem k tomu v průběhu všemožné výhrady, které se občas ztratily a po nějaké chvíli zase objevily, ať už nevtipným scénám, přehnanému chování postav a divné chemii mezi ústřední dvojicí, kašlání na jakoukoli jednotnost/návaznost počasí, apod... I ti dva mi byli sympatičtí jen občas, někdy mě štval on, jindy ona, a jindy zase oba náraz - a zároveň se našly chvíle, kdy mi byli sympatičtí oba. Ale celkový dojem z toho mám kupodivu příjemný a dokonce bych asi ani neměl problém se na to znova podívat. I ta road movie zápletka v tom je fajn a aspoň trochu napínavá, i když nic překvapivého se okolo ní stát nemůže. Přes tři hvězdy se nepřenesu, ale kupodivu to byl fajn film. Silné 3* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Všichni tři představitelé hlavních rolí - Paul Rudd, Reese Witherspoon a Christine Taylor - se objevili alespoň ve dvou epizodách seriálu Přátelé. (Greg)

Reklama

Reklama