Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

genetique 

všechny recenze uživatele

V podžánri čierneho humoru a v seriózne bláznivom šate s inteligentným humorom tu mám kandidáta na komédiu roka. Jeden dom a pohreb. To je kombinácia ako vyšitá pre tento štýl zábavy a hlavne pre anglický humor v plnej poľnej. Zaujímavosť zaručujú už úvodné titulky a po prvej scény so zámenou rakví sa to už viezlo samo. Perfektná ukážka vynaliezavosti v danom priestore, na tak malej ploche prakticky nebolo jediného miestečka a jedinej situácie, pri ktorej by som si povedal - toto mohlo byť vtipnejšie alebo trefnejšie. Svoju úlohu v tom znova zohrala samozrejme hlavne potreba totálneho mixu charakterov osobností (Alana Tudyka prehlasujem za majstra halucinogénneho herectva). A ako plynuli minúty plné vtipných momentiek, začínal som sa obávať povestne nezvládnutého záveru. S dávkou predvídateľnosti bol síce zvládnutý len miernou rutinou, ale šalamúnsky a nenamietavo. 90%. ()

woody 

všechny recenze uživatele

O tom, že největší absurditou našeho života je náš vlastní pohřeb se nás pokoušelo přesvědčit hodně filmů. Třeba Samá chvála nebo Náš milý nebožtík. Vždy to však sklouzlo do laciných moralitek a přehnaného patosu. Ale když se rozlučky ujme Frank Oz se svým stylem černějším, než černochova řiť v nočním tunelu a mladý autor Dean Craig se svým rázným a úderným stylem je o perfektní komedii postaráno. Působí to jako adaptace nějaké mě neznámé Simonovky (všední, až smutná událost se zvrne v pakárnu). Atributy jsou přitom velice provařené, ale předkládané ve velice svěžím hávu. Jedna putující lahvička léků, vyděračský skrček, zfetovaný snoubenec, sprostý invalidní strýček a samozřejmě rozhádaná rodina. Chybí sice nějaký výraznější hlavní hrdina, ale zase tu máme tucty dalších postaviček (vikář, hypochondr). Abych to neprotahoval, komorní a výtečná komedie ze staré školy. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemna cerna komedie, ktery sice chvilku trva, nez se rozjede, ale v momente, kdy jsou vsichni na pohrbu, odkud se uz pak dej nikam nehne, na scene se objevi zdrogovanej typek a vyderacskej trpajzlik, tak se to perfektne rozjede a zacne skvele bavit. Nektery postavy jsou sice nevyuzity, respektive rozjizdi to tu dost postav a ty dalsi uz tu jsou nadbytecny a slouzi jen jako krovi, ale tech par hlavnich je fakt paradni a ruznoroda sebranka a film si vystaci vicemene jen s dialogama. Proste Frank Oz se po dlouhy dobe zase vytah a ja se skvele bavil nad paradne napsanejma dialogama a scenkama v podani sympatickejch hercu. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Povedená hodně sympatická komedie se spousty černého britského humoru. Ve filmu se pořád něco děje a většinou to jsou fakt hodně směšné okamžiky, o smích určitě nouze není. Humor je i inteligentní a neměl by nikoho urazit. Alan Tudyk s přehledem nejvíce trápí vaši bránici, ale ani zbytek rodiny nezůstává pozadu a když už se něco zpraví/zklidní příjde další problém, kolikrát i daleko horší než ten předešlý ;-) – veliké překvapení a určitě jedna z nejlepších komedií roku 2007. 10/10* ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nečakane príjemné prekvapenie. Frank Oz ma podobne príjemne prekvapil už svojou Svadbou naruby, no Smrť na pohrebe ju s prehľadom prekonala. Zrejme jeho najlepší film. Z otrepaného námetu tentoraz doslova vyžmýkal maximum a rovnako šťastnú ruku mal i pri výbere hercov ktorým zrejme na mená neprídete ale tváre to sú rozhodne známe. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)
  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)

Reklama

Reklama