Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

Masrii 

všechny recenze uživatele

Film jako ideální pro nedělní večer. Co se mě týče, docela jsem se pobavil. Samozřejmě, že s takovýma Pelíškama se to nedá srovnávat, ale je to náš film, a rozhodně si jej cením výš než nějaké komedie z Hollywoodu. Děj je velmi spletitý ale s každým dalším spletení je zároveň vtipnější. Rozhodně nechápu, jak tomuto filmu někdo může dát odpad, to si rozhodně toto známé obsazení filmu nezaslouží a znamenalo by to, že Vám na rtech film nevykouzlil jediný úsměv a tomu nevěřím. 60% ()

Socrates odpad!

všechny recenze uživatele

Návštěva kina ohledně tohohle skvostu byla vlastně takovým mým milníkem docházení do biografu. Do tý doby jsem podporoval českou tvorbu a bezhlavě navštěvoval každou novinku. Pamatuju si, že tenkrát jsem byl v krátký době asi na třech -bohužel shodou okolností nepovedenejch- našich filmech za sebou a tenhle byl poslední v řadě (předtím např. Čas dluhů). Ze sálu jsem odešel pár minut před koncem a zařekl se, že na českej film už do kina nepůjdu. Jestli se nepletu, tak jsem to dodnes dodržel(*) a ušetřil si tím spoustu studu a nervů. (*) s výjimkou Václava, na kterýho jsem musel, protože jsem tenkrát tu holku, co na to chtěla jít, děsně balil. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Alespoň za pokus to stálo ne? Když mohli francouzi natočit svůj Velký flám, Bažanty nebo Sedmou rotu proč ne něco podobného my:-)? Film naladěn na stejné vlně a připomínajíc především ty francouzské válečné situační komedie ze sedmdesátých let..A pak, kolik takto žánrově zaměřených filmů jsme kdy natočili? Konečný verdikt už ale nechám na každém z Vás...Dobré obsazení, ovšem jen průměrný scénář, ale stejně jsem toho názoru, že někteří z herců se prostě do svých rolí moc nehodili..Pořád je to ale jeden z těch v uvozovkách lepších Chlumského filmů.. ()

Beky odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem to hodinu!! Pak jsem musel odejít, protože mi tekly nervy proudem!! Film nudí od začátku až dokonce, asi až dokonce, neviděl jsem to celý jak píšu!! Nepamatuju si na jedinou vtipnou scénu, jedná se o komedii a jako taková by měla obsahovat množství vtipných scének, tady se ale tak neděje!! Ani po hodině jsem nepřišel na to, o co ve filmu běží, to že dojde k několika záměnám ( no a co ) jsem si ale všimnul!! Takže by se to mělo na konci zase dát nějak dohromady, všichni se zase převlíknou a bude to ok!! Nevim jestli to bylo náladou, ale já prožil neskutečný utrpení, film mě nutil přemýšlet o strašných věcech, které bych na Chlumským spáchal a to jen proto, aby už nic netočil...!!...0%!! Jednou větou: Film má v některých momentech velice pěknou kameru, to musim uznat!! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Umím si představit, že můj otec při sledování této válečné taškařice hýkal nadšením a hned sháněl DVD, aby mohl hýkat alespoň 5x do roka. Za sebe mohu říct jen tolik, že toto není maj kajnd of hjůmr. Dalo se, netrpěla jsem, ale záchvaty smíchu se nekonaly - převažovala jakási lehká netrpělivost, kdy už se konečně začnu bavit... Přeplácané a křečovité, sem tam záblesk čehosi lepšího, ve výsledku průměr. Mohlo to být i horší, ovšem dlužno zdůraznit můj index očekávání: NULA. 51% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Scenáristé Jiří Šebánek a Miloň Čepelka se během práci na scénáři inspirovali francouzskými filmy s obdobnou tématikou. První verzi scénáře spatřila světlo světa již v roce 1979. (Lynette)
  • Obrněné transportéry jsou československý typ OT-810D. Ten konstrukčně přímo vychází z původního německého Hannomagu Sd.Kfz. 251 a je si s ním vzhledově velmi podobný. (Foxhound#1)
  • Natáčení probíhalo v městečku Jevišovice a Černínu. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama