Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (155)

Pulper 

všechny recenze uživatele

Film má pěknou zápletku, scénář je krásně vycizelovaný, herci podávají víceméně dobré výkony. Bohužel mi tu chybí to hlavní - humor. Na komedii je ho tu poměrně málo respektive není tak výrazný, jak by se slušelo. Konec vyznívá trochu do ztracena. Čtyři hvězdičky jen díky parodování Němců, které se díkybohu drží v určitých mezích, a zadku Kláry Apolenářové ;-) ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dopřál tento film po letech a musí se přiznat, že jsem se velmi bavil. Skvělé herecké obsazení a výborné situace (a to nemyslím vůbec ironicky). Jediné, co z toho filmu patrně dělá jen taškařici, která si od křapíků z ČSFD vysloužila 44% procent je fakt, že jej pánové Šebánek s Čepelkou nevnutili po smrti Oldřich Lipského (kterému byl scénář původně určen) někomu jinému... Třeba dvojici Macourek/Vorlíček... a dnes by to byla klasika jako Pane, vy jste vdova. A nebo Jindřich Polák, který měl zkušenost ze Zítra vstanu a opařím se čajem? Zkrátka a dobře - hlavní "zásluhu" za výsledek vidím v Jiřím Chlumském, který se v drtivé většině věnuje televizním projektům (Místo v životě, Ošklivka Katka, Kriminálka Anděl)... obrovská škoda promarněné šance... ()

Reklama

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Krásně rozporuplná fraška. Pochopím, když v tomhle snímku někdo uvidí skrytou genialitu, zároveň ale pochopím, když někdo nebude váhat s odpadním hodnocením. Já se ale bavil a zápletky, kterých je ve filmu snad asi tisíc, byli prostě vtipný... No... I když někdy taky ne... Ale výsledný dojem byl přinejmenším 60-ti procentní... ()

Woodstock odpad!

všechny recenze uživatele

“Make film, not WTF! Scheiße!“ Žánrově nezařaditelný paskvil. Komedie ani omylem a žánr “útrpná, nudná trapnost“ tu chybí. Ale jo, dal bych z útrpnosti aspoň tu jednu hvězdu, za nabílo napudrovaného černocha v náckovské uniformě. Ovšem jen pokud by mu Chýlková v přímém přenosu bílila jeho nadměrně vyvinuté afroamerické mužství, na které předtím tak nevěřícně (a natěšeně) valila své bulvy. Bohužel, žádné pudrování bimbase se nekonalo. Detailní záběr na černou kládu délky 25 cm (měřeno v klidovém stavu) byl z filmu na poslední chvíli, čili těsně před novinářskou projekcí, vystřižen. Škoda. Třeba bych podle toho údu konečně poznal, o jaký žánr se nebohý pan Chlumský vlastně pokoušel. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Snaha o český Velký flám, či Sedmou rodu se hrubě nevydařila. Ne nadarmo jsou francouzské komedie světoznámé a naše ne. Ani dobré obsazení a kvalitní výprava film jako celek nezachránila. Trojka Chlumský, Šebánek, Čepelka jednoduše nedokázala stvořit vtipnou komedii. Příběh veškerý žádný, což by ani nevadilo, když jde o situační komedii. Bohužel toho zábavného bylo také skutečně málo. Tam, kde Francouzi dokáži jakékoli situace skvěle vypointovat, Češi selhávají. Sám jsem se pousmál jen několikrát. O to víc bylo situací, které měly blíže k trapnu, než k humoru. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Obrněné transportéry jsou československý typ OT-810D. Ten konstrukčně přímo vychází z původního německého Hannomagu Sd.Kfz. 251 a je si s ním vzhledově velmi podobný. (Foxhound#1)
  • Scenáristé Jiří Šebánek a Miloň Čepelka se během práci na scénáři inspirovali francouzskými filmy s obdobnou tématikou. První verzi scénáře spatřila světlo světa již v roce 1979. (Lynette)
  • Americký kotlář byl ve skutečnosti český letoun Zlín Z-526ASM Akrobat. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama