Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (155)

Mariin odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je hanba českého filmu, jméno Jiří Chlumský si budu pamatovat a nezapomenu na autora slabomyslného scénáře, Miloně Čepelku. To, co má být humorné, je tu jen a jen trapné.Jazyk (mluva) neodpovídá stavu a době, oděvy a chování venkovanů opět svědčí o neznalosti Pražáků. Podle výpravy ten film musel něco stát, ale je to ostuda, a to hlavně s ohledem na vážnost tématu - 2. světová válka, konkrétně její závěr spojený s odchodem Němců, to není žádná legrace. Němci byli všechno možné, jenom ne idioti. Škoda, půvabné zámecké exteriéry v Jevišovicích a krajina jihozápadní Moravy byly zneužity k takovému paskvilu... ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dopřál tento film po letech a musí se přiznat, že jsem se velmi bavil. Skvělé herecké obsazení a výborné situace (a to nemyslím vůbec ironicky). Jediné, co z toho filmu patrně dělá jen taškařici, která si od křapíků z ČSFD vysloužila 44% procent je fakt, že jej pánové Šebánek s Čepelkou nevnutili po smrti Oldřich Lipského (kterému byl scénář původně určen) někomu jinému... Třeba dvojici Macourek/Vorlíček... a dnes by to byla klasika jako Pane, vy jste vdova. A nebo Jindřich Polák, který měl zkušenost ze Zítra vstanu a opařím se čajem? Zkrátka a dobře - hlavní "zásluhu" za výsledek vidím v Jiřím Chlumském, který se v drtivé většině věnuje televizním projektům (Místo v životě, Ošklivka Katka, Kriminálka Anděl)... obrovská škoda promarněné šance... ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Miloň Čepelka se asi inspiroval trilogií filmů: Kam se poděla sedmá rota?, Návrat sedmé roty a Sedmá rota za úplňku. Leč, to co vzniklo je tak šíleně špatný paskvil, že bych se divil, kdyby to tak Čepelka zamýšlel. Má to být bláznivá komedie, ale místo toho sledujeme kupu nudy bez špetky zajímavého nebo humorného. Našel jsem snad jen jedno nebo dvě místa, kde jsem se pousmál. A tak si na své přijdou jen milovníci výbuchů a vojenské techniky. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Krásně rozporuplná fraška. Pochopím, když v tomhle snímku někdo uvidí skrytou genialitu, zároveň ale pochopím, když někdo nebude váhat s odpadním hodnocením. Já se ale bavil a zápletky, kterých je ve filmu snad asi tisíc, byli prostě vtipný... No... I když někdy taky ne... Ale výsledný dojem byl přinejmenším 60-ti procentní... ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Pokus o českou komedii z válečného období ve stylu Velkého flámu, Přátel kopretiny nebo Sedmé roty. Viděl jsem tenhle film minimálně dvakrát, možná dokonce třikrát a pořád nemůžu přijít na to, co je v něm špatně. Koukám na to, hrajou v tom kvalitní herci, technicky to není špatné, děj sice není nijak oslnivý, ale až tak úplně blbý taky ne, přesně identifikuji - toto je gag, tohle měla být velká švanda, ale čím to, že se u toho ani jednou nezasměju? Přitom pánové Čepelka a Šebánek patří k duchovním otcům Járy Cimrmana, ale zatímco u výtvorů pánů Svěráka a Smoljaka (a to i u těch více či méně infantilních) se směju neustále kolem dokola, tady ani ťuk. A přitom, jak už jsem psal, ty gagy tam jsou a nejsou úplně pitomé (snad jen záměna černoch - umouněný kominík je hóóódně ochotnická), jenom to prostě nefunguje. A tak mě napadá snad už jen osoba režiséra. Že to zaříznul způsob realizace. Fakt nevím. Ale na druhou stranu - u prvních dvou dílů Sedmé roty jsem se taky za břicho nepopadal a Přátelé kopretiny mi po letech taky nepřišli až tak moc. Takže možná je problém v přijímači, tedy ve mě. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Obrněné transportéry jsou československý typ OT-810D. Ten konstrukčně přímo vychází z původního německého Hannomagu Sd.Kfz. 251 a je si s ním vzhledově velmi podobný. (Foxhound#1)
  • Původně obsazená herečka Dana Vávrová, sestra bývalé televizní hlasatelky Hany Heřmánkové, svou účast na projektu tenkrát na poslední chvíli musela z rodinných důvodů odřeknout. [Zdroj: měsíčník Cinema 05/1997] (cinema_cz)

Reklama

Reklama