Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (154)

brzozin 

všechny recenze uživatele

Situační komedie, kde ani jedna jediná situace není komická, je velký průšvih. Naopak je tu řada situací vyloženě infantilně trapných. Scénář, jako by psalo dítě národní školou povinné. Protože normální myslící člověk by si v životě nemohl splést umouněný Bartoškův ksicht s černochem. A na téhlé infantilní vylízané kokotině je postaveno celé tohle veledílo. A ještě jedna otázka. Kdo proboha psal ten obsah filmu? Tento text je doslova ztělesněním rčení: Uplést z houna bič. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Vydarená česká komédia pripomínajúca Veľký flám prenesený do Čiech a s českým humorom. Vynikajúci scenár s niekoľkonásobnou zámenou postáv: strojvodca s kuričom vs. nemecká posádka obrneného vozidla a americký pilot vs. kominár vs. nemecký Oberst von Tittelbach. Herecké výkony dobré aj keď na Funésa či Bourvila tu nikto nemá. Produkcia by ešte mohla popracovať na strihu, pretože stále zostáva pocit, že niektoré scény majú pár sekúnd naviac. 70% ()

Reklama

Mariin odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je hanba českého filmu, jméno Jiří Chlumský si budu pamatovat a nezapomenu na autora slabomyslného scénáře, Miloně Čepelku. To, co má být humorné, je tu jen a jen trapné.Jazyk (mluva) neodpovídá stavu a době, oděvy a chování venkovanů opět svědčí o neznalosti Pražáků. Podle výpravy ten film musel něco stát, ale je to ostuda, a to hlavně s ohledem na vážnost tématu - 2. světová válka, konkrétně její závěr spojený s odchodem Němců, to není žádná legrace. Němci byli všechno možné, jenom ne idioti. Škoda, půvabné zámecké exteriéry v Jevišovicích a krajina jihozápadní Moravy byly zneužity k takovému paskvilu... ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Ten, kto caka kvazi "beznu" komediu bude asi sklamany. Cele je to totiz ponate skor staby "blazniva satira" a podla toho aj treba k filmu pristupovat. Obcas je to snad az prilis chaoticke, zmatene, ba priam az nepochopitelne, no napriek tomu si myslim, ze snimka ma svoje caro a nadpriemernu kvalitu. Dolezite je vsak jedno -- pocitat azda uplne so vsetkym. 60%. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Filmů, jejichž náplní nejsou rozhovory v umakartových interiérech, je po roce 1990 poskrovnu. A tady je vidět, že si dal někdo s exteriérovými záběry a historickými rekvizitami opravdu práci. Dalo se z toho určitě vytěžit ještě více legrace a více příběhu, ale každopádně jsem se u této nenáročné komedie s lehce infantilním humorem bavil dobře. Co by člověk dal za více takových filmů. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Obrněné transportéry jsou československý typ OT-810D. Ten konstrukčně přímo vychází z původního německého Hannomagu Sd.Kfz. 251 a je si s ním vzhledově velmi podobný. (Foxhound#1)
  • Původně obsazená herečka Dana Vávrová, sestra bývalé televizní hlasatelky Hany Heřmánkové, svou účast na projektu tenkrát na poslední chvíli musela z rodinných důvodů odřeknout. [Zdroj: měsíčník Cinema 05/1997] (cinema_cz)

Reklama

Reklama