Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (154)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Česká variace na výsostně francouzskou či britskou školu kostýmní situační komedie rámované druhou světovou válkou, která i přes skvostné herecké obsazení a pár dobrých vtipů a gagů nesahá svým hlavně britským (Haló, haló!) kolegům ani po kotníky. My to asi prostě neumíme... (Zajímavostí jistě je, že scénář napsal známý cimrmanolog Miloň Čepelka.) Podobné filmy: Kam se poděla sedmá rota?, Sedmá rota za úplňku, Návrat sedmé roty ()

anca_007 

všechny recenze uživatele

Na základě výčtu jmen předních herců naší země a toho, kdo napsal scénář, tedy mistrů a skvělých cimrmanologů Jiřího Šebánka a Miloně Čepelky, jsem milně předpokládala kvalitu tohoto filmu. Setkala jsem se však s velkým zklamáním. Děj byl natolik jednoduchý až prakticky žádný a mimo to naprosto ztrácel pointu. Za mě ztráta času. ()

Reklama

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Česká komedie o posledním válečném roku 1945, kdy německá armáda věděla, že válka je u konce a mohutně se stahovala. Dialogy slušné, děj už horší, ale pořád je to válečná komedie, která zlehčuje poslední dny války. Němci jsou ukázáni jako neschopní a Češi jako šťastlivci. Příliš zamotané až se člověk nevyzná! Místy velice vtipné! ()

ToddB 

všechny recenze uživatele

Tradičně. První napíše odpad , druhý se přidá, třetí dá hvězdičku a pak už se jen papouškuje. Ten film totiž není vůbec tak špatný, jak by z této "intelektuální" diskuze mohlo vypadat. Jedná se samozřejmě o film inspirovaný Sedmou rotou nebo Velkým flámem a výsledek není opravdu špatný. Netvrdím, že se jedná o něco extra originálního nebo nezapomenutelného, ale pokud tu někdo napíše "Nudil jsem se od první minuty" a nebo "Ani jednou jsem se nezasmál" je prostě s prominutím trapný pozér. To mu prostě nevěřím. :-) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pokus obšlehnout staré válečné komedie jimž vévodí Velký flám (množstvím zvratů, záměn atd. - nikoliv dějově) , zde evidentně nevyšel a situaci nezachránila ani celá plejáda známých herců s Abrhámem v čele. Ani ten si se svojí postavou evidentně nevěděl moc rady... Navíc já prostě když někdo v dnešních komediích běží, zakopne, spadne a řekne jauvajs (a to 3 x po sobě) to už neberu moc jako chytrý humor... To se dalo akceptovat v němých groteskách. Zde těch různých pádů (navíc často špatně zahraných), vykulených rádoby vtipných výrazů atd...bylo zkrátka moc a hlavně často ve chvílích, kdy to vyznívalo spíše trapně.. Zkrátka - koukat se na to dá, občas se člověk i usměje převážně slovním dvojsmyslům, ale to je vše. Tu druhou hvězdičku dávám za nasazení autentické bojové techniky - především u závěrečné honičky . Ty Sdkfz by měly být vzorem nejednomu západnímu snímku, kdy režiséři mají nepochopitelnou zálibu v přestříkávání amerických halftracků M3A na šedo a domalovávají se na ně kříže... * * ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Železničný strážny domček a závory v Rácovicích boli postavené filmármi ako rekvizita len pre potreby natáčania. (Raccoon.city)
  • Natáčení probíhalo v městečku Jevišovice a Černínu. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama