Reklama

Reklama

Grindhouse: Thanksgiving

všechny plakáty
Celý film

Obsahy(1)

Fiktivní trailer, který nám nabízí pohled do městečka, kde začne zuřivě vraždit neviné lidi "fantom", který se neštítí ničeho. A ještě ke všemu si vybere svátek všech správných Američanů - Den díkuvzdání. Eli Roth natočil trailer, který poběží v kinech mezi dvěma filmy Grindhouse. (MareT.)

Diskuze

Mayers

Mayers (hodnocení, recenze)

Mně nejvíc rozesmála asi ta scéna s týpkem, co utěšoval vyděšenou dívku, která zrovna viděla svýho přítele bez hlavy. Za utěšení ho začne líbat a najednou jí v ruce zůstane týpkova hlava :D:D:D parádní "trailer"!!!

xcav8

xcav8 (hodnocení, recenze)

Koukám Česká jména, jestli to 2013 půjde do kin, jsem zvědavej.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Mně nejvíc dostala scéna s Michaelem Biehnem. Jak si jeden lízne krvavý skrvny vedle bezhlavýho chlapa a učeně pronese- ,,Je to krev". A Biehn se zamyšleně zahledí do dálky a znechuceně řekne- ,, Zkurvysyn " :D Ale celkově je to nářezová ůchylárna ala Eli Roth. 5*

smack

smack (hodnocení, recenze)

ta scéna s tím krocanem/ husou mi připomíná hodně Eraser head

2-Xtreme

2-Xtreme (hodnocení, recenze)

Eliho nemusím a okrem Cabin Feveru ani jeho filmy, ale toto sa mu podarilo ved aj moj koment o tom hovorí...

Hellblazer

Hellblazer (hodnocení, recenze)

No u mňa asi po 30x a stále geniálne....
hirnlego: nooo, ja som neni podľa neho pozér ;)

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Hm, no já zhlédla asi 4x a u mě dobrý.
Bluntman: Aha. Zeptám se takhle - existuje na čsfd někdo, kdo podle tebe není pozér? (ach, zajisté - kromě tebe) Já jen že už jsi jak ohraná deska...(ale nebudem to tady zasírat OT - takže tradiční výzva: plky směřuj do pošty, dík)

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

monolog: já si vždycky myslela, že smysl traileru je především nalákat člověka na film do kina. Tolik k tvé úvaze "proč filmy, proč ne rovnou trailery". Kdyby byl Thanksgiving trailerem na skutečně existující snímek, souhlasila bych s tebou, že toho prozrazuje až moc. Nicméně Thanksgiving jako film neexistuje, tudíž tvoje apely, aby trailer nebyl tak doslovný a přeplácaný, mi přijdou lehce mimo. Jaký by potom byl smysl té upoutávky, když nás nejenom že nemůže dostat na skutečný film, ani nám prozradit, o co by tam případně šlo?

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

otázka: Podívala bych se na případný celovečerní film, na který "odkazuje" tenhle fiktivní trailer?
odpověď: It's blood - son of a bitch!

monolog

monolog (hodnocení, recenze)

Odmítám hodnotit a komentovat tento trailer, dalo by se říct menší bojkot kvůli zbytečnostem.
Přesto sem přepíšu svůj komentář, který jsem po delší úvaze smazal a myslete si o tom, co je vám libo. Samostatné trailery sem ale prostě nepatří, to už tu klidně můžeme mít ty fotbalový utkání nebo reklamy.

Je to zajímavý, ale tenhle trailer (nebo spíš teaser?) mi připomněl Menzelovy Postřižiny. Lidské vědomí je neuvěřitelné, jak dokáže propojovat na první pohled naprosto nesouvisející aspekty věcí. V tomto případě jde o zkracování, zkracování a zkracování. Proč točit filmy? Proč netočit rovnou trailery, že? Vybodněme se na zdlouhavé očekávání pointy (mnohdy nenaplněné), nechť nám to naservírujou přímo, bez zábran a bez zbytečných odkladů. Díkůvzdání by opravdu mohl být zajímavý horror. Ale trailer to není. Je totiž přeplácaný. Je v něm ukázáno naprosto všecko a občas i něco navíc. Jak Roth ukázal v Hostelu, zaměňuje si krev za strach a na takhle krátkým prostoru ještě víc. I když musím uznat, že jsem se asi tak v půlce opravdu uchechtl. Vidět to můžete i vy, ať si můžete udělat svůj obrázek. Ovšem jestli tohle je celá role Michaela Biehna v tom předem zbožšťovaném Grindhousu, je mi ho chudáka fakt líto, docela jsem se těšil na obnovení jeho kariéry. Co se mě týká, oželel bych tenhle trailer jak na ČSFD, tak kdekoliv jinde. Naprosto nechápu, jakej vyrvál se s tím nadělá.

Bluňťo:
z nejobjektivnějšího hlediska, jakýho jsem jako téměř nezaujatý pozorovatel schopen, jsi hlupák.

monolog

monolog (hodnocení, recenze)

Bluntman:v první chvíli jsem myslel, že máš na mysli autorský práva na ten výpotek, ale pak jsem si uvědomil, že jde o zbrojní pas...

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Zajímalo by mě za jak dlouho se dá takový trailer natočit. A třeba "role" Michaela Biehna - kolik to tak může zabrat času? Hodinku? :))

liuk

liuk (hodnocení, recenze)

Proboha, budťe tolerantní. Fakt mě totálně vytáčí, když mi někdo řekne, že film nemůžu hodnotit, protože jsem ho nepochopil, ale ještě víc mě štve, když film "nemůžu ohodnotit", ne protože jsem ho nepochopil, ale protože ho "prý" ani pochopit nemůžu. Pro takový elitaření si hodnoťte filmy na nějakém hororovém, nebo jinak zaměřeném, webu ale na čsfd, kde se má shlukovat hodnocení všech kast uživatelů a ne milovníků přesně toho žánru, který je hodnocen. K čemu by pak takováhle univerzální databáze byla. Fakt takovýhle aroganti, to se jen tak nevidí. A neberte mě špatně, mě se tenhle faketrailer líbí, stejně jako celý nápad/franchise okolo Grindhousu, jenže aspoň se na to dokážu podívat i z druhý strany a nebejt takovej ignorant a bafuňář jak pár lidí, co do téhle diskuze svůj jediný a pravý názor na svět napsali.

monolog

monolog (hodnocení, recenze)

Už jsem se lekl, že nejsem normální, když se mi takováhle kravina nelíbí. Díky Bluňťo a ostatní cosmochlapci, vždycky mi zlepšíte náladu.

iommi

iommi (hodnocení, recenze)

Bluntman: Sorry človeče, ale vôbec nechápem, ako sa môzes diviť, že som tomuto "počinu" dal také hodnotenie, aké som dal. Nazvi to pre mňa za mňa zaujatosť, ale to čo som videl sa nedá hodnotiť inak. Vezmi si to z čisto pragmatického hľadiska: šiel by si do kina, alebo lepšie povedané pozrel by vôbec film, ktorý má takýto trailer? No ja ani náhodou. A keď, tak už teraz viem, že by som ho nehodnotil inak ako odpadom. Hold mám na horrory trošku prísne kritériá. A aby toho nebolo málo, dôvod, prečo som k tomu nenapísal komentár je ten, že tých 5 minút života, ktoré by som na okomentovanie vynaložil viem zúžitkovať oveľa lepším spôsobom.

Melies

Melies (hodnocení, recenze)

Dúfam, že tým nikoho nenaštvem, no musím sem dať pomerne zaujímavý (aspoň pre mňa) rozhovor s hobitom točiaci sa okolo tohto fiktívneho traileríku. Nejde mi o to, aby som zistil, kto má podľa vás pravdu, ale chcel by som poznať názor aj ostatných nič viac, nič menej.

(začína to okopčeným úryvkom z rozhovoru s Hellblazerom na rovnakú tému)

Hellblazer (11:53 PM): jezis videl si nejaky slasher z toho obdobia?
Hellblazer (11:53 PM): pripadne trailer?
Hellblazer (11:54 PM): nadherna pocta...o tom to cele je
Melies (11:58 PM): Nie. A áno, možno mi uchádza práve tá hra so žánrom, ale to už nie je môj problém - u niekoho to zafunguje, u niekoho nie, tak to už chodí. Určite to však nie je preto, že by som bol nejaký snob s predsudkami voči podobným filmom, to vôbec - napríklad na taký Black Christmas sa chystám už od LFŠ a hneď za tým by som si skukol takú Ilsu, She Wolf of the SS :-)
hobit (12:00 AM): Ty vole, to je ukázkový příklad snobstvfí, ne že ne.
Melies (12:00 AM): Čo je na tom snobské, prosím ťa?
hobit (12:03 AM): Protože nad tím ohrnuješ nos, jak je patrné z toho příspěvku, kdy se to snažíš dementovat. A přestože neznáš subžánry a neviděl jsi traielry či filym z toho období, Tvé výtky jsou poněkud absurdní, když v tom traileru je spousta originálních nápadů, které musí každého člověka s absurdním a černým smyslem pro humor pobavit a jejichž exploativnost je kua opodstatnitelná u traielru an FIKTIVNÍ FILM..
hobit (12:03 AM): Ty jo, chceš schéma, nebo to rovnou nakreslit? ;-)
Melies (12:18 AM): Ono zrejme sa v tomto nezhodneme, takže neviem, či má zmysel rýpať sa v tom. Poviem len toľko, že ak je moje hodnotenie absurdné len preto, že nepoznám filmy, na ktorých Roth stavia, je na mieste otázka, či je to chyba moja alebo jeho. Pocta-nepocta, musíš uznať, že ten trailer nie je nič iné, ako sled zaujímavých zabití. Originálnych, áno, ale nemyslím si, že je to niečo svetoborné. A ďalšia vec - niekedy mám pocit, že je viac snobské honorovať niečo len preto, že to odkazuje na staré, medzi obyčajnými ľuďmi menej známe žánrovky, ktorých znalosť ja akoby akousi vstupenkou medzi "filmovú elitu" (neviem, ako to lepšie nazvať, sorry).
hobit (12:21 AM): Absurdní je to proto, že traileru vytýkáš něco, co je pro trailery z období, které má evokovat, typické a taky tvrdíš, že bys to dokázal natočit sám, což setře s Tvým konstatováním, že neznáš daný subžánr a to, čemu to vzdává hold. Ten trailer je sled zajímavých zabití, ale originálních a zábavných, nikdo ani nechce, aby to bylo proboha světoborné. A vstup mezi filmovou elitu při znalosti filmů pokleslých žánrů teda je docela mimo tvrzení, i když je mi jasné, co tím chceš naznačit - ale není tomu tak, protože ten trailer funguje dobře i pro neznalého, nebo by aspoň měl (ten dokonce nebude mít zapotřebí vyčítat nadbytečné vady apod.).
Melies (12:31 AM): Neviem, či musím zrovno poznať daný subžáner, aby som natočil ženskú, ktorý sa pri skákaní na trampolínu napichne tam, kde to najviac bolí. Samozrejme, niektoré scény by ma nenapadli (večera), pretože som ich "vzor" jednoducho nevidel, ale to na veci prakticky nič nemení. A keď som povedal, že "by som to dokázal natočiť aj ja", nemyslel som to ako vychvaľovanie sa, ale ako konštatovanie, že sa robí haló z niečoho, čo podľa mňa umením (a teraz nemyslím umením ako "vysokým" umením) vôbec nie je ... Ďalej, ako spomenul Hell, je tam hudba s Creep Show? Hm, a? Ako interný vtip to beriem, paráda, ale tlapkať Rothovi po pleci len preto, že svoj výtvor zlepuje z čriepkov filmov, ktoré videl ako malý chlapec, sa mi zdá absurdné. V tomto prípade sa podľa mňa hranica medzi posúvaním danej témy a prachobyčajným kopírovaním dosť stiera.
hobit (12:32 AM): "sa robí haló z niečoho, čo podľa mňa umením (a teraz nemyslím umením ako "vysokým" umením) vôbec nie je." - sorry, ale třepeš. Tohle je něco tak snobského a elitářského, tj. to, od čeho se chceš na hony vzdalovat, že nevím, jestli to děláš schválně, nebo podvědomě. :-)
Melies (12:36 AM): Veď som povedal, že nemyslím nejakým vysokým/snobským umením - kľudne som mohol tú vetu sformulovť takto "sa robí haló z niečoho, čo je podľa mňa obyčajná zlátanina" a vyšlo by to rovnako. Ja som za každú srandu, skutočne, a viem, že čakať od podobného výtvoru niečo iné ako (úchylnú) zábavu, je blbosť, ale mne to akosi zábavné nepripadalo. No ale zas sme len pri tom, že to nechápem, lebo som snob.
hobit (12:36 AM): " V tomto prípade sa podľa mňa hranica medzi posúvaním danej témy a prachobyčajným kopírovaním dosť stiera." - Říká člověk, který sám něklikrát přiznal, že daný subžánr nezná a nic z Něj vlastně neviděl? Prosimtě, tohle raději připíšu pozdní hodinou. ;-)
hobit (12:37 AM): *hodině... A já nejsem schopen napsat už ani slovo správně, tak jdu spát, brou.
Melies (12:38 AM): Pozri, ak sa každý argument "za" opiera o to, že "takto vyzerali trailere vtedy" a "toto pripomína scénu, ktorá bola v tom a tom filme", tak nemusím vidieť originály, aby som mohol napísať to, čo som napísal. " V tomto prípade sa podľa mňa hranica medzi posúvaním danej témy a prachobyčajným kopírovaním dosť stiera." Čo je na tom také divné?
hobit (12:39 AM): Jak říkám, jdu spinkat, brou. Kdybych neměl zítra brigádu, tak ještě dál v rozhovoru pokračuju, ale budeme to muset dokončit, jindy, zatím - brou.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Thanksgiving ! light meat ! Thanksgiving ! Tu trampolínu jsem čekal, ale nečekal jsem, že je toho Eli schopny :-)

Hellblazer

Hellblazer (hodnocení, recenze)

Dudek: to s tým sekaním je pravda, ale tak skús to brať z pohľadu tej baby a ono je to hneď zábavné :)
a inak aj ja by som prosil tých čo dávajú odpad!, 1* o nejaký koment, pretože ten monologov nestačí lebo píše úplne kraviny...

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Náhodou je to velmi dobré, jako vzpomínka na staré trailery úplně úžasné - docela podobné (výstavbou) i třeba traileru na Cravenovi HHE. Jen to neustálé sekání hlav je dost únavné - souhlas s chozem a ještě mi připadala zbytečná ta patina...

tombac

tombac (hodnocení, recenze)

Bluntman: Mne je nejaky Roth naprosto volny. Jeho trailer me proste nezaujal, takze jsem mu strelil dle meho adekvatni hodnoceni. Kombinaci bizarnosti a gore nemusim. A ze tam nekdo suka krocanochlapa, kvuli tomu si jako nekteri nestriknu. Nemam potrebu psat na to koment. Casem se komentare nektereho nizko hodnoticiho krome monologa jiste dockas. Takze se prestan chovat jako potrefena husa a bud tolerantni k lidem s jinymi nazory, prosim.

Hellblazer

Hellblazer (hodnocení, recenze)

S tým nič nemám, Marekovi sa od začiatku to znásilnenie páčilo tak si dáva repete...a ja sa mu nečudujem...
By ma ešte zaujímalo načo sem ten monolog dáva link keď je to na CSFD v lepšej kvalite, ale šak čo sa čudujem, monolog sa nezaprie...

choze

choze (hodnocení, recenze)

Na jedné straně zaprděný monolog, na straně druhé nadšenci, kteří si i v tom zlomkovteřinovém závěrečném záběru šoustání krocana všimli "vyděšeného" pohledu dětí...kolikrát sis ten záběr pouštěl, bluntmane? Nejmíň stokrát, co?:)

obitus

obitus (hodnocení, recenze)

monolog je milacek, neco tak pekne hvadskeho uz jsem dlouho necetl, v jeho boji proti trailerum mu fandim

Reklama

Reklama