Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubokém vesmíru je dopraven nový vězeň Saint Georges do výzkumného jednotky Dante 01. Vězňové jsou zde na planetě s vysoce toxickým prostředím využívání k různým experimentům. Saint Georges vnáší do komunity vzbouřeneckého ducha a jeho spoluvězňové jsou jím podněcováni ke vzpouře, která má proměnit tento děsivý svět vzhůru nohama... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Je smutné jen stoupat a sestupovat po cizích žebřících.. Nemyslíte ??" - "Jak to myslela ??" Docela výstižné.. Pokud tedy - No, říkejme mu třeba režisér.. - Marc Caro není naopak naprostý génius - Ačkoliv já si to nemyslím.. Spíš se jednoduše celou dobu veze na chvostu Jeunetovy výjimečnosti !! - a jen to celé prostě nepodělal střihač, který ztratil ty zásadní pasáže snímku nutné k tomu, aby tohle nesmírně atmosférické a znepokojivé dílko nakonec nebylo k smíchu..;) Pokud ano, nechť je v rámci jediné spravedlnosti, totiž spravedlnosti boží, vystřelen na planetu Dante, kde mu budiž za trest jeho výtvor pouštěn znovu a znovu až do konce světa !! Totiž pardon, až do okamžiku Velkého rozervání !! ;) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Béčko, ktoré dopláca na svoju ambicióznosť. Problémy vyplývajú z kontrastu medzi lacnou produkciou, ktorá akoby nedovoľovala prepracovať dobrý nápad a tak náboženské symboly a odkazy pôsobia trochu prázdne. Je to škoda, nápad bol pekný, nanotechnológie, implantované do väzňov: pokusných králikov, zaujímavá pointa. Pekné subjektívne zábery, ktoré však taktiež doplácajú na nízkorozpočtovosť a je trochu škoda, že sa na príbeh potom nepozeráme iba z pozície hlavného hrdinu. Zase sledovať komplot nejakej organizácie na zemi, ktorá klame svojich zamestnancov a prichádza znova z nejakým šialeným plánom, je dlhé desaťročia klišé. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem. Bridí sa mi robiť si srandu, nemyslím, že tvorca ako je Caro by sa dal strhnúť na pseudofilloozofickú spatlaninu, hoci psychedéliou to nie zaváňa, ale priam smrdí. Toto je jeden z tých filmov, ktoré ma donútia zistiť si o sebe niečo, rovnako ako o tvorcoch, nech samôžem s pocitom spravodlivosti rozhodnúť, či ide o _____ alebo ____ Nejak som to totiž nepobral. Čakal som dlho, už som skoro aj pospával, uniklo mi niečo alebo mi už nepálilo ? Podľa tunajších komentárov zrejme nie. Dodíval som sa dokonca, jednak zato, že to mám vo zvyku, jednak zato, že ma to fascinovalo a nevedel som si predstaviť, kam sa táto bizarnosť v nasledujúcej chvíli vydá a kam po tej hodine a pol doputuje. Vo výsledku neviem rovnako, ako som nevedel celý čas. Je načase rozbehnúť internet. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Zmenšenina Fontány s pomerne jednoduchou symbolikou, šikovne mlženou nedoslovnosťou. Caro dokazuje, že s pojmom vizionár sa kamarátia maximálne jeho oči a je veľká škoda, že z tak aktraktívneho postredia (opakovaním v podstate jednej schémy) žmýka len tak málo atmosféry a príbehu. Viac stopáže, viac odvahy a mohla to byť grandiózna space opera. Škoda. 50% ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Francouzská sci-fi z dílny dlouholetého spolupracovníka Jeana-Pierra Jeuneta, Marca Cara, doplácí na zahlcenost vnějšími efekty. Příběh samotný není až tak objevný - na kosmické lodi u jakési pekelné planety názvem Dante je převýchovné středisko vězňů. Brzy však zjistíme, že tito zločinci jsou vychováváni poněkud svérázně - nanoboty v těle. Pak se však současně na palubě objeví nová, mladá doktorka, a nový vězeň, tajuplný Svatý Jiří, který má podivné schopnosti, jež by si lidstvo zasloužilo využít, jen kdyby se ten vězeň dal vykuchat. Celý film je tak protknut náboženskými motivy, až už je to příliš. Zvláště neuvěřitelně stupidní poslední scéna, sestříhaná snad v deliriu a stupidní i svým vyzněním (kdo chce vědět, pro něho je tu BACHA SPOILER!!!!!!! - hlavní hrdina ostatní zachrání tak, že pluje v kosmickém obleku vesmírem, uhasí (!) planetu!). V této scéně už bez okolků přirovná režisér do té doby Svatého Jiřího k Ježíši, přičemž křížem není nic jiného, než kosmická loď v pozadí. Docela chápu, co asi autor chtěl říci. Ale zabalil to neuvěřitelných přeplácaností obrazových i trikových, vyžívaje se v násilnostech, takže nakonec i popírá sám sebe. Nehledě na skutečně nelogických posledních 15 minut... A vlastně nejen 15 minut, když třeba hned v úvodu starší doktorka tvrdí, že vězně nemonitorují kamerami kvůli pocitu osobní svobody, a hned v následující scéně vidíme, že je mají na kameře. To je skutečně rozpor. Škoda, nemuselo to být až tak špatné. Disk načne protipirát, reklama, ale jinak žádné bonusy nenajdeme. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Marc Caro si představoval jiné zakončení filmu, ale kvůli zkrácení rozpočtu z 8 milionů Euro na 4 miliony jej nemohl realizovat. (Cheeker)

Reklama

Reklama