Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamila Bendová (I. Chýlková) je úspěšná manažerka-workholička, která žije sama a je spokojená. Jenže – spokojeni nejsou lidé kolem ní. Spotřebovává je stejně jako kávu nebo třeba rtěnku. Jen občas se schází s přítelem Igorem (J. Polášek), který už začíná mít toho vztahu nevztahu plné zuby. Po jedné neshodě s ním přijme pozvání kamarádky Ireny (M. Pleštilová) na výlet do Vídně se zastávkou v Lednici na jižní Moravě. Zde se potká s Laďou Bednaříkem (M. Etzler), veterinářem, třikrát léčeným alkoholikem. Kamila si chce zjednat klid v hotelu, kde Laďa oslavuje s kamarády svoje narozeniny. Situace se ale vyvine jinak, než si představovala. Víno udělá své a život v Laďově kraji se zdá být idylický. Kamila prožívá zvláštní opojení i střízlivění, ale s vínem to nemá nic společného... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

argenson 

všechny recenze uživatele

V podstatě nijak objevná road movie o tom, jak citově vyprahlá přepracovaná manažerka najednou na venkově po boku zvláštního ožungra zjistí, že všechno je jinak. Je to docela sympatické, i když tu probíhají nevtipná životní quazimoudra a trochu mě zklamala moje oblíbená Chýlková, je tady místy lehce nezáživná. ()

Sekel 

všechny recenze uživatele

Docela nepovedena zalezitost. Pomale, lacine a neprilis verohodne napsane. Ivana Chylkova je jako vzdy verohodna a zajimava, zensky krasna, ale pribeh pusobi jak napsany pro hrdinku o deset let mladsi. Miroslav Etzler je protivny jak to jen jde. Navic jeho postava, ktera byla trikrat na detoxu a pote si s klidem pije vinko ve sklipku, nebo slivovici na snidani, je zbesile nerovnovazna a pusobi jak tri uplne rozlisni muzi v jednom. A kdo proboha vytvarel ten radobyslovacky prizvuk? Kombinaci prazstiny, ostravstiny a brnenskeho hantecu se to rozhodne nedela. ()

Reklama

Lish84 

všechny recenze uživatele

Příběh nezní špatně, leč průměrně a přesně tak také samotný film dopadl. Ten sice často pobaví a ponaučení, které nabízí, nevyznívá zase tak klišovitě a mravokárně, jak se mohlo snadno stát. Leč i na nudu se dostane. Scénárista si mohl lépe vyhrát - udělat postavy životnější a zahladit hluchá místa filmu. A režisér to pak mohl zase celé více opepřit. Herecké obsazení sází v hlavních rolích na osvědčené herce a je to právě Ivana Chýlková, kdo film táhne. Méně známí herci v menších rolích ale také rozhodně nezklamou (zejména Věra Kubánková). ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Na televizní poměry opravdu výpravný film s hezkým moravským prostředím. Těžko ovšem nazývat komedií - přišlo mi, že film se nepokouší pobavit, ale spíše směřuje do té už notně vyšlapané cesty o útěku přepracovaného Pražáka na venkov a tam nalezení lásky/nelásky. Nic nového - jen osvěžující obsazení hlavní role už v televizi nepříliš obsazovanou I. Chýlkovou. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Etzler s vousama vypadá jak kubánskej narkobaron, ale charizma teda má. Jináč je to teda slátanina první třídy, kde se furt řeší nějaký bobři, ale nakonec toho správnýho bobra neuvidíme ani jednoho. Jenom nějaký děsně chlupatý potvory, co lezou z vody. Jinak sem celkem nepochopil zápletku, v níž se nesnesitelná dylina vožere a druhej den se začne chovat normálně. To mělo bejt jako co? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Mikulově, Praze a v zámeckém parku v Lednici. Penzion Jordán se nachází též v Lednici (SONY_)

Reklama

Reklama