Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 1

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 088)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul W.S. Anderson .. Don't be stupid. Nepovedlo se! __ Tentokrát řádně namakaný Jason Stantham si prostě občas (či spíše často) musí zahrát v nějaké plytké blbině. Paul W.S. Anderson je ovšem permanentně na svém (hnojišti). Scénář a vývoj dění je jednoduché jak facka a jede přímočaře jako ty závodní kraksny, jen není tak rychlé a když se déle mluví, začínají uši hodně bolet. Místy svým špinavým stylem vykreslené budoucnosti připomíná Doomsday, jenže není vůbec tak zábavný. Nezachrání ho ani destruktivní obrněný truck, prsaté navigátorky, sprostá Joan Allen, ani slušná Stage 2. V první třetině jsem měl co dělat, abych nenápaditostí neusnul. Ovšem takový SE s délkou pouhých 89 minut nemusí být k zahození. Jen pochybuji, že se k tomu někdy dokopu - třeba bych nakonec nudně zabil jen o pár minut méně... ___ Pokud chcete vidět kvalitní závody, dejte si Speed Racer. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Paul Anderson se spřáhnul s Rogerem Cormanem a výsledkem je třeskutá předělávka kultovního Death race 2000, ve které to do sebe perou vězni odsouzení na smrt v rytmu řízných kytar a klipového střihu. Je to videohra se vším všudy (sbírání zbraní a štítů), ale projednou divákovi rozhodně joystick nechybí, poněvadž hrdinové sestoupili z plakátů klasických ‚racing games‘ a jezdí tak rychle, až zapomente, že to mělo i nějaké kecy, které měly rámovat děj. Anderson překročil vlastní stín i všechna očekávání a natočil svůj nejzábavnější, nejúchylnější a hlavně nejlepší film, který ho opravňuje k tomu, aby si podal ruku s Neilem Marshallem a zároveň nakopal do prdele Wachowské. PS: Ta destrukce kamionu konkuruje i Chrisu Nolanovi. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Původně jsem na to ani nechtěl koukat, ale nakonec jsem nelitoval. Příběh je sice mnohokrát provařený a potažmo nijaký, ale akční scény jsou skvěle natočené (nepůsobí stylem klip sem klip tam), o napětí rovněž není nouze a Jason Statham má navíc charisma jak bejk. Slušná podívaná pro chvíle odpočinku s vypnutým mozkem. 50%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ty krávo, tohle béčko přináší stoprocentní zábavu. Drsňák v hlavní roli, brutální bitky, opancéřovaný závoďáky, brutální závody, exploze, demolice, hlášky, záživný charaktery, ženský, brutální maska. A všeho dostatek. V jednoduchosti je krása a je radost vidět, že ještě i dneska může takovýhle (trochu old schoolový) film jít celosvětově do kin. Udělal jsem dvě chyby - první, že jsem si nakonec rozmyslel jít na to do kina, a druhou, že jsem doteď zanedbával Jasona Stathama. Vrcholný okamžiky: likvidace náklaďáku a likvidace Reapera. There's someone I need to kill. (screeny) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Co si budem povídat, příběh je tak "nečekaný", někdy i tupý, že si můžete dát šlofíka a stejně o moc nepřijdete. Teda přijdete. O tu nabušenou akci!! To je něco neuvěřitelného. Paul. W. S. Anderson nám opět předvádí, že akční béčka mu jdou a to hodně dobře. Za normálních okolností bych dal za 4 jako většina ostatních, ALE... Představte si, že vás vše bolí, dva dny jste už pořádně nespali a musíte napsat pololetku z matiky... a potom se pustí tento film. Hned ze začátku mi dal takovou "facku" a upozornil mě, že tohle bude řezba. A jakmile film skončí, tak si uvědomíte, že jste v tak super náladě, že je vám úplně putna, že vás bolí břicho, nebo že nejste vyspaný... Takže za 5 * a to bez debat! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (41)

  • Film mal byť pôvodne pokračovaním filmu Death Race 2000 (1975). Scenár niesol názov "Death Race 3000" a bol o pretekoch okolo sveta s futuristickými vznášajúcimi sa, neviditeľnými a transformovateľnými automobilmi. Z dôvodu vysokých výrobných nákladov musel byť nakoniec prepísaný. (m.a.t.o.)
  • Každé z aut stálo 250 000 - 300 000 amerických dolarů. (Karlos80)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama