Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

František má jednu výhodu - není zdaleka tak špatný jako některé neumětelské výtvory posledních dvou let, neprovokuje svou zjevnou tupostí a je na něm dokonce vidět snaha o jakés takés sdělení. Převažujícím pocitem je ale rozpačitost a nedotaženost toho, o čem se snaží vyprávět. Je to stejně rozpačité jako hlavní hrdina filmu. Ve svém výsledku je to spíš snímek, u kterého si člověk uvědomí, jak jiným kouskům křivdí. Takovému O rodičích a dětech od Michálka jsem původně dal tři hvězdičky a u Františka jsem si uvědomil, jak dobrý v porovnání s naším průměrem ten film vlastně je. Takže sledovat tuhle rádoby komedii taky nebyla ztráta času, aspoň jsem vylepšil hodnocení jiným filmům. Celkový dojem: 35 % ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie naštěstí není tak prvoplánová jako její název. Výchozí situace i postavy jsou sice zajímavé, ale bohužel příběh směřuje jen k moralitě a jeho hrdinové jím projdou bez viditelné změny. Obsazení s Josefem Poláškem a Zdenou Hadrbolcovou v čele vyšlo velmi dobře, režisér také věděl co dělá a zvláštní poznámku si zaslouží vtipné využití starých písní Hany Hegerové. Mezi současnými českými komediemi jedna z těch lepších. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem viděl Františka. Toho děvkaře. Film, který mi bude navždy připomínat krásné časy václavovických THS, kde se o Františkovi bavila Ony s Vladysem. Takže taková nostalgická povinnost. Musím říct, že to bylo skoro na čtyři hvězdičky, a že to bylo lepší než většina posledních filmů Woodyho Allena. A začal jsem se lehce zajímat o Petru Nesvačilovou, která mě tam tak nějak zaujala. Asi to bude velmi schopná žena. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Josef Polášek táhne film silou medvědí, ale jestli ho utáhne i pro náročného diváka, který čeká majstrštyk od každého českého filmu, těžko říct. Oceňuju odvahu, obsadit filmově neznáme tváře a risknout film, který staví na jedné zajímavé postavě stvárňující ještě ne zcela kladného hrdinu. Komu fandit? Jenoznačně režisérovi, aby vše ukočíroval, aby vše vypadalo neamatérsky a aby jeho vtipy neuvízly kdesi mezi papírem a filmovým plátnem. Debut je hold svině, zvláště u nás, kde po jednom výtvoru vyřknem jednoznačnou budoucí prognózu. Nechávám vrátka otevřená a budu se těšit na váš další film pane Prušinovský. Jednou větou: Kdo chce děvkařem býti, při tom ženu míti, počítat bude muset s tím, že jednou se vše provalí a on povalí tam, odkud byl vyslán na tento svět...ke své MAMINCE:) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na to, že je tento film debut pana Prušinovského, tak tleskám. Musím pochválit pana Poláška, který velmi věrohodně zahrál postavu, které se líbí každá žena. Pobavila mě role Petra Čtvrtníčka a já si začínám myslet, že je tento pán opravdu herec a ne jen figurka do reklamy. Mrzí mě, že děj se podle mého názoru pomalu vleče a i když trvá film jen 85 minut, tak si pamatuji snímky dvouhodinové, které mě utekly rychleji. I tak ale musím uznat, že se odreagujete a zapomenete na své všední i nevšední starosti. Je mi líto, že mě svědomí nedovolí dát více než tři hvězdy, protože tento snímek považuji za příjemný vánek mezi českými filmy, které se v posledních letech natáčejí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy právník předčítá rodná čísla Františka (Josef Polásek) a jeho ženy, jsou obě rodná čísla mužská, protože ani jedno nemá v druhém dvojčíslí číslo vyšší než 50, jak je to pravidlem u ženských čísel. (Pyron)
  • V 11. minúte filmu má Františkov brat oblečené tričko NO MA´AM, fiktívnej organizácie zo seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (javlapippi)
  • Debutující scenárista a režisér Jan Prušinovský předtím natočil s Poláškem úspěšný krátký studentský film Nejlepší je pěnivá (2005), také o poněkud dětinském muži, žijícím s matkou. (Cheeker)

Reklama

Reklama