Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 3
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (78)

balone 

všechny recenze uživatele

Podmanivý seriál, nemohl jsem se odtrhnout, kdybych nemusel spát (kdy vlastně oni spali? Lelouch spal při hodinách, ale tam pak ani nechodil), tak bych to viděl v jeden den. Charismatické hlavní postavy mě vtáhli do děje a příběh pro mě neměl žádné místo, kde bych si řekl, že tenhle díl je zbytečný. Těšim se na druhou sérii, ale zároveň se jí hrozně obávám, jestli to nemělo skončit, tak jak to skončilo. Uvidíme. 90% ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

S koncem druhé sezóny (R2) zvyšuju na plný počet. Sice jsem asi nikdy neviděla tak překombinované anime, plné naprosto šílených zvratů, kterých je nasekaných do jednoho dílu tolik, kolik u druhých anime stačí na celý seriál, přecpaný postavami, které teatrálně mluví, činí rozhodnutí, která často nemají smysluplný základ a která si ospravedlňují řečmi o spravedlnosti, míru, yasashii sekai a podobnými koninami:-D Přes všechny nelogičnosti je ale děj relativně dobře promyšlený a celý spěje k velmi uspokojivému konci, u kterého nezůstane jedno oko suché. Ale to se dá čekat u seriálu, ve kterém si všichni navzájem lžou, aby se ochránili, nejlepší přátelé si dávají přes hubu, půlka hlavních postav odejde do věčných lovišť, milenci jsou ze znepřátelných táborů a vůbec vše překračuje mez, kdy se ta přepálená dramatičnost dá snést, jenže.... Ta mez byla překročena natolik, že se tady už dá skoro mluvit o nějaké velmi odvážné stylizaci (které odpovídá i zajímavá, i na anime standarty hodně stylizovaná kresba postav - CLAMP si sakra daly záležet). Osobně jsem si uvědomovala směšnost a neuvěřitelnost některých zvratů a událostí, ironicky jsem se pochichtávala, ale zároveň mě osudy hlavních hrdinů totálně braly, těch několik hodin jsem s nimi vysloveně žila. Taky je zajímavé jakým směrem se odebral seriál (a Lelouch/Zero s ním) - od bojůvek v Japonsku až po boje, které ovlivňují ráz celého světa. A ve výsledku se v tom kombinačním chaosu dá možná najít i nějaká myšlenka. Ještě by mě zajímalo, kde Subjektiv přišel na to, že činy ošklivých postav jsou zde souzeny jinak, když krásní jsou tu snad úplně všichni! I kdybych někoho ošklivého našla (napadají mě jen eunuchové:-D), odlišná měřítka nejsou příliš znatelná - většina postav neustále hapruje od "záporáků" ke "klaďasům", spousta postav udělá něco vysloveně ďábelského a pak za to pyká (často z vlastní vůle, tady vůbec všichni dobrovolně procházejím pokáním za své činy...) Politováníhodní jsou tady v některých okamžicích vlastně skoro všichni. Doufám, že už nikdy nebudu muset trpět tak otravnou postavu, jakou byla Nina. (Btw, kdyby Lelouch přibral nějaké to kilčo, ráda ho pozvu do svého pokojíčku;-) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Dá se ochrana jediného člověka spojit se spásou celého národa a změnou celosvětového řádu? Lelouch usoudil, že ano a započal tak svou nelehkou cestu, kterou provází smrt a krutost, ale i odvaha a čest. A ať už je v centru dění právě Zero, éterická C.C., odhodlaná Karen nebo sympaťák Suzaku, je to cesta obdivuhodná. Na bitevních polích se utužují spojenectví a přátelství, v klidném mezičase ve škole pak potichu vzniká nejedno romantické pouto a nad tím vším se vznáší neuchopitelný a rozporuplný dar Geassu, který je někdy užitečným sluhou a jindy proklínaným pánem. První série se nakonec zastavila těsně pod vrcholem, přesto si i pátou hvězdu bezpochyby zaslouží. Jediné, co mi sedělo o malý kus méně než všechno ostatní, byly pasáže nepřerušovaných vojenských rozkazů, kde se neznalý divák jako já začne občas ztrácet. Jakékoli výhrady nebo pochybnosti ale definitivně berou za své ve strhujícím finále, které uzemní, překvapí a hlavně navnadí na další pokračování tak dokonale, že nezbývá než potichu přemítat nad celou pětadvacítkou dosavadních dílů a dojít k neodvratnému poznání: Code Geass může i přes svou skvělou zápletku a dokonale napínavý průběh mířit opravdu ještě výš, v jednom celku se skvostem, jakým druhá sezóna je, pak dokonce na jeden z úplných vrcholů anime tvorby. 2. série - 100% - Atmosféra potemňuje, charaktery se prohlubují, navazují se nečekaná spojenectví a Lelouch Lamperouge je definitivně vládcem všech ústředních antihrdinů, na které si jen lze vzpomenout. Druhá polovina monumentální ságy znovu přináší nezlomnou Karen, zavilého rytíře Kururugiho, elegantního protivníka Schneizela i čarokrásnou C.C. a dává nám kromě tradiční porce válečné akce ještě větší várku upřímných emocí. Code Geass je příběh, který stojí za to prožít, ať už milujete silné postavy, komplikované příběhy nebo třeba jen souboje robotických vojsk. A to, co nabízí po citové i katarzní stránce finálních deset minut, je něco, co jsem musel vidět ihned znovu - a znovu. Geniální závěr ve všech slova smyslech. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně se mi líbil Death Note. Hlavně jak tam všichni mysleli dopředu a člověka pak příjemně překvapil nepředvídatelný tah / závěr. Skoro to samé vidím na Code Geass. Lelouch je vlastně puberťák, který umí hrát velice dobře strategie, v lásce se nevyzná a vždy má v plánu nějakou zálohu. Líbí se mi provedení, že zatím ani jedna episoda (alespoň podle mě) nebyla nudná. Stálá akce, stálé napětí, stálé tajemství. Dávám tak 80%. Příběh by mohl být lepší, neuškodilo by více reality, jinak nemám výhrad. Toto anime se mi velice líbí. | O dva roky později shlédnuto znovu. Za 2 dny Code Geass a Code Geass R2. Zvedám z řečených 80% na 90%.. Nechávám však 4****, protože je to prostě slabší než druhá série. Ale i tak DOPORUČUJI. [Edit 21.2.2015] Po opětovném shlédnutí a konečně i pochopení veškeré politické situace, nespočetného množství hlavních a vedlejších postav, hledání souvislostí na code.geass wiki a 100% soustředení nechápu, jak jsem tomu mohl dát v roce 2008 jen 4 hvězdy... Nejspíše proto, že jsem v té době teprve koukal jen na ty "nejlepší z nejlepších". Až nyní, s odstupem času, hlavně při sledování Aldnoah Zero, musím uznat, že Code Geass je prakticky boží dílo. Promyšlenost akcí, důvtipnost scén, skryté věci, pocity postav, tempo, jakým se seriál ubírá, uvěřitelnost všeho, co se tam děje, zábava, vtípky, drama, mystika... Tato show toho má až až, tvrdím dokonce, že je to lepší, než Fate/Zero, kterému jsem dal skoro 100%. Alespoň myslím. Upravuji tedy hodnocení a koukám s červeným okem do zrcadla, že bude moje životní poslání představení tohoto anime lidem, kteří o něm nemaj ani páru. 99% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož nejsem filmový ani seriálový kritik, tak se nebudu snažit filozofovat nad komplikovaným dějem a zápletkou, která má mezery, nebudu vychvalovat skvěle vykreslené charaktery postav, nebudu básnit o krásných CLAMPovských kresbách(hlavně ani nevím, co to znamená :o), která dělá z hlavních hrdinů ty nejkrásnější lidi na světě a nutí, aby si je všichni zamilovali a nebudu obdivovat propletenost fantasy, mecha-válčení a romantiky. Jediné co udělám je, že zde vyznám lásku Lelouchovi, C.C., Suzakymu, Karin a prostě všem ostatním :o) Zapříčili, že jsem na nich závislá! ()

Galerie (985)

Zajímavosti (7)

  • Je možné zaznamenat, že hrdinové často jedí pizzu od společnosti Pizza Hut, která seriál sponzorovala. (Hromino)
  • Slovo Geass pochází z Irska a znamená "dohoda". (fallanga)
  • Můžeme si všimnout, že postava C.C. s sebou často nosí žlutého plyšáka s malou buřinkou na hlavě. Je to maskot společnosti Pizza Hut s názvem Cheese-kun, která seriál sponzorovala. (Hromino)

Reklama

Reklama