Reklama

Reklama

Plně vyzbrojená bitevní loď Missouri se vrací z poslední plavby, aby byla slavnostně vyřazena z provozu a proměněna ve vojenské muzeum. Na palubě se chystají na slavnost, které se má zúčastnit i prezident. Kapitán Adams vyčte podřízenému Krillovi, že nehlásil přílet vrtulníku, důstojník se však vymluví na chystané překvapení k oslavě jeho narozenin. Na palubě helikoptéry jsou totiž rockový zpěvák, striptérka Jordan, číšníci, kuchaři a členové prezidentovy ochranky. Pohoda a dobrá nálada se nečekaně změní v drama, když rocker, ve skutečnosti terorista William Strannix, zastřelí dva důstojníky a obsadí s Krillem loď. Zmocní se disket v sejfu a raketou sestřelí americkou stíhačku. V Pentagonu je vyhlášen poplach. Paranoidní Strannix, který vyhrožuje vládě odpálením jaderných střel Tomahawk, byl totiž kdysi špičkovým agentem a akce je součástí jeho pomsty… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

Falko 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal asi v najlepsom filme vo svojej kariere, pricom si pamätam v case kinopremiery na zaciatku 90-tych rokov, ze som si musel kupit listky aspon o den skor, inac by som sa na film nedostal - jednoducho vypredane. Dnes takmer po 20-tich rokoch je to sice stale skvely zazitok, ale uz to nebolo ono. Bolo sice vidiet snahu tvorcov kopirovat uspech SMRTONOSNEJ PASCE z rokov 1988 a 1990, co sa im v tom obdobi uspesne podarilo, ale z pasce mam rovnaky zazitok este aj dnes, co uz sa neda uplne povedat o tomto filme. _______ Steven Seagal - (Casey Ryback) +++ Tommy Lee Jones - (William Stranix) +++ Gary Busey - (Krill) +++ Erika Eleniak - (Jordan Tate) +++ Colm Meaney - (Doumer) +++ Patrick O'Neal - (Kapitán Adams) +++ Andy Romano - (Adm. Bates) +++ Nick Mancuso - (Tom Breaker) +++ Produkcia: Arnon Milchan, Steven Seagal +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Teroristé úspěšně zaútočili na posádku americké bitevní loďi Missouri s jadernými střelami Tomahawk na palubě, admiralita zvažuje krajní řešení, ještě má ale v kuchyni profesionála, který odloží nože (i když ne všechny), začne máchat rukama a nadechne se ke svému velkému sólu. Tedy za pomoci několika dalších vedlejších postav, které jsou vlastně úplně zbytečné. Jde sice o jeden z vrcholů Seagalovy tvorby, ale nemůžeme zase úplně všechno nechávat na nostalgii, protože vedle několika památných akčních scén se dostavuje i obří množství vaty a nesmírně úsměvných (pitomých) momentů. Ty prostě přijdou a nikdo nepřemýšlí, jak se to mohlo stát. Mnohými zmiňovaná první Smrtonosná past je úplně jiný level (hlavně dokonale fungovala tehdy i třicet let poté). Režisér Andrew Davis měl mnohem lepší chvíle (Uprchlík, Dokonalá vražda), tady překládá průměrný akční film s fajn atmosférou, velmi slušnými záporáky (Tommy Lee Jones i Gary Busey) a s typicky béčkovým nádechem. Pokud se mám řídit hlavou, tři hvězdy jsou akorát. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rozhodne jeden z najlepších Seaglových filmov! Ak nie najlepší! Skvelé herecké obsadenie, dej, tempo, kamera, akcie, hlášky ... a dokonca aj réžia, či aj ten scenár, ktorý je dobrý, ale drobné nedostatky sa v ňom s časti nájdu. Tento film je ale o to lepší ako ostatné Seagalovky, že má skvelé herecké obsadenie a dobrých protivníkov, ktorých hrajú skvelý herci. Dobrý Gary Busey, skvelý Tommy Lee Jones a k tomu ešte lepší Seagal. 80% - 4* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Andrew Davis si dobře uvědomoval úspěch Smrtonosné pasti, tedy její favorizování taktického likvidování jednotlivců oproti masivním přímým střetům, avšak na druhou stranu jaksi pozapomněl, že požitek u takového filmu rozhodně nepramení z poslouchání tlachů vysokých hodnostářů kolem kulatého stolu. V Přepadení z pacifiku mi chybí více bezprostředního sledování hlavní postavy a jejich taktických postupů, je sice efektni sledovat perfektně načasovanou bombu v mikrovlnce, ale pokud divák neví jak je to možné, pak se nemůže se Seagalem identifikovat jako s hrdinským, avšak smrtelným, Willisem. Přesto nechci na tuto akční klasiku házet špínu, atmosféru má velmi slušnou i dnes, úroveň zábavy také, tudíž myslím, že 60% po téměř 20 letech a bez dobových růžových brýlí je, obzvláště pro Seagala, úspěch. 6/10 ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

asi po třetím nebo čtvrtém shlédnutí jsem byl prostě téhle klasice, kdy měl ještě steven poměrně rychlé pohyby a o půl metráku míň, nucen přidat aspoň tu čtvrtou hvězdu... když k tomu přičtu skvělou vyšinutost tommyho lee jonese a dortový strip-dance miss červenec, kdykoliv bych se na to rád podíval znova. 80% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (23)

  • Z verze uvedené v Británii byla z boje v dílně vystřižena desetisekundová část vytrhnutí ohryzku z krku. (Dragoni)
  • Při vhození plynových lahví do průchodu při záchraně zatopených rukojmích jsou odhozeni čtyři lidé a padnou ke schodišti, ale při následném vstupu záchranářů už u schodiště leží jen jeden. (Urbifous)
  • Červencové vydání časopisu Playboy z roku 1989, na jehož obálce je televizní hlasatelka Shelly Jamison, se objevilo už dřív ve filmu Sám doma (1990). (Karlos80)

Související novinky

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

18.11.2021

Studio Warner Bros. se rozhodlo oprášit jednu ze svých osvědčených značek, nového rebootu se totiž má dočkat populární akční snímek z roku 1992, Přepadení v Pacifiku. Nová verze příběhu o kuchaři na… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama