Reklama

Reklama

Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší než lidský, Marley stárne, onemocní, a nakonec přichází i to nejsmutnější. Rodina se s ním musí rozloučit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 042)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Protentokrát si sundávám masku bručouna a cynika a zcela upřímně se přiznávám, že se mi tento film zatraceně líbil. Průšvih slibující námět o roztomilém psisku trápícím své majitele, laciný plakát jak z dívčího časopisu...čuchal jsem rozjuchanou zábavu na způsob Beethovena, která bude orientovaná spíše na dětské publikum. Mé temné vize se ale nenaplnily a tvůrci místo toho nachystali příjemně civilní a upřímnou "dramedii" o jednom manželském páru, kde je pes spíše katalizátorem mnoha situací, a ve které je poměr humor/drama dobře vyvážený. Příběh pozvolna plyne a jak se rozvíjí vztah ústřední dvojice, tak se rozvíjejí i samotná témata filmu - manželství, rodičovství, rodina, práce, nezastavitelné plynutí času a nenaplněné životní cíle. Těch témat je trochu více a dvouhodinová stopáž brání v jejich hlubším pitvání, žádný velký problém v tom ale nevidím, hlavně že je všechno dobře zkombinované. Film získává plusové body i za herecké obsazení, Owen Wilson se projevil jako vyzrálý herec, Jennifer Aniston za ním vůbec nezaostává a vypjaté situace zvládá s přehledem, největším esem v rukávu se ale ukázal být fantastický Alan Arkin v roli šéfredaktora, který si každou scénu, kde účinkuje, krade pro sebe. Marley a já je velmi příjemným překvapením, je to vyzrálý a chytrý film, který po celou stopáž baví a občas "utrousí" i nějaké to životní moudro. Další přitroublý Beethoven se tedy nekoná. 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní příběh o dvou lidech, co si pořídí milého pejska, aby následně zjistili, že život s ním nebude tak úplně jednoduchý. Časem se z něj stane neoddělitelná část rodiny a vy až do famózního konce budete sledovat celý ten neuvěřitelný sled psích karambolů. Marley je naprosto kouzelný pes, Jeniffer je kost, 0wen je fajn. Tenhle film prostě nemá chybu...100% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Všechny recenze, co lze o tomto snímku najít, nelžou. Na konci z vás bude kaskádami padat vodopád slz. Marley a já je moc pěkný film o jednom mladém páru, který se po svém vyrovnává s životem. Na začátku si pořídí jedno roztomilé štěnátko, a to je pak provází těmito útrapami, i když v drtivé většině za ně může právě ono. WIlson a Aniston zde tvoří moc sympatický pár, roky ubíhají, a stopáž - ač dvouhodinová - uteče velmi rychle. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

počůranej koberec, roztrhaná rohožka, díra u pergoly, okousaná lavička, díra v povlečení, rozkousaná záclona, díra u bazénu, z pantoflí se stala pantofel, díra uprostřed zahrady, okousaný plot, rozlitá voda, díra v pelíšku, chlupy všude, stopy v záhonku, neidentifikovaná kytka, poloviční trpaslík, díra u záhonku, stromeček bez kořenů.. koupě nových misek, roztrhanej obojek, koupě nových hraček, složenka na kousky... no.. nejen Marley ví jak své páníčky potěšit :) kdo by ale těm psím očím dokázal odolat?? když se k Vám přitulí a olízne.. rázem zapomenete na všechno, co psí nezbeda provedl :) ale teď k věci, prosím Vás, můžete mi někdo vysvětlit, jak se měří kliše a kýč?? to když už se jednou natočí film o psu.. tak další už má nálepku klišé?? Marley a já přesně ukazuje, že pes není bezstarostná záležitost, je jako dítě :) musíte se mu věnovat.. dát nažrat a vyvenčit mu opravdu nestačí :) dejte mu svoje srdce a on Vám dá na oplátku své.. to je přesně o co tu běží :) nádherný příběh, se smutným koncem, který mě teda jako citové vydírání nepřijde, je to život.. a tohle k němu patří, bohužel ;) odnesly to jenom 4 kapesníčky :) Pokud máte rádi pejsky a proti rodinné komedii nic nenamítáte, Marleyova rodina a jejich život Vás bude bavit :) 90% bez váhání :) P.S. pokud jste si nikdo nevšiml, film není vhodný pro děti do 12 let :) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Klasika z toho nekouká, ale pejskaři a citově labilní spoluobčané probrečí dobrý pakl kapesníků. I já uronil v citově vyděračském záběru slzičku (zabrat ty hluboké černé studánky byl fakt podraz), ale filmu by slušelo sestříhání o dobrých 20 minut, zmenšení počtu hluchých komediálních výstupů typu "pes běží, něco padá, běží Wilson a Aniston" a větší důraz na dramatickou rovinu. Témata manželské krize a dalších zákoutí normálního života mě bavily mnohem víc, než když se tvůrci snažili o další tuctovku s ťuťu čoklíkem na plakátu. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (20)

  • Sázka na štěně v hlavní roli se vyplatila. V Americe na film zašly miliony pejskařů a za první tři dny vydělal senzačních 36 milionů amerických dolarů. Celkové tržby v domovině se vyšplhaly až na původně velmi nečekaných 143 milionů. (Pumiiix)
  • Johnovy rodiče hrají skuteční rodiče jeho představitele Owena Wilsona. Jeho matka měla problém s tím, aby jej při natáčení neoslovovala "Owene". (Tolf)

Související novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno