Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý příběh vypráví o jednom večeru, kdy do Prahy přijíždí na abiturientský večírek matka (L. Domesová) s malou dcerkou (B. Franclová). Nemá, komu by ji svěřila, a tak dívenka zůstává na noc sama v bytě bývalé spolužačky (D. Batulková), s níž matka vyráží na večírek. Dívenka obdrží instrukce, aby nezavírala pojistku u dveří, protože pak by se obě ženy při návratu nedostaly domů. Je noc a děvče nemůže spát. Najednou slyší zvláštní zvuky. Schová hlavu pod peřinu a s hrůzou pozoruje, že někdo vnikl do bytu. Zloděj (D. Matásek) krade obrazy, ale pak si jeho společník všimne, že v bytě někdo je. Svědka se musí za každou cenu zbavit… (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Na tento film si velmi dobře pamatuji ze svého dětství, protože když jsem ho poprvé viděla, bylo mi zhruba tolik co té nebohé holčičce a noční můry jsem z něj pár měsíců měla - a musím přiznat že mě z něj mrazí i dnes. Po stránce samotného zpracování to je sice naprostá tragédie a fušeřina, ovšem to že to má napětí s notnou dávkou psychologické mrazivosti tomu nikdo neodpáře a i přes své slabiny se tento televizní počin vryje pod kůži. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Jako malého mě tento film dokonale vystrašil, až jsem se bál spat sám a vždy před usnutím ¨jsem se celý zabalil pod peřinu, což dělám dodnes. Z pohledu však dospělého diváka je film silně zestárlý, místy hloupě směšný a skoro bez atmosféry. Velice se podařila ta část kdy oba hrdiny rozdělují jen dveře a stačí malá chyba a osud holčičky je spečetěn. Bohužel neustále střihy na večírek je katastrofální, kdykoliv se ve filmu objeví trošičky atmosféry, je vždy touto prasečinou zcela zničena. Celkově se jedná o směšného bubáka z dávné tv historie, která nedopadla tak mizerně jako http://www.csfd.cz/film/117952-prizrak/, ale i přesto se jedná o zcela ubohý pokus o něco jiného, než co se tehdy u nás točilo. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Česká temnější verze Sám doma u které se člověk fakt bojí, když to sledujete ve věku hlavní hrdinky, kterou nechá maminka samu doma a tam napochoduje zloděj. ()

camper 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem to viděl bez prvních 7 minut, na který jsem se podíval až po filmu... (v televizi jsem to nestihl, tak jsem si začátek dostáhl) Ale i bez těch 7 minut (který mimochodem dost dobře navodily atmosféru), se mi to dost líbilo. Celkově napjatou atmosféru udržovalo přeskakování mezi klidnou maminkou na večírku a Terezkou doma.... ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

David Matásek byl ve své roli vynikající. Co mi ale lezlo na nervy byla občasná nelogičnost a také to přehazování děje z kvalitního bytového dramatu na trapný třídní sraz - klidně to mohlo být ještě o půlku kratší, ale bez toho večírku, který neměl ve filmu jiný, než rušivý efekt. ()

Ba-jo 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto televizního filmu jsem měl opravdu trauma, neboť jsem ho viděl ve věku odpovídajícímu věku hlavní hrdinky a dokázal jsem se dokonale vcítiti do jejího strachu !!!! Brrr ještě teď mi naskočí husí kůže když si na to vzpomenu. Nikdy jsem se pak už u žádného i sebeslavnějšího hororu takhle nebál. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Matásek by byl ochoten i vznášedlo či létající kolo si postavit, jen aby si mohl s malou holčičkou hezky z očí do očí popovídat. Maminka si zatím užívá na nejdebilnějším večírku historie, kde je tak úžasná atmosféra, že všichni chrápou a jen máma, která strašně chtěla domů, krákorá nějaké odrhovačky. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní film podle scénáře L. Bělohradské vyznačující se tísnivou až hororovou atmosférou. Desetiletá Tereza (B. Franclová) přijede se svou matkou L. Domešovou do Prahy, se koná maturitní sraz po 15 letech. Ubytují se u kamarádky D. Batulkové, a zatímco obě dámy se odeberou na večírek, mladá dívka zůstává sama doma. Naneštěstí je zrovna tento byt vytipován zločineckou skupinou a zloděj D. Matásek je vyslán, aby domněle prázdný byt vyloupil. Po skončení akce vychází najevo, že loupeže nebyl lupič v bytě sám a vypráví se tedy zpět s úmyslem odstranit nežádoucího svědka. Následuje Matáskův slušný psychologický pokus o přemluvení mladé Terezy k otevření dveří, které mladá dívka mezitím zajistila pojistkou. Po rozpoznání hrozícího nebezpečí se Tereza snaží přivolat pomoc voláním na náhodná telefonní čísla, tato její snaha však končí neúspěchem a záchrana nakonec přichází z naprosto nečekaného směru. Kromě D. Matáska se ve snímku objevil jeho komplic J. Ornest či vynikající dětský herec M. Šotola v roli malého kluka dávající Tereze rady po telefonu. Podivné události odehrávající se na onom večírku její nezodpovědné matky, kde se objevil i K. Roden v roli jakéhosi dávného nápadníka, raději nebudu komentovat. Film se vyznačuje velmi zajímavou scénou a nočním psychologickým soubojem mezi zlodějem a vystrašenou dívkou na opačných stranách vstupních dveří do bytu, avšak ostatní scény jak zobrazení večírku, podivný neobjasněný výhrůžný telefonát, Terezino bezradné a zoufalé volání o pomoc a koneckonců i ono nečekané ukončení kvalitu snímku Z. Potužila dosti snížilo. ()

Schneefee 

všechny recenze uživatele

Působí to na mě místy amatérsky a celkově dost zastarale, prolínání s večírkem dle mého někdy zbytečné a závěr nedotažený. 1* za výborného Matáska, asi bych se od něj nechala ukecat. :) ()

Paesant 

všechny recenze uživatele

Duch Freddyho Kruegera ožívá v televizní slátanině, ve které vrahounští zloději kouří patřičné množství cigaret a poslouchají tuzemský heavemetal...„Tady telefonní ústředna a v ní tvůj přítel…jak dlouhou máte telefonní šňůru?…no vidíš, to už ti k oběšení stačí…“ ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Akurátní blbina dokoukaná do konce jen z důvodu jiné práce na PC. Nemá ani smysl dále komentovat. 201312156605/6727 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Thriller. No, úplně bych to takhle nehodnotil, ale dramatický film to byl. Napětí se stupňovalo. Zvláštní mi ale přišel fakt, že se na abiturientském věčírku nikdo moc nebavil. Vůbec bývalí studenti působili, jako by se sešli spíše z donucení. Chování ostatních bylo také zvláštní. I když matka opakuje, že slíbila dceři návrat do půlnoci, ostatní ji od plnění slibu odrazují. Jinak ale kvalitní výkony hlavně dětských hrdinů. Naopak Lucii Domesové jsem málo co věřil. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Pokus o malý televizní thriller. Zpočátku si scénáristka připravuje půdu pro následné rozehrání dramatu, což mohla udělat o něco méně těžkopádněji. Nicméně budiž, protože když vstoupí David Matásek jako zloděj do bytu, křivka napětí stoupá strmě vzhůru. Bohužel záhy zase klesá - děj začne být dost natahovaný a z dialogu zloděje a malé holky nakonec tvůrci nevykřesali tolik napětí, jak si asi představovali. Vedlejší zápletka dívčiny matky na večírku, kde vzpomíná na staré časy s Karlem Rodenem, má zřejmě jediný účel natáhnout stopáž - zdržet matku na večírku by ovšem šlo rozhodně scénáristicky úsporněji. Natahovaností trpí i hlavní zápletka, díky čemuž s přibývajícími minutami působí čím dál méně věrohodně. Opravdu asi desetiletá holka nezná zpaměti 158? A když už, proč jí to číslo neřekla ta stará paní? Zkrátka: slibné, ale slabé. ()

antragus 

všechny recenze uživatele

OK, když někde vidím sousloví česká televizní inscenace tak se dostávám do lehkého třesu, ale řekl jsem si: "Zkusíme to..." No a nezklamalo. Nevím jak to česká televize dělá, že její inscenace vždycky působily tak papundeklově, ale to by se ještě dalo rozkousnout. Co se ale opravdu nedá je hromada nelogičností (nebudu spoileřit, ale každý rozumně uvažující člověk na ně přijde), trapnost a křečovitost školního srazu atd. Jo, a škoda, že ta holka nic dalšího nepodnikala, myslím, že z ní něco na hereckém poli mohlo být... ()

Reklama

Reklama