Reklama

Reklama

Cashback

Krátkometrážní / Komedie / Drama
Velká Británie, 2004, 18 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek Cashback je předchůdcem celovečeráku se stejným názvem z roku 2006 a dá se říct, že je i jeho plnohodnotnou částí. Klip vypráví o každodenním shonu při noční směně v supermarketu a o tom, jak se s ním každý z pracovníků vypořádává - hlavní hrdina třeba zmrazí čas a snaží se zachytit ženskou krásu na papír... (cubajz)

(více)

Recenze (39)

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Cashback (2004) je krátky film, který byl mimojiné v roce 2006 nominován na Oscara. Díky svým úspěchům se zároveň stal základem pro natočení celovečerní verze. Tu jsem právě shlédl... Ve filmu je část, ktérá z něho i přes celkovou dokonalost natolik vyčnívá, a ze které jsem zůstal naprosto uchvácen. O to přijemnější bylo následné zjištění, že právě tato část až na několik drobností představuje původní verzi o které je řeč právě zde. Absolutně nemám slov, naposledy jsem byl takto unesen z Americké krásy. Bravo! 100% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Sněhová vločka unikátního tvaru, ze které Ellis následně naprosto zbytečně učinil součást ordinérní vánice. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Únik z každodenního shonu, dojemné ocenění ženské krásy a kouzla okamžiku. Ovšem při pohledu na snad až příliš dokonalé křivky všech přítomných slečen jednoho třeba napadne, proč nebylo obsazeno i pár holek s "obyčejným" a přitom svým způsobem také krásným tělem..? ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní film Cashback jsem viděl až potom co jsem viděl celovečerní verzi. Je to přesně výstřižek 18ti minut z celého filmu. Konkrétně pasáž v obchodě, kde představuje spolupracovníky a kreslí tam v zastaveném čase nahé holky. Takže pokud jste viděli celovečerní verzi, viděli jste i tuhle. Naprosto přesná kopie a obě jsou skvěle udělaný frame po frame. Jen je v tomhle jina hudba - klasika. Sean Ellis má otevřenou bránu do Hollywoodu a jsem zvědav na jeho nový film, který je žánrově odlišný. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Výňatek toho nejlepšího z filmu Cashback, respektive celá jedna čtvrthodinová pasáž. Použitelné jako dlouhý trailer - jen je životaschopný sám o sobě. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší scéna celovečerního snímku Cashback, který vznikl o pár let později. Ta smyslná poetika zde vyvěrá každou sekundou filmu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Kraťas, ktorý je absolútne o niečom inom ako neskorší umelo natiahnutý celovečerák. A to aj napriek tomu, že "rejžo" len dokrútil k už existujúcim záberom nový materiál. (10.10.2007) ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Krátký film, který se stal základním kamenem a nejzajímavější pasáží filmu Cashback dotočeného o pár let později. 90% Viděl jsem až po shlédnutí celovečerního filmu. Doporučuji Vám to udělat také tak. ()

easaque

všechny recenze uživatele

nebudu hodnotit, protože se jedná o předfilm k později celovečernímu filmu a vlastně celý se v něm objevuje. Sice samotný kraťas taky funguje, ale film je film. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Zažádal jsem si v Diskuzi o přidání tohoto filmečku, ale Baki mě s dokonalým komentářem stejně předběhl. Tak alespoň navštivte web tohoto filmu a zaposlouchejte se do té úžasné hudby... ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

bezvadná myšlenka i zpracování - ostatně to samé platí i u celovečeráku, ale řekl bych že tento krátkometrážní snímek představuje ten nejlepší výňatek s celého filmu - navíc dost ženské nahoty, nelze dát jinak než za pět:) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je zkouknout tento kraťas až po celovečeráku, protože pouze nostalgicky vzpomínáte. Vidět pouze toto, přijdete o výborné scénky a na hlavní hrdiny brzy zapomenete. A to se vám po celovečerním kousku nestane. ()

Související novinky

Britský filmař se pokouší o atentát

Britský filmař se pokouší o atentát

15.02.2015

Jeho krátkometrážní Cashback byl nominovaný na Oscara. Nedoceněný londýnský horor Střepy v hlavě skoro nikdo neviděl. Aby mohl natočit Metro Manila, zastavil vlastní dům. Ale vyplatilo se, film… (více)

Reklama

Reklama