Reklama

Reklama

Novinář Ludo je za zničení střechy luxusního hotelu odsouzen k veřejně prospěšným pracím v mateřské školce, kde se po letech opět setkává s Annou, kterou jako malou šikanoval. Ta je rozhodnuta mu vše vrátit i s úroky... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (107)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zajímavá romantická komedie od našich západních sousedů. Til Schweiger si nebere za vzor romantiku v podání červené knihovny, tak jak jí jeho kolegové z Německa často exportují, ale vzhlíží spíše k těm krásným anglickým komediím o lásce ale bohužel i k těm méně povedeným hollywoodským. Přináší tedy film, jehož příběh je až tragicky okoukaný (namyšlený proutník-bulvární novinář a sympatická nešikovná ošklivka, která se do něho zamiluje...bleh), ale fanouškovi žánru to asi vadit nebude. Ale musím ocenit, že humor je trochu drsnější a několikrát mě film opravdu pobavil. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Možná fakt, že se podstatná část filmu odehrává v mateřské školce, svedl scénáristu k tomu, že i charaktery dospělých odpovídají spíše dětskému chování. Anebo mateřská školka byla poslední ucelené vzdělání, které scénárista získal. Jak jinak si totiž vysvětlit, že se hrdinové chovají přihlouple dětinsky a vedou spolu zcela pomatené dialogy? K tomu ještě musíme přidat trapné berličky, které děj postrkují násilně dopředu, jako například "náhodně" otevřené dveře do bytu, takže hlavní hrdince nic nebrání spatřit svou lásku v posteli s úplně jinou ženou. Nebo scéna vyznání, kdy to podstatné sdělení vždy znovu přehluší lodní siréna - to bylo snad inspirované Smoljakovým povídáním o vodníkovi ve filmu Na samotě u lesa. Hrdinka se na první rande obleče a namaluje jako modelka, ale na filmovou premiéru, kde ji čeká pózování na červeném koberci, si vezme svetřík se zvířátky a snad dokonce ještě poblitý od dětí z mateřské školky... ____ Ostatně i láska mezi ústřední dvojicí vypukne zcela nesmyslně, u obou z páru se projeví najednou jako zásah z čistého nebe, když teprve scénu předtím si byli lhostejní, nebo se i nesnášeli. ____ Kladem snímku jsou sympatičtí herci, závěrečná pomsta taxikáři a dva dialogy - jeden o nezávazných vztazích a druhý o intimnostech - ty bych, kupodivu, i podepsala, ale jinak je to jen plácání do vody. /16. 12. 12./ ()

Reklama

BARWA 

všechny recenze uživatele

Německá romantická komedie, která se mi jaksi vryla do paměti, ale rozhodně to nebylo tím, že by byla tak úžasná... Na mnoha místech překypovala nadsazenými situacemi, absurdními dialogy a co se týče hlavní hrdinky - protivnější ženskou aby pohledal... Hlavní hrdina, jehož ego dosahuje nebes, se do ní ale stejně zamiluje a bla bla bla, žili šťastně až do smrti... Ale dobře, pobavila jsem se, i když často jsem kroutila hlavou, je-li tohle vůbec možné... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že dokud se hlavní představitelka chovala jak zamindrákovaná kachna, tak mě to moc nebavilo, ale potom jo. Je to takové průměrné, přiměřeně sladké a jedno podívání asi stačí. Nora Tschirner je fakt kočka, když chce. A ta malá holčička, co hrála Čejen blů - fakt nevím, jak se to píše - byla rozkošná. Tři a půl *. ()

Sundance.cz 

všechny recenze uživatele

Od německé produkce jsem nečekal hodně, ale ani málo. A ouha jaké to překvapení. Zajíček bez oušek je film, u kterého jsem se vážně nenudil. Míst k zasmání tam bylo dost. A takových romantických komedií je v poslední době málo. Asi ve 3/4 filmu se dal děj ukončit romantickou scénou a bylo by to na výtečnou, ale Til Schweigeren šel ještě dál. Uvidíme, co nám přinese Kuře s ušima. Za mě 85 %, bravo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Plyšový zajíc bez uší, kterého v rámci výkonu trestu Ludo ve školce ušije, inspiroval tvůrce pro originální pojmenování filmu-Keinohrhasen (v češtině „Bezušáci“) a jeho podobizna se objevuje také v dalším Schweigerově snímku 1 a ½ Ritter (Stopadesátiprocentní rytíř) v erbu hlavního hrdiny. (KS)
  • Spoločnosť Newmarket Entertainment naplánovala americký remake pod názvom "Rabbit Without Ears" na rok 2012, teda len päť rokov po premiére originálu. (Karush)
  • V jednej verzii klipu "Apologize" skupiny OneRepublic boli použité zostrihy z filmu. (Karush)

Reklama

Reklama