Reklama

Reklama

VOD (1)

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Člověk se musí někdy prokousat hromadou blbostí aby mohl po čase ocenit i poctivou filmařinu. Věřte nebo ne, ale já si při sledování tohoto novinářského dramatu opravdu vzpomněl na Reportéra v ringu a teď jsem zjistil že režisér je tentýž :) Nic než pravda je na oko skromný příběh o novinářce, kterou se snaží zlomit vláda potažmo žalobce (skvělý Matt Dilon). Trošku jsem s obavami přistupoval k první opravdové roli Kate Beckinsale, ale podobně jako dokázala Angelina Jolie zazářit pod dobrým řežisérským vedením, povedlo se to i Kate. Závěr mě zaskočil, takže člověk okamžitě pochopí, proč všechna ta příkoří musela Kate trpělivě snášet. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Znepokojujúci film nielen o etike novinárskej práce, ale najmä o tom, ako sa v zemi, ktorá sa tak vychvaľuje slobodou a úctou k právu stala bezpečnosť najvyššou a vlastne absolútnou hodnotou. Z toho hľadiska ma oslovila skvelá reč, ktorú obhajca Rachel predniesol pred najvyšším súdom. Aj keď nepomohla. V komentároch sú najrôznejšie názory na výkony jednotlivých hercov. Ja o výkonoch Kate Beckinsale, Very Farmigy a Matta Dillona. nepochybujem. Rovnako nepochybujem o tom, že išlo o film a nie o hru na to, kto prvý príde na záverečnú pointu. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Politické drama s thrillerovou atmosférou uvozenou relativní bezmocí hlavní postavy a "vtíravou", místy neposednou kamerou, která si ráda věci zabere pěkně zblízka. Nothing But the Truth si skutečně zakládá na objektivním vhledu do problematiky, divák může dát za pravdu oběma stranám a nevnímat reportérku výhradně jen jako mučednickou oběť, film tedy nevyužívá prostředků citového vydírání. Kromě nich však možná trochu pozapomněl zatlačit více na pilu, co se týče působivosti a síly diváckého zážitku. Proč? Člověk totiž nemůže být omámen utrpením/morální obětí hlavní postavy, když její dilema nebylo tak neřešitelné, zvlášť když informátorem byl víte kdo... Jednou z hlavních atrakcí filmu je také krásná Kate Beckinsale, která zde překračuje hranici latexové barbíny a předvádí velice solidní výkon. Přesto si však myslím, že Vera Farmiga má herecké schopnosti lepší. 7/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Etickou povinností každého žurnalisty je chránit si svůj zdroj bez ohledu na to, z jak vysokých je kruhů.. Když si odmyslíme nasvícení, přiblížení mluvících, či mlčících hlav nemá daleko k Leoneho detailům obličejů ošlehaných větrem prérie, Dillon přesvědčivě jede svého záporáka s kusem pravdy ve svých motivech, do toho působivá řeč zestárlého kapitána Pierce před Nejvyšším soudem a pointa, která i přes svou předvídatelnost neztratila na síle. Tyhle střípky mohly dát dohromady klidně něco většího, nebýt té dějové zacyklenosti a laciné manipulace s divákem na emočním poli. A mimochodem, trestat spoluvězenkyně Kate Beckinsale ve vazbě zákazem sexuálních aktivit je téměř na úrovni waterboardingu! ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Aj keď K. Beckinsale mám výnimočne rád, hodnotím to na 70%. Výkon a herecké odovzdanie tu bolo bez chybné, to čo ma sklamalo bolo slabšie a málo pikantné zrealizovanie skutočnosti, ktorá sprevádzala jej pobyt vo vezení. Strata manžela a odlúčenie syna, jej síce ubralo hrdinský úsmev z tváre, ale trpkosť pobytu vo vezení pocítila minimálne. Jeden incident za rok sedenia bol skutočne málo, očakával som, že jej psychika dostane viacej zabrať a ona konečne dostane rozum a rozviaže svoj novinársky jazyk. Namiesto maximálneho vystupňovania drámy sa tak do popredia dostalo vlažnejšie ťahanie po súdoch a tak emócie opadli. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Film je lehce inspirován skutečnými událostmi ze života agentky CIA Valerie Plame a novinářky Judith Miller. (D3VIL)
  • Filmovalo sa v meste Memphis a okrese Shelby County v americkom štáte Tennessee. Film sa natáčal od 10. októbra 2007 do 19. novembra 2007. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama