Reklama

Reklama

Chyťte Cartera

Trailer

Poštvat proti sobě zkušeného zabijáka, to není nikdy dobrý nápad. Surový londýnský gangster Jack Carter (Michael Caine) odjede do rodného Newcastlu, aby objasnil tragickou smrt svého bratra Franka. Ten údajně zemřel při autonehodě, když řídil opilý. Jack má však od počátku podezření, že mladíka někdo zavraždil. Frank totiž nikdy nepil. Carter tudíž začne obcházet lidi z místního podsvětí, se kterými se ostatně dobře zná z minulosti. Zpočátku mu zdejší gangsteři dají jen najevo, že by měl všeho nechat a odejít. Jenže to rozhodně není Jackův styl. A s tím, jak muž postupně odhaluje souvislosti Frankovy smrti, stává se ještě umíněnějším – a brutálnějším... Britský snímek režiséra Mikea Hodgese je adaptací kriminálního románu Teda Lewise. Českým divákům je možná známější z amerického remaku Sejměte Cartera, v němž titulního hrdinu ztvárnil Sylvester Stallone. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

mortak 

všechny recenze uživatele

Caine hrál v mnoha filmech chladného amorálního zabijáka se srdcem na pravém místě, ale pouze jako Jack Carter překročil hranici béčkových filmů. Některé věci sice již dnes působí přehnaně - jako Carterova neustále zdůrazňovaná potence a nevybíravost v sexu (chudák Britt Ekland angažovaná jako hvězda tu jen pár vteřin masturbuje a mačká si ňadro), ale to vše bohatě vynahrazuje Newcastle s jeho dělnickými domečky, hospůdkami, a s novou výstavbou. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Životná rola Michaela Caina? Áno, mohlo to mať aj svižnejšie tempo, ale Get Carter je mimoriadne štýlový neo-noir (Carter vo vlaku číta Farewell, My Lovely, žmurk, žmurk) plný násilia, skazených postáv, slizkých ľahkých žien a nasiaknutý hutnou atmosférou špinavej priemyselnej brutalistickej Veľkej Británie. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opravdovou pecku, nu bohužel jsem se dočkal spíše průměrného krimi dramatu. Dramatu, který má několik velmi povedených a surových momentů, nějakou tu nahotinku (to nikdy neomrzí, navíc i pěkně stylově natočené…) a velmi slušně hrajícího M. Cainea. Některé pasáže jsou bohužel dost vleklého rázu, srala mě mrkající mrtvola bratra i kolísající atmosféra a napětí. Jsem si připadal jak při jízdě na housenkové dráze. Tím však nechci rozhodně říct, že by šlo o špatná film. Tvůrci se nebáli přitvrdit, mrtvých je tu taky dost, žádné přehnané akční scény jen pro efekt, ovšem na víc jak lepší průměr to nevidím. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu že nejsem zklamaný, ale neměl jsem k tomu daleko. Anotace mi slibovala drsnou a krutou kriminálku a film mi k ní dodal bezcitného hrdinu a zasadil ho do syrového prostředí. Newcastle 70. let byl odpudivá díra, rozpadající se stoka skrz naskrz prolezlá násilím. Jenže když jsou tam všichni staří známí a berou na sebe ohledy, tak se moc akce očekávat nedá. Počítal jsem kolikrát mohl Carter umřít, kdyby se jeho protivníci alespoň trochu snažili. Když mi došly prsty, snížil jsem hodnocení o hvězdičku. Pak se na mě Michael Caine zle podíval, a pro jistotu jsem radši jednu přidal. Tenhle film má styl, a vděčí za to hlavně jemu a skvělé výpravě. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Stylova kriminalka s vybornym Cainem v hlavni roli. Atmosferu zvyraznuji dobre zvolene lokality. Presto si myslim, ze v te dobe byly francouzske kriminalky o kus dale, stejne tak treba nas major Kalas... Odvazne nahe zabery na krasne zeny, ktere jsou vedle Caina nejvetsim duvodem, proc film videt. Skoda pomalejsiho tempa... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • Jack Carter (Michael Caine) užívá jako svou osobní zbraň samo nabíjecí pistoli Sig P210" v ráži 9 Parabellum. Dodnes se jedná o nejpřesnější sériově vyráběnou pistoli na světě. Cena v základním provedení činí cca 50 000 Kč. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama