Reklama

Reklama

VOD (1)

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (583)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Najslabší diel série. Nevydal sa ale úplne márnou cestou a pohľad do minulosti je zaujímavý. Nové, ale aj dobre známe postavy, intrigy, vzťahy a jedno veľké povstanie Lycanov. Príbeh však občas pôsobí nedotiahnuto a hlúpo. Okrem solídnej úvodnej akčnej naháňačky trpia všetky nasledujúce akčné scény veľmi rýchlym a chaotickým strihom, ktorý znemožnuje akýkoľvek krvavý pôžitok z akcie. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jako prequel to není úplně zlé. Rhona Mitra byla sázka na jistotu a i zbytek hereckého osazenstva je víceméně pořád stejně kvalitní. Co se ve třetím upířím dobrodružství už tolik nepovedlo byla atmosféra a celkové výtvarné zpracování. Přece jen tma a dunivá hudba mi jdou spíše do moderního nočního velkoměsta, kde to působí mnohem přítažlivěji a atraktivněji, nežli do středověkého hradu s katapulty obehnaný zdmi. Ani triky nebyly zrovna výstavní, ale už od prvních momentek bylo jasné, že se šetřilo kde se dalo. Několik scén bylo originálních (scény s dřevěnými kopí) a překvapila závěrečná čtvrtina filmu jejíž dějové zvraty byly značně nečekané a dobře vpasované do příběhu. Jestli bude čtyřka, zajímalo by mne o čem. Působí to na mne jako uzavřená trilogie, která je kvalitativně tak tak ve standartech. ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Něco trochu jiného než z minulých dvou dílů. Teď už aspoň definitivně vim, že fandim Lycanům. První film, kde se mi Michael Sheen líbil. Ať jak hrál, jakou postavu ztvárnil i vzhledově. Škoda za tu ošklivou lokaci a za sex hlavních hrdinů, který byl vyloženě směšný a působil jak ze špatný telenovely. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Oproti prvním dvěma filmům (obojí pětihvězdičkové srdcovky) rapidní pokles. Jako tajemný mastermind, který posílá na špinavou práci nasvalované lykany, byl Lucian poměrně cool. Ale utáhnout vlastní film? Co se kdysi odehrálo tak nějak víme/tušíme již od prvního dílu a upřímně, jedná se spíš o materiál pro flashbacky než pro celovečerák. Zábavné to není, emotivní to není... nuuudááá. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak z těch tří dílů je tento jednoznačně nejlepší. Příběhem i akcí. Meče jsou trošku jiný šálek kávy než střelné zbraně, které stejně nikomu neubližují. V tomto filmu pěkně lítají ruce, nohy, hlavy a další části Lycanských těl. A konec je konečně docela slušný. Takže z mé strany panuje převážně překvapení a spokojenost. 2* ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno