Reklama

Reklama

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (583)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série Underworld a tentokrát náhled do středověku. Změna není ke škodě, protože nové prostředí i vztahy mezi postavami mají potenciál, který ve výsledku není bohužel naplno využit. Mnohým bude chybět především trochu matrixovská stylizace z minulých dílů. Nová doba však znamená také novou hlavní postavu. Rhona Mitra vystřídala (rád bych řekl v latexovém oblečku, ale tentokrát častěji nahá nebo v brnění:)) krásnou Kate Beckinsale. Milovníci žen nebudou zklamání a co se týče herectví, je Rhona trochu "tvrdší ženou" než její předchůdkyně (taková Sarah Connor). Kdo však drží třetí díl je opět Bill Nighy. Jeho upírský král nemá žádnou chybu, protože Nighovi rysy a charizma naprosto vládne postavě i filmu. Příběhu, s vcelku nečekaným koncem, je jinak velmi jednoduchý. Celkově se na to dá koukat velmi slušně a pokud neočekáváte více než béčkovou zábavu s jedním skvělým hercem budete snad i spokojeni, ale příště už by to chtělo více... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neskutečně příjemný překvapení, který strčí do kapsy svý starší brásky a to dost hluboko. Příběh má v sobě emoce, hreci mají co hrát, ale současně nejsme ošízeni ani o sobouje a efekty a my pánove ani o pohled na hezkou ženskou v latexu, teď teda Rhona vystřídala Kate, ale já to ani nepoznal, protože stejně holkám čumím spíš na zadek než do obličeje a tady je třeba říct, že Rona je stejná kost jako Kate, takže z očního hlediska za pět, ale i z diváckého je to tentokrát taky hodně dobrý. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Túto sériu mám rád. Komu neučarovala, RISE OF THE LYCANS to určite nezmení. Zmena režiséra nie je vôbec badateľná čo má za následok zrejme prenesenie deja do minulosti. Moderné strelné hračky nahradili hračky zastaralé ale na tú dobu samozrejme hi-tech, sadomaso oblečky ostali, návrat postáv z jednotky a dvojky tiež potešil ako i nájazd lycantov na upíriu pevnosť, len to nevyužitie potenciálu Rhoni dosť zamrzí, hlavne po jej skvelej „one woman show“ v DOOMSDAYi. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Viem si predstavit, ze pre mnohych uzivatelov, ktori nemaju radi ani prve dve casti, je trojka Underworldu rovnako slaba alebo najslabsia cast, avsak ja vidim medzi nimi velke rozdiely, aj ked vsetky tri maju akysi modry filter. Pokial ma prve dve casti bavili vdaka akcii, pribeh sa odohraval v sucasnosti, hrala tam Kate Beckinsale tak trojka pokazila vsetko, co sa dalo. Nudny pribeh, akoby sa odohraval v neviem akom storoci niekde na hrade medzi upirmi a v lese s vlkodlakmi nepriniesol nic, co by aspon trosku dosahovalo kvality jednotky a dvojky. Druha tretina - este väcsia nuda a v tretej tretine sa tam nejaky ten boj objavil a zrazu bol koniec. 2 hviezdicky davam za dobry zvuk a krvave zabijanie, inac je to pre mna velke sklamanie. _________ Michael Sheen - (Lucian) +++ Bill Nighy - (Viktor) +++ Rhona Mitra - (Sonja) +++ Steven Mackintosh - (Tannis) +++ Kevin Grevioux - (Raze) +++ David Aston - (Coloman) +++ ()

akisha 

všechny recenze uživatele

První dva Underworldy úspěšně spojovaly Bladea s Matrixem a společně tvořily celkem snesitelné vykradené béčko, těžící hlavně ze sexy vzhledu obou hlavních protagonistů, ucházející "drsné" hudby a zdání, že to je pohled na upíry a vlkodlaky zatím neviděný a zajímavý. Jo, a taky z Billa Nighyho. Takže třetí díl by měl být to samé, akorát o pár set let dřív. Proč to tak není? Trojka se prostě tváří moc vážně, což znamená, že většinu času je směšná. Všichni víme, že to je snůška nesmyslů, tak se to vážně ani brát nedá. Lucian možná vypadal jako leader, když měl vizáž Pepy Vojtka a kožený kabát, ale tady jako nabušený vlkodlak dost pohořel. K tomu ultra směšná sexuální scéna na kraji propasti, kde Sheen vlaje s výrazem jak kdyby byl na Ruským kole. Navíc se z dobrých důvodů neobjevila ani Kate, která určitě vynášela svou krásou první dva díly výš, než by si možná zasloužily. Zbyl nám jen obvykle výborný Bill Nighy, ale ani v jeho silách není, aby tohle zachránil. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama