Reklama

Reklama

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (582)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série Underworld a tentokrát náhled do středověku. Změna není ke škodě, protože nové prostředí i vztahy mezi postavami mají potenciál, který ve výsledku není bohužel naplno využit. Mnohým bude chybět především trochu matrixovská stylizace z minulých dílů. Nová doba však znamená také novou hlavní postavu. Rhona Mitra vystřídala (rád bych řekl v latexovém oblečku, ale tentokrát častěji nahá nebo v brnění:)) krásnou Kate Beckinsale. Milovníci žen nebudou zklamání a co se týče herectví, je Rhona trochu "tvrdší ženou" než její předchůdkyně (taková Sarah Connor). Kdo však drží třetí díl je opět Bill Nighy. Jeho upírský král nemá žádnou chybu, protože Nighovi rysy a charizma naprosto vládne postavě i filmu. Příběhu, s vcelku nečekaným koncem, je jinak velmi jednoduchý. Celkově se na to dá koukat velmi slušně a pokud neočekáváte více než béčkovou zábavu s jedním skvělým hercem budete snad i spokojeni, ale příště už by to chtělo více... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Na rovinu: pokud chcete vidět vlkodlaky, kteří se zahryzávají do krků nebohých upírů, udělejte si výlet na Konopiště, poněvadž tamní (brutální) sbírka uřízlých hlav lesní zvěře, je Lycanům dost podobná. Možná tam někde uvidíte i Patricka Tatopoulose, jehož skalpovaná hlava bude mít to nejčestnější místo, v jakékoli síni. Stvořil totiž ten nejzbytečnější film, co jsem kdy viděl. P.S. Michaela Sheena nechte, prosím, být. On je jediná světlá vzpomínka, co mi z Underworldu zůstane. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak z těch tří dílů je tento jednoznačně nejlepší. Příběhem i akcí. Meče jsou trošku jiný šálek kávy než střelné zbraně, které stejně nikomu neubližují. V tomto filmu pěkně lítají ruce, nohy, hlavy a další části Lycanských těl. A konec je konečně docela slušný. Takže z mé strany panuje převážně překvapení a spokojenost. 2* ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Něco trochu jiného než z minulých dvou dílů. Teď už aspoň definitivně vim, že fandim Lycanům. První film, kde se mi Michael Sheen líbil. Ať jak hrál, jakou postavu ztvárnil i vzhledově. Škoda za tu ošklivou lokaci a za sex hlavních hrdinů, který byl vyloženě směšný a působil jak ze špatný telenovely. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Třetí díl není o nic lepší nebo horší než předešlé dva. Je jiný ato díky prostředí ve kterém se odehrává. Tím jsem byl nejvíce zasažen a uchvácem, brnění, kuše, meče, hrady to je moje. K představitelům nemám žádné výhrady, hrají dobře a uvěřitelně. Rhona sice není Kate a Kate zase není Rhona, obě jsou to půvabné a šarmantní upírky. Největší a nejlepší podívaná je ta řežba, kosička, mlátička, krvavá lázeň, půlení, čtvcrení, rozsekávání, odsekávání, nabodávaní a už nevím, co ještě xD Prostě parádní bitky, na ostří nože (spíše teda meče), bitky jsou efektní a celkem přehledně natočené. Příběh vyprávěn poutavě, film utekl jako voda, mohlo to být o něco delší. Je to klasická "bezmozková" efektní upíří režba z prostředí středověku? se špetkou té romantiky:) Krásný začátek a zároveň konec trilogie. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama