Reklama

Reklama

Rytíř John Gregory (Jeff Bridges) byl posledním žijícím členem řádu válečníků, kteří po staletí chránili svět před silami temna. Byl to on, kdo jim mohl zasadit smrtelnou ránu, když ulovil Královnu čarodějnic (Julianne Moore). Stačilo ji zabít. On se do ní místo toho zamiloval a místo smrti pro ni zvolil vězení, z něhož nebylo úniku. Pouze zdánlivě. Mocná čarodějka hnaná nenávistí se dokázala dostat na svobodu a teď shromažďuje armádu svých věrných, aby se pomstila za své pokoření, a to nejen Gregorymu, ale všem, kteří stojí na jeho straně. Aby Gregory nebyl na svůj boj sám, musí najít mýty opředeného Sedmého syna, muže s mimořádnými schopnostmi. Měl by jím být Tom Ward (Ben Barnes), jenže mladý farmář jako legendární válečník rozhodně nevypadá a moc toho na první pohled neumí. V jeho rodokmenu se však skrývá tajemství, které Gregorymu naznačuje, že se přece jen nemýlil. Společně se vydávají na pouť po podivuhodných krajích, během níž čelí čím dál těžším nepřátelům, které proti nim Královna čarodějnic posílá ve snaze získat čas. Čas k tomu, aby její rostoucí moc byla neporazitelná. (Cinemart)

(více)

Videa (24)

Trailer 4

Recenze (617)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Klasická fantasy jednohubka, ktorá ničím nevybočuje z radu. Ale ten pocit premárneného potenciálu bol v tomto prípade ešte silnejší ako obvykle. Siedmy syn má viacero charizmatických hercov, slušné tempo a viac než obstojnú trikovú stránku. Ale k čomu je to dobré, keď chýba zmysluplný a dobre napísaný príbeh, ktorý ani nemá jasnú cieľovú skupinu a tvári sa mimoriadne osudovo. Aj preto som možno o niečo tvrdší ako obvykle. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Prachbídný a laciný potomek mého jinak velmi oblíbeného žánru. Námět by zřejmě ještě nemusel znamenat totální fiasko, kdyby ho popadl za sedmero pačesů schopný scénárista. To se, bohužel, nestalo, a tak se náročnější divák nemá "na co" koukat a trpí víc než čarodějnice ve stříbrné síti. Už couvající dorůstající krvavý úplněk v prvních minutách hovořil za vše - následovaly mraky fádních či nelogických scén a přes klasický mustr "vše se přes noc naučím, když to ten přede mnou za 10 let nezvládl", se pronudíme až do finále, samozřejmě láska hory a stvůry přenáší a za každým dobře mířeným tnutím nefalšovaná falešná hláška (právem utrápeného) Jeffa Bridgese. Zábava pro náctileté žrouty popkornu, nikoli pro vyznavače fantasy. 50% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ano. Rozhodne áno. Moje áno dávam tomu, že to mohlo byť rozhodne lepšie. Začiatok sa síce tvári ako drsný fantasy film v štýle filmu Solomon Kane, lenže niekde v polke (alebo ešte pred polkou) ako keby si scenáristi (alebo spisovateľ?) zmyslel, že musí pridať trošku humoru (ktorý sa okrem pár Bridgesových hášok nepodaril), romantiky (zívačka, ale pohlaď na Aliciu Vikanderovú stojí za to, v knihe len ťažko) a vlastne nech sa celkovo upustí trochu pári s temnejších tónov (aby to nebolo zbytočne temné lebo to nezarobí), ale na druhú stranu aby to zas nevyzeralo ako Narnia. A Siedmy syn siedmeho syna je niekde uprostred medzi spomínaným Solomonom a Narniou. Nechcem to zas kritizovať lebo pozerať sa to dá, jednoduchosť a predvídateľnosť príbehu mi nevadí, ale keby radšej natočili plnohodnotnú Dark Fantasy bolo by lepšie lebo ako celok sa to trochu rozpadá. S pribúdajúci minútami sa snáď napätie úplne vytratilo a záverečné finále je len obyčajná fajtovačka bez nejakých lepších nápadov. Škoda. Siedmy syn mohol byt dobrý kúsok, keby to možno zobral zručnejší režisér, lebo kostými, masky, výprava, hudba a povedzme aj efekty a herci celkom ušli. P.S: Julianne Moore ako Malkin je zaujímavý hlavný záporák, ale keby sa volala Crosby alebo Ovechkin, určite je to iná káva. 65% - 3* ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Špatný, špatný, špatný.. Špatný, kurník! Absolutně nechápu, jak si někdo mohl myslet, že tohle bude dobrej film, příběh je to nejohranější béčkové fantasy, bez jediného zajímavého, nebo originálního bodu, bojová choreografie je asi stejně dobrá, jako Jabba Hutt na mistrovství číny v lehké atletice. Ok, i to by se dalo zachránit třeba dialogama, jenže ty jsou snad ještě odpornější, než jaké se objevují v takových veledílech, jako je Xena, navíc jsou tu všichni herci děsivě špatní, vrchní démono-lovný tépich majstr má během filmu asi dva výrazy, přičemž jeden je způsoben zplihnutím kníru. Zjeví se sice i bastard Sníh, ale než začne jeho legendární štěněčí výraz beze změn nudit, odklidí se ze scény a místo něj přijde... Já nevím, kdo to je, deset minut po sledování a nejsem tu postavu bez kouska charismatu popsat, ukázková castingová práce, tleskám!! Tady vlastně není dobrýho nic, kdyby to bylo s Rkovým ratingem, tak je to možná za 2*, ale takhle se hodně krotím, abych neházel odpadem. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To nasere. Člověk se těší na konečně výživnou temnou fantasy a dostane nějakou zkurvenou Nesmrtelnou tetu kombinovanou s Herym Potratem a drakiádou pro náctileté retardy. Jenda Sníh roztaje dřív, než stihnete říct trapná kokotina, a můj milovaný Džef Mosty celý film bojuje spíše s artritidou, osteoporózou, stařeckou demencí, zubní protézou a debilním scénářem než s temnými silami. A to jsem měl v úmyslu na to lézt do kina. Na oslavu svého moudrého rozhodnutí ihned po dopsání tohoto zvratku rituálně spálím dvousetkorunu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (13)

  • V knihe má Thomas iba 13 rokov, zatiaľ čo vo filme ho hrá 32-ročný Ben Barnes. (Arsenal83)
  • Přestože se ve snímku mluví o příchodu rudého úplňku a jeho viditelná část se s ubíhajícím časem opravdu zvětšuje, po celý film je měsíc ve fázi couvání, a tak by tedy měl během filmu ubývat. (JohnDeRooy)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama