Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 10

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (Cinemart)

(více)

Diskuze

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No, to mně taky zrovna moc neuklidňuje :D Kdyby na tom dělal, tak nemám leda tak strach o vizuální stránku ale jeho scénáře jsou, no hodně jednoduchý :D 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

jako eRko nebude, ale tak Aqvaman taky neni eRko a má tady 78% a tvrdý prachy vydělává, takže to eRko je přeceňovaná záležitost, někdy je dobré a hodí se, a někdy je špatné a nehodí se 

na příspěvěk reagoval CvokCZ

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Ano, srdeční záležitost je to i pro Camerona, který to chtěl adaptovat 20 let. A jede to podle jeho scénáře a je s tím zřejmě spokojený.

na příspěvěk reagoval CvokCZ

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Spíš pěkné prznění předlohy :/ Na ty oči si jakž takž člověk zvykne, ale ten zbytek. Prostě Alita manga je pro mě srdeční záležitost podobně jako třeba Cowboy Bebop anime, a něco takové si prostě nezaslouží.  

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Yoshitsune

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Na tohle si zajdu do kina jen abych si zase zanadával po dlouhé době zanadával, co fotka tak mě to děsí víc a víc než GitS :D

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Je to logické, proto i mláďata zvířat a batolata maj nadměrně velké oči (vyvíjej se rychleji) v poměru ke zbytku hlavy. Aby se o ně vůbec někdo chtěl starat. :D

Jinak přečtěte si ten rozhovor, docela fajn pohled na vývoj a blízký vztah Rodrigueze s Cameronem. A potvrzení že scénář je Cameronem schválený, i když bych nejraději viděl tu jeho původní 200 stránkovou podobu.

A plakát je v pohodě.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Fordzy

Je to mrkací panenka kterou prostě nechceš naštvat. ;)

... 

Upřímě, vypadá víc anime než filmová na tom plakátě. XD

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Fordzy

No zatím nejlepší adaptace je All you need is kill čili Na hraně zítřka...ale jsem zvědavý zda Del Torrovi klapne ten Monster...na Alitu se fakt těším

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

ledzepfan

Alita má v manze, větší oči než ostatní postavy. A buď rád, že oproti prvnímu traileru jí ty ocit upravili. Jejímová verze ve mne vzbuzuje stejné emoce jako originál - nevinnost a zároveň bojovnost. Tak to ma prostě být. Cameron a Rodriguez nejsou žádní amatéři a snad jako jediní pochopili, jak se má manga přetvořit do filmu.

na příspěvěk reagoval Ratemus

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

ledzepfan

Ano, u mě to přesně ty atributy vyvolává, velké oči = nevinnost. A dělá ji to i víc roztomilou :) Všechny ty panenky nejsou vyráběny s velkýma očima proto, že to vyvolává děs a hrůzu, že ano? 

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Gladiator15

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

Fordzy

A u tebe ty oči vyvolávají asociace nevinnosti a křehkosti? Vždyť už Eliah Price ve Vyvoleném tenkrát vysvětloval, že velké oči jsou atributem záporáků, protože jsou symbolem jejich pokřiveného vidění světa... Mě jde o to, že v té manze (potažmo anime) ma stejně velké oči hromada dalších postav, protože jde o styl kresby, ne o vypíchnutí nevinnosti. Proto by bylo logické stejně stylizovat i další postavy ve filmu (nebo naopak žádnou). ..Viděli jsme přece už tolik ženských co zahrály čisté až éterické postavy bez jakékoliv cgi pomoci. Když je v tom světě jediná postava s takovýma očima, vyvolává to ve mě spíš podezíravost, pocit čehosi nepřirozeného a takovou tu divnou nejistotu jako když komunikuju s někým kdo má znetvořený obličej.. Rozhodně mi tam nebliká diodka roztomilosti.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, TheDarKnig, Fordzy

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama