Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 10

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (CinemArt)

(více)

Diskuze

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

stoRmjE

Spíše ne, v kinech se to nezaplatilo, snad leda pokud by se prodávaly dobře digitální nosiče. Nebo pokud by to Cameron opravdu chtěl protlačit, tak by to asi šlo.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Aspoň že je stále v rudych... A podle mě i po CZD ripech co už jsou volně ke stažení tam i zůstane... 😁

KARAA

KARAA (hodnocení, recenze)

Svet ktorý tvorcovia vytvorili je podmaňujúci, pre mňa film na viac pozretí. V mojom rebríčku je 3D film roku 2019.

 

Komu sa film páčil, toho určíte poteší zopár zaujímavosti, ktoré som našiel:

 

- Reálne kulisy mesta Iron City súradnice:  30.296778, -97.692333  cez google maps satelitne zobrazenie  alebo google earth  3D satelitne zobrazenie, (Trablemaker studios – Austin Texas, vlastný ho režisér filmu Robert Rodriguez). Natáčalo sa od októbra 2016 do februára 2017.

 

- Tura mestom Iron City https://www.youtube.com/watch?v=6Mo_vrKYqvE   v sprievode režiséra Roberta Rodrigeza a producenta Jona Landaua (Jon Landau je za filmami Avatar a Titanic spolu s Jamesom Cameronom) alebo zostrih od iných naštevnikov  Alita Party  SXSW v marci 2018 https://www.youtube.com/watch?v=_6dUw6BLwtc


- Knižky k filmu
https://www.youtube.com/watch?v=J_217GPBcPw   (Alita: Battle Angel - The Art and Making of the movie)
https://www.youtube.com/watch?v=J_217GPBcPw (Alita Battle Angel - Dr Ido's Journal)

Uživatel KARAA smazal svůj příspěvek.

Uživatel KARAA smazal svůj příspěvek.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

CvokCZ

S tím se Alita spíš jen trochu svezla, zas takovej vliv YouTubka nemaj. U Kapitána Marvelové ale poprvé Rottentomatoes vypnuly měřítko "hodlá zhlédnout", když se dostalo pod 35% a nahradili ho prostým počtem těch, co kliknou. Prej změna systému, aby se zabránilo trollování. Jako kdyby to byl první případ. Plus změnili započítávání hlasů do hodnocení, aby stouplo divácké hodnocení. Za ten neúspěch ale žádné konspirace nemohou. Spíš mě štve, že si to Cameron líp nepohlídal. Založit si Facebook pár týdnů před premiérou moc nepomohlo.

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

berg.12

Tak on se potom stal z Ality jakýsi symbol proti Kapitánce Marvel, když vytrhly z kontextu co řekla Brie a udělali okolo toho tu komedii :D Takže ti co dávali potom 0 Kapitánce hned dávali 10 Alitě. Stejně tak tu byl jakýsi pokus bojovníků proti Marvel, že půjdou v den premiéry na Alitu, no vzhledem k tržbám asi jen kecy v kleci :D Takže hodnocení u Ality potom dost navýšili.


 

na příspěvěk reagoval berg.12

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Paulie88

Mám ten samej pocit... přitom kdyby ho Marvel jí pustil do kina samostatně a né součástí fáze 4.

Tak by Mar-Vel prodělala i ponožky, Protože tohle byla ještě větší kravina než Antman a Wasp... . 

 

Lidi jsou fakt pitomí ovce... O_o

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Nejsem v tomhle moc příznivcem nějakých konspiračních teorií, ale Alitu dost  srazily i první kritiky. Hlavně s tím, co se pak dělo na Rottentomatoes ta počáteční až nevraživost vypadá hodně podivně. Podle mě se Alita hlavně netrefila, vánoční premiéra by ji slušela víc a marketing včetně prvních trailerů celkem podělali.

Já se na ten film těšil už léta,  a když přišel první trailer, úplně jsem ztratil chuť to vidět. Zelená na Rottentomatoes to ještě podtrhla. Šel jsem na to spíš náhodou a jestli z tohohle nebude pokračování, bude to pro mě největší zklamání od doby, co zařízli Firefly.

na příspěvěk reagoval CvokCZ

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Je škoda, když tak dobrý a nevšední film "prodělá kalhoty" a pak přijde nějaký Captain Marvel, což je pořád dokola to samý až mě to začíná iritovat a ten hned ovládne tržby a každej se z toho může podělat z toho filmu ...
Bohužel , hlavně Amerika která je na tržby rozhodující poslední roky svůj vkus na výběr filmů má hodně na hraně ... Tolik dobrých projektů tam totálně propadlo a svět to musel zachránit aby se to dostalo alespoň na 0 ...

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Když se pak dostala z Borsekovy... tak mám pocit že diváci změřili pohled někam úplně jinam než do očí. 

Dokonce, mám ten pocit že se úplně vytratili i ty momenty kdy tam Alita lítala jen tak na Evu. :D

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Prometheus69

No upřímně, já z nich měl dost rozporuplný pocit, v některých scénách fungovali ale potom v jiných na mě působili až groteskně. Ale prostě věřím, že dost lidí to odradilo, spousta lidí okolo mě to považovala buď rovnou za blbost se zrůdičkou nebo a to častěji, za nějaký poloanimák pro děti.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Tak Predátora mi radši nepřipomínej, nic horšího jsem v kině neviděl, možná leda tak Herkules: Zrození legendy, a ten konec :D Stále nevím jestli se smát nebi plakat.

Ale je to celkem škoda, zase až tak špatný to nebylo ale kdyby to stálo polovinu nebo do stovky, nespoléhali až tak na CGI a měla normální oči, protože věřím že spoustu lidí to odradilo. Tak by si možná vedl film lépe.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama