Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 12

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (CinemArt)

(více)

Videa (38)

Trailer 12

Recenze (843)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez po velké odmlce je zpátky a nečekaně při síle! K tomu napomáhá i James Cameron jako scénarista. Alita je vizuální žranice podobně jako minulo roční Ready Player One a musím říct, že byť jsem k filmu původně přistupoval jako k Outsiderovi, tak ve výsledku jsem velmi potěšen a odcházel z kina spokojen, jak už dlouho ne. Film se odehrává v 26. století, je to tedy Cyberpunk jak víno s velmi sympatickou hlavní představitelkou, jako obvykle solidním Christophem Waltzem, načančanou, nekompromisní akcí ( Choreografie soubojů špičková, přehledná až dechberoucí Panzerkunst rules!) a při velkolepém finále jsem řval přes celé kino štěstím i dojetím. Povedli se i různorodí záporáci, hudba a hlavně to má tempo rychlé jak horská dráha, že si přejete, ať to má ještě půl hoďky navíc. Vůbec nevadilo, že se Rodriguez stranil násilí a taky příběhově to mohlo být určitě silnější, ale byl jsem ze všeho tak unešený, že člověk nemá chuť přemýšlet asi jako když se před Vámi svlékne Megan Fox, tak hledět s otevřenou pusou bohatě stačí. Jedná se o jedno z nejlepších zpracování Japonské Mangy, které jsem kdy viděl a Japonsko se otřese v základech. Viděno v Imaxu s masážními sedadly a s 8 kopečky zmrzliny a slast. Trilogii okamžitě servírovat bez váhání.85% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pre mňa prekvapenie roka. Nielenže to po technickej stránke zas prepisuje históriu ale toto je prvé live action zo západu, ktoré má skutočne punc anime surovosti a je zároveň kawaii. Keď som pri Edge of tomorrow napísal, že z toho Japonsko trčí v každom druhom políčku, tak tu v každom. Po nedomrlých prerábkach typu GITS konečne niečo čo si budem púšťať viackrát. A dúfam, že ten cliffhanger na konci je prísľub pokračovania, pretože chcem vidieť padať hlavu Eda Nortona zo Zalemu. 10/10 ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Alita má výhodu underdoga, kdy jí cestu v posledních letech "vydláždilo" tolik tématicky spřízněných propadáků (Jupiter vychází, Valerian, Země zítřka, Smrtelné stroje, Ghost in the Shell), že málokdo čekal víc než další k uzoufání nudný generický digifest. Platilo by to nebýt skutečnosti, že zdejší triky slouží precizně vystavěným akčním scénám a relativně tradiční příběh má hned několik překvapivých momentů (jakkoli se s nimi vyrovnává možná až moc rychle). Hodně to také táhne skvělé obsazení, přičemž největší výhrou je sama Alita. Může říkat sebevětší naivní cancy a přesto jí to díky roztomilosti člověk žere i s navijákem. Ona zkratkovitost (hlavně v první půli) a naivita jsou ve výsledku to jediné, co lze vnímat jako extrémní slabiny. Zbytek je vypiplaná, dynamická a nápaditá podívaná, která mi dala osobně to, co jsem čekal od Ready Player One - zase mi bylo 12 let. Roberte a Jime, díky za to. To jsem v kině nepocítil dobrou dekádu! 90% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Doktor Dyson Ido (Christoph Waltz) objeví na šrotišti torzo ženského kyborga, které vykazuje známky života a proto ho vezme domů a vsadí do nového těla. Velmi brzy se ukáže, že dívka pojmenovaná Alita (Rosa Salazar) nebude obyčejný kyborg, protože v nebezpečné situaci zachrání zraněnému Dysonovi život... Ve filmu měl hrát bojový umělec Marko Zaror (Ajakutty), ale jeho obličej bylo možné zahlédnout v baru plném lovců odměn pouze ve vteřinovém záběru a to je docela škoda, protože tenhle pán to v akčních scénách umí rozjet. Ty dvě hodiny utekly velmi rychle a bylo to málo, protože Alita: Battle Angel (2019) je pouze takový úvod a mnoho věcí zůstalo nezodpovězeno. Určitě v úvahu přichází pokračování, protože tenhle svět by stálo za to prozkoumat více. Aktuální stav tžeb z kin na Box Office Mojo zde. (Kino Vesmír So 16. února 2019 v 17:00 hod.) HODNOCENÍ 80% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Alita je docela dobrý snímek. Efekty pěkné, hezky natočené, super akce. Alita není holka, která by kňourala a do určité míry jsou ti klaďasové sympaťáci. Dolby Atmos tomu slušel. Jen to bylo můj vkus bylo až moc plytké, v podstatě to nedalo prostor si někoho oblíbit. Kdo zná předlohu, tomu by se to mohlo líbit. Pokud překousne tu určitou ztrátu informací. Lepší 3*. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (61)

  • James Cameron se poprvé s Alitou setkal skrze anime Hyper Future Vision GUNNM (1993). Téma ho mimo jiné zaujalo i proto, že jeho nejstarší dcera byla v té době v podobném věku, a poté, co zjistil, že existuje i rozsáhlá manga předloha, tak si řekl: „Pojďme natočit film.“ (Tarmenel)
  • Režisér Robert Rodriguez se nechal slyšet, že James Cameron původně napsal scénář, který měl mít výsledný rating R (mládeži nepřístupný). Nakonec se ale prý rozhodl trochu „obrousit hrany“, aby uspěl u širšího diváctva. (CrypzzXD)
  • Jméno Alita původně měla v předloze Idova kočka, „která před měsícem chcípla“. Ve filmu však šlo o jeho dceru. (GejmronCZ)

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama