Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (235)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

To se tak jednou spolu sešli genialita a lehká retardace, otevřely si lahvinku dobrého vína a jaly se vymýšlet, kterak zfilmovat profláknutý příběh Tarzana, pána opic - tak, aby byl brutálně legrační ... a zároveň splňoval všechny podmínky rodinného filmu. Pracovaly v dokonalé symbióze, dílo jim šlo pěkně od ruky, noc se blížila k ránu ... a pak se znenadání přihodila ta nemilá věc: Došel jim chlast ... a tím pádem i inspirace. Když se někdy po poledni probudily, cítily se nedobře, bolela je hlava ... a vůbec - byly celé nevrlé a jedna po druhé se dívaly podezíravě a s mírnou nevolí. Poté si přečetly, co sepsaly ... napřed se vyděsily - a následně se pohádaly. Jenomže je tlačil termín, neměly čas a popravdě ani náladu začínat znova od nuly. Tak to s vypětím všech zbývajících sil nějak dodělaly .... v hlavinkách pusto a prázdno - no, jako po flámu ... a odevzdaly - výměnou za tučný honorář, pochopitelně ... a příběh Georga - krále džungle byl na světě. Víte ... myslím, že si měly vyjet na Moravu, pronajmout si sklípek, zamknout se tam ... a nevycházet ven, dokud nebudou mít vypiplané všechny detaily. Takhle má milý George sice slušně našlápnuto - ale málo platné, víc jak na 3* to nestačí. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

"George, George, George from the jungle!" Zabijte mě, ale nemůžu jinak než 5*. Vždycky když se kouknu na Krále džungle, zas a opět se královsky bavím! Znám tenhle film už hodně dlouhou dobu, ale při každém dalším shlédnutí si člověk všimne nové hlášky nebo dalšího skrytého významu a smích se dostavuje znova a znova... Výborný Brendan Fraser, příjemná Leslie Mann, dále sečtělá mluvící opice, slon, který aportuje, kleptomanský tukan, sympatičtí zloduchové a jejich hádky s vypravěčem příběhu... ("Ty ses hádal s vypravěčem?" - "On si začal!" ) Film toho může nabídnout opravdu hodně, ovšem pokud ho neberete vážně. Prostě kravinka, která neurazí, naopak skvěle pobaví! :) ---> ("ÁááÁÁáááÁÁááá!!!" ) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Žiji ve světě, který neustále někam spěchá a stejně nic nestíhá. Možná proto by nebylo od věci, kdyby mne v poklidu vychovaly opice, wrestling bych cvičil se lvem, psychiatrickou praxi bych prováděl na zamindrákovaných opičkách a pro zábavu bych nechal aportovat slona kmeny stromů. Samozřejmě by mi přitom občas chyběla nějaká ta samice mého druhu, ale George z džungle je jasným důkazem toho, že podobné problémy se snadno vyřeší. Já se přitom vždycky pobavím a navíc poučím - opičí technika svádění mi už jde skoro stejně dobře jako královi džungle a v houpání na liánách atakuji pozici světové dvojky. Ještě trochu tréninku, internet do chatrče a v civilizaci mne už nikdy nikdo nepotká. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Stylu cartoonových grotesek se výpravná hraná varianta drží opravdu věrně, s tím se k této tarzanovské parodii musí přistupovat. Bláznivé a skrznaskrz dětinské fórky naštěstí vyznívají spíše roztomile, vyloženě hluchých a trapných jich není tolik (ale najdou se). Naopak borcení čtvrté stěny a geniální hlody vypravěče občas dosahují až "montypythonovských" kvalit (on John Cleese také namluvil opa Opa). ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři hvězdy za to, jak jsme se s mými dětmi u téhle milé blbiny nasmály - to není hrubka - mám tři dcery. Umějí film nazpaměť a při každé příležitosti mi odrecitují pasáže typu: "móc tlustej! Móc zpocenej!Počkat! atd. (dál to neumím, já umím dobře tetičku z Bohuša) a různé další a vždycky mě rozřehtají. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Exkrementy v džungli byly vyrobeny z bramborové kaše. (veronikajel)
  • Osobní trenér Brendana Frasera (George) pro tento film žaloval Frasera za to, že se o něm nezmínil v titulcích. Trenér případ nevyhrál. (veronikajel)
  • V tržbě obsadil snímek za rok 1997 druhé místo. Nejvíce tehdy vydělal film Muži v černém (1997). (Terva)

Reklama

Reklama