Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (236)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Když se nad tim tak zamýšlím, tak zjišťuju, že herectví je naprosto silly záležitost. Co děla herec? Herec ze sebe dělá pitomce, pitvoří se a dělá kašpara před kamerou a spoustou lidí, co u tý kamery je a pak další hromada pitomců jde do kina nebo si sedne k bedně, a čučí na toho pitomce v tom filmu. No, není to absolutně názorná ukázka, how absurd and silly is human condition? Samozřejmě jsou i světlé výjimky, kdy ze sebe herec nedělá pitomce, a ani já pak nemám pocit, že sem pitomec, když se na něco dívám, ale na todle se může člověk koukat i bez zvuku, a pozná hned, how silly it is.... ()

frannyberry 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, která má zdánlivě jednoduchý, ale o to ušlechtilejší cíl: pobavit diváka. A to se jí daří beze zbytku. Roztomile naivní George, emancipovaná dívka z velkého města, překvapená jeho udatností, kouzelně úchylný Lyle, situační komika a nakonec i ty báječně nedokonalé trikové scény - vše přispívá k perfektně vyvážené crazy komedii. To že je George navíc velký fešák, který potěší oko divaček (nebo čtyřprocentních diváků:)) určitě není zanedbatelný fakt. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Pravda, jedná se o dosti infantilní humor, ale tuhle komedii mám rád, protože je tak ulítlá a blbá až je skvělá a hlavně si na nic nehraje! Nemusím Brendana Frasera a většinu Amerických komedií posledních let, ale tohle je jedna z výjimek. Vtipná parodie na Tarzana s hláškou Paní Uršulová nehloupá mě vždycky vykouzlí úsměv na rtech a dobrou náladu. ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Komediálnejšia a uletenejšia verzia klasického príbehu o Tarzanovi obohatená o nespočet abstraktných a nereálnych situácí, hovoriacich a prefíkaných zvierat či dementne sa tváriaceho Georgea. Zábavná záležitosť nad ktorej logikou a zmysluplnosťou si netreba lámať hlavu. Návod na sledovanie je takýto: 1. Vypnúť mozog. 2. Pustiť film. 3. Zabaviť sa. a pozor!! po 4. Nezabudnúť mozog znava zapnúť!!! ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Pro mě komedie mého dětství (vzpomínám si na návštěvu kina se základkou). Kdybych ji poprvé viděl v současnosti, asi bych byl kritičtější. Ale můj úhel pohledu je prostě tímto značně ovlivněný. I dnes v tomto skvostu vidím prostě ten úžasný snímek, u kterého se skvěle dokáži pobavit. 75% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného komiksu Dana Olsena. (Terva)
  • Orangutan, ktorého môžeme vidieť hneď v úvode filmu, nežije v Afrike, ale v Ázii. Levy, hoc žijú aj v Afrike, nežijú v pralesoch, ale na savanách a púšťach. Slon, ktorý bol použitý pri natáčaní, nebol africký, ale ázijský. (ČSFD)
  • Lev, slon, ptáci i opice byli ve filmu ztvárněni většinou živými zvířaty. Gorily z Georgova (Brendan Fraser) okolí pak byli herci v kostýmech. Několik scén bylo digitálně upraveno. (Terva)

Reklama

Reklama