Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (236)

frannyberry 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, která má zdánlivě jednoduchý, ale o to ušlechtilejší cíl: pobavit diváka. A to se jí daří beze zbytku. Roztomile naivní George, emancipovaná dívka z velkého města, překvapená jeho udatností, kouzelně úchylný Lyle, situační komika a nakonec i ty báječně nedokonalé trikové scény - vše přispívá k perfektně vyvážené crazy komedii. To že je George navíc velký fešák, který potěší oko divaček (nebo čtyřprocentních diváků:)) určitě není zanedbatelný fakt. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Díky tomuhle filmu jsem si oblíbila Brandona Frasera. Je to komik celou svou osobností, dokáže ze sebe udělat blázna (v dobrém slova smyslu), a to se mi na něm líbí. Ani chvilku jsem se nenudila, je to taková ta správná oddechová komedie, na kterou mám v tuhle chvíli, kdy píšu tenhle komentář, chuť se podívat. ()

Reklama

Matdodo 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie,tady si sedlo úplně všechno.Vtipnej Tarzan Brendan,naivní sympatická kráska (nádherná Leslie Mann) slizkej záporák,sečtělá opice a korunu tomu nasadí hláškující vypravěč.Je to dětsky naivní ale je to hlavně fakt zábavné což je u parodií základ,pobaví se celá rodina....Mám i Krále džungle 2 ,dodnes jsem ovšem nenašel odvahu si ho pustit, nechci si kazit dojem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Brendan Fraser má břišáky, v Africe ztroskotal coby nemluvně, v dospělosti tu poznal roztomilou Leslie Mann a hraje další švihlou postavu, ostatně v natvrdlé poloze ho máme asi nejraději. Fraser nikdy nekopal první ligu, nejvíc se proslavil spolehlivým akčně-drsňáckým Rickem, který bojoval proti Imhotepovi, mumiím a dalším šeredám, ale ještě předtím tvůrci jeho postavy vrhali do výstředních situací. Stejně jako v tomhle dobrodružství, které má solidní tempo a svého času slušně vydělalo. A přesně zapadá mezi potrhlé komedie Carreyho nebo Sandlera, kterým se v druhé polovině 90. let tak dařilo. Výsledek si užijí děti a bez následků ho snesou i jejich rodiče. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři hvězdy za to, jak jsme se s mými dětmi u téhle milé blbiny nasmály - to není hrubka - mám tři dcery. Umějí film nazpaměť a při každé příležitosti mi odrecitují pasáže typu: "móc tlustej! Móc zpocenej!Počkat! atd. (dál to neumím, já umím dobře tetičku z Bohuša) a různé další a vždycky mě rozřehtají. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • V jedné scéně se Max (Greg Cruttwell) dohaduje s africkými průvodci a nabízí jim odměnu v zamolech. Tato měna existuje pouze ve filmu. (Nick321)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno