Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (236)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Stylu cartoonových grotesek se výpravná hraná varianta drží opravdu věrně, s tím se k této tarzanovské parodii musí přistupovat. Bláznivé a skrznaskrz dětinské fórky naštěstí vyznívají spíše roztomile, vyloženě hluchých a trapných jich není tolik (ale najdou se). Naopak borcení čtvrté stěny a geniální hlody vypravěče občas dosahují až "montypythonovských" kvalit (on John Cleese také namluvil opa Opa). ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, jasně určená mladšímu publiku, ale i člověk školy dávno odrostlý se může solidně pobavit, především díky Brendanu Fraserovi a jeho mimice, jde vidět, že si natáčení opravdu vychutnal. Stejně tak všudypřítomné fórky jsou povedené a málokdy zacházejí do trapností. Studiu Disney se povedlo natočit dobrou hranou komedii, která rozhodně neurazí. ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

"George, George, George from the jungle!" Zabijte mě, ale nemůžu jinak než 5*. Vždycky když se kouknu na Krále džungle, zas a opět se královsky bavím! Znám tenhle film už hodně dlouhou dobu, ale při každém dalším shlédnutí si člověk všimne nové hlášky nebo dalšího skrytého významu a smích se dostavuje znova a znova... Výborný Brendan Fraser, příjemná Leslie Mann, dále sečtělá mluvící opice, slon, který aportuje, kleptomanský tukan, sympatičtí zloduchové a jejich hádky s vypravěčem příběhu... ("Ty ses hádal s vypravěčem?" - "On si začal!" ) Film toho může nabídnout opravdu hodně, ovšem pokud ho neberete vážně. Prostě kravinka, která neurazí, naopak skvěle pobaví! :) ---> ("ÁááÁÁáááÁÁááá!!!" ) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Komedie na hranici debility a odpadu. Když jsem se párkrát zasmál a přimhouřim jedno oko (na sledování stačí i jedno) dávám jednu hvězdu. Poslední půlhodina je ale opravdu echt kokotina a lidi, co tohle točej sou dobře po něčem naspeedovaný. Hlavně, že natáčení těchto blbostí je vždy sranda a ještě za to berou velký prachy. Kdo by nechtěl? ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Pro mě komedie mého dětství (vzpomínám si na návštěvu kina se základkou). Kdybych ji poprvé viděl v současnosti, asi bych byl kritičtější. Ale můj úhel pohledu je prostě tímto značně ovlivněný. I dnes v tomto skvostu vidím prostě ten úžasný snímek, u kterého se skvěle dokáži pobavit. 75% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Osobní trenér Brendana Frasera (George) pro tento film žaloval Frasera za to, že se o něm nezmínil v titulcích. Trenér případ nevyhrál. (veronikajel)
  • Marc Shaiman vyhrál televizní hudební cenu ASCAP v kategorii nejlepší hudba. (Terva)

Reklama

Reklama