Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (236)

liberita 

všechny recenze uživatele

Jedna z najobľúbenejších komédií môjho detstva dokáže aj dnes pobaviť a zaujať tak detského, ako aj dospelého diváka. Brendan Fraser je v hlavnej úlohe skvelý a dosť pravdepodobne podáva jeden z najlepších výkonov svojej kariéry. Leslie Mann je roztomilá, záporaci stupídny, ako majú byť a zvierací kamaráti Georgea často šikovnejší ako on sám. Hudba je chytľavá a viaceré scénky zapamätovateľné na celé roky. Jednoducho pohodový a príjemný film, ktorý si pozriem rada kedykoľvek. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli Brendan Fraser, řekl jsem si. Bude to možná aspoň sranda, řekl jsem si. Ani opičí lejno. Po otřesném úvodu, který by poslal k zemi každého epileptika, následoval ne tak otřesný, ale přesto děsný zbytek. Pochopil jsem, že se studio Disney opět rozhodlo pro nějakou tu parodii všeho možného, jenže celé je to děsně blbé, že řešením pro náramné pobavení by bylo vzít si nějakou zajímavou návykovou látku. Inu, tvůrci pod něčím takovým být v tomto případě stejně museli. Jakmile se na scéně objevil mluvící opičák, či ujetý slon, už jsem věděl, že tedy ten odpad nedám. Ale nemá to k němu daleko. Komedie tohoto typu se mi holt úplně tak nezavděčí. 20% ()

Reklama

Tempest 

všechny recenze uživatele

Film, který mě zaručeně vždy pobaví. Výborná parodie Tarzana, kde je všechno možné, jako například hádky hereckého osazenstva s vypravěčem. Výborný Brendan Fraser s jeho společníky mluvící gorilou a slonem, který se chová jako pes. Film rychle uběhne, příběh se zčásti odehrává v džungli a zčásti ve městě. Pro každého, kdo chce vidět dobrou oddychovku. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Můj komentář nebude dlouhý, protože tenhle film mě naprosto dostal, nebyla tam snad ani jedna chvíle, kdy bych se nesmála, opravdu výborná komedie a na zpestření sobotního večera či nedělního odpoledne výborný film. Vřele doporučuji, protože dle mého názoru si zde každý najde nějaké místo pro zasmání. ()

little_kitty 

všechny recenze uživatele

Ako nechápem prečo tento film je tak kritizovaný. Nie, nemá prehlbokú myšlienku ale ako komédia je to úplne super. Má to všetko. Sympatického hlavného hrdinu, krásku, súbor namysleného pracháča s dobrosrdečným jednoduchším chudobným Tarzanom :D, skvelé hlášky, obstojné triky (na komédiu), inteligentný humor aj trápne momenty s odpadávajúcimi pohoršenými nóbl paničkami a dej ktorý človeka túžiaceho po oddychu nenudí (ak vás to nudí pozrite si psychodrama a zanevrite na komédie). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Malé opičce, která hrála Georgeho (Brendan Fraser) mazlíčka, museli dát tvůrci kvůli nepřetržité erekci malé bikini z kůže. Ve filmu si jich je i možno všimnout. Uvedl to sám Brendan Fraser v pořadu Grahama Nortona. Na otázku: "Jak se mu pracovalo s opicí?" odpověděl: "Malej zm*d!" (ČSFD)
  • Snímek byl nominován na cenu Saturn v kategorii Nejlepší fantasy. A Brendan Fraser byl nominován na cenu Blockbuster Entertainment v kategorii Oblíbený herec – rodinný film. (Terva)

Reklama

Reklama