Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k osobě režiséra mohl Samuel L. Jackson dojít k mnohem větší újmě na své bad-ass-motha-facka pověsti (viz. Nick Cage po "legendárním" Rituálu). Dům na špatné adrese nenudí a to je hlavní, v klidu nasazuje slušné thrillerové tempo a nezadrhne se ani na minutku. Dějem samozřejmě nepřekvapuje, to muselo být jasné každému po prvním traileru, či přečtení synopse - nikdo naštěstí po Jacksonovi s Wilsonem nic víc nechtěl a to se stalo jejich nejprůkaznějším filmovým argumentem. 55 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mít afro-amerického souseda, jenž je xenofobní zahořklý rasista, co vám pod záštitou policejního odznaku svítí po nocích do ložnice, pořádá hlasité mejdany, prořezává zeleň na pozemku či chodí před vaší manželkou s hadicí ostentativně přehozenou přes rameno, to už je snad lepší mít za plotem Neda Flanderse.. Solidní thriller o sousedském teroru, při kterém se sice hodně kouřilo z kalifornských lesů, ale už ne tolik z hlav scénáristů. Obzvláště ten otřepaný konec sváděl k dojmu, že při své práci nezemřeli vysílením.. P.S.: Bylo fajn zase jednou vidět S.L.Jacksona majícího někde v kapse peněženku s vyšitým nápisem Bad Mother Fucker.. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další thriller o zlu, které se zda být nedotknutelné, tentokrát ve formě idealistického a vlsatně po všech směrech vyšinutého policisty. Vše začíná terorem psychickým a končí terorem fyzickým. Typický půrměrný thriller na jedno podívání, kde L. Jackson docela potěší ale naskriptovaný scénář vypointovaný do přepísklého finále už méně. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Nebýt tak jednoduchého příběhu, nebo někdy tak hloupých dialogů, uvažoval bych o 4 hvězdičkách. Ale právě tyto věci film zazdí, že s toho vznikne průměrný americký thriller. Film má spád, to jo. Ani Samuel L. Jackson nehraje vůbec špatně. Své role černého, agresivního a rasistického policisty se chopil skvěle. I mu ta postava sedí dobře. I když někdy se díky scénáři najdou scénky, nad kterýma jen kroutím hlavou, jak jsou tak stupidní a nedomyšlené (hlavně ke konci). Závěr filmu je opravdu zoufalý a doráží celý film. A přitom na začátku mě film docela i bavil a chtěl jsem tomu dát vážně čtyři hvězdičky. Ale konci se všechno úplně zkazí dementní scénář a konečné vyvrcholení filmu. 50% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek takřka psychologického dramatu zkombinovaného s poctivým thrillerem se brzy rozplizne v dlouhou přehlídku vzájemných sousedských naschválů. Samuel L. Jackson je zlej hajzl, kterému na mladém přistěhovaném páru vadí úplně všechno. Když to ti dva konečně pochopí, snaží se mu poctivě oplácet. Napětí se brzy rozplyne, zvědavost jak to asi dopadne ale visí ve vzduchu až do konce. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, kterému bylo dovoleno používat slovo „fuck“. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama