Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 149)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Protivný až nebezpečný film, ani jsem neměl chuť ho zhlédnout celý, ale když už jsem to rozkoukal... Je to dobře zvládnutá sterilní nuda. Zápletka je bohužel odhadnutelná z prvních pár minut filmu a definitivně se ujasní již okolo 15. minuty, ze scény v 59. minutě jsem odhadl význam flashforwardu ze začátku filmu, ale než se k němu film dopracoval, trvalo to další třičtvrtě hodinu! Takže divák jen čeká, až se to konečně uráčí dojít do konce!! (Ona ta zápletka by nešla skrývat dlouho, tak proč se s ní nevytasit hned, že, jenže pak už film nemá čím zaujmout.) Will Smith je sympaťák, ale věčně se mile usmívající Will Smith je protivný (popřípadě temně zachmuřený...to vyjde nastejno). Příběh není zábavný, prostě tu není ani málo nějakého odlehčení, je to jen nuuuda. Hrozná nuda a je to patetické..A je to nuda. Já si uvědomuju, že to není film "pro mě" ale když už jsem to viděl, tak to ohodnotím. A 2** jsou akorát. Dobré herecké výkony, nerušící hudba, povedená režie. Ale ten scénář..! Teda, abych scenáristovi nekřivdil, scénář je dobře vystavěný, dá se mu v podstatě máloco vytknout. Jenom je napsaný podle hrozného námětu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Grant Nieporte .. Will Smith & Gabriele Muccino a jejich druhý, opět průhledný tah na divákovy emoce. V úvodu sice zabalený do nejasné struktury zmatených scén, ovšem ještě do poloviny děje se však obsah láme a první "otázekplný" záběr rázem vyzrazuje celičkou pointu a zbytek filmu se už na ni a nutné doobjasnění souvislostí vlastně jen čeká. A tady se Muccino všemožně snaží tvořit krásné, z různých období seskládané, dojemnou atmosférou nasáklé, obrazy, hudba uchu lahodí (zvláště excelentní klavírovka během milostné scény) a Will Smith opět dokazuje, jak skvělý je herec. Nejspíš takový scénář totiž ani jinak nejde podat. Ke konci se pak asi najdou diváci, kterým budou slzy kanout a pravda, že Rosario Dawson vypadá tak dobře, že bych jí srdce také poskytl, jenže mé oči zůstaly suché. Bohužel, nic není tak silné, abych měl chuť si po skončení filmu dát opakovanou projekci, kdy bych se mohl opájet fungováním všech segmentů a flashbacků. Takže zase za tři. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak pro začátek, mám hodně rád Willa Smithe. Jeho filmy povětšinou sleduji s velkou chutí a ani Sedm životů nebylo výjimkou. Stačí jeden velký herec a film má o diváky postaráno. Bohužel Gabriele Muccino to věděl, a tak si svou slávu užil a trochu to přehnal. Lidské drama, které má od první do poslední minuty hrát na vaše srdeční svaly a slzné kanálky se snaží. Bohužel, ve filmu už po prvních minutách lze nalézt stopy po všem. Když se vám to podaří jako mě a prohlédnete nejen postavu Willa Smithe, ale i jeho "důvody" film se začíná vléct. Zachraňuje to právě Will s Rosarii Dawson a např Woody Harrelson (jeho Ezra mohl mít více prostoru...). Výsledek? Dojemné, ale natahované drama, které kdyby trvalo hodinu a půl, tak neváhám věnovat 4*, ale s délkou kolem dvou hodin to opravdu nejde. I když dojemnost závěru je zaručena na hodiny dopředu... Nelze se ubránit, ale také na tom nelze postavit film. PS: už nechci rybičky, od teď jedině medúzu... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dlhé, nudné, uťahané... navyše sa Will Smith do polovice filmu usmieva ako idiot a od druhej polovice je zase strhaný, ako po 16- hodinovej „ šichte” v kameňolome. Jediná scéna, ktorou ma rozosmial bola, ked nasadí rovnako stupídny výraz tváre, pri pití drinku v nemocničnej kantýne, ako Samuel L. Jackson v Pulp Fiction predtým, než vyriekne známy biblický výrok pred popravou. Mal som pocit, že srdečnou vadou miesto Rosario Dawson trpím ja. Je to veľmi podpriemerný ciťák, ked skutočná akcia prichádza až v 13. Minute od konca filmu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz dlho som nevidel tak silne emotivny film, ako tento a to hlavne poslednu tretinu filmu. Uznavam, ze chvilami mi boli niektore dialogy zdlhave alebo nudne, ale aj tak je to zaujimavy a krasny ale zaroven velmi smutny pribeh, pricom mohol opät Will Smith ukazat svoj herecky talent vhodny na nominaciu na Oscara a rovnako talentovana Rosario Dawson. Paci sa mi, ze Smith si okrem roznych uspesnych Blockbusterov vybera aj vazne ulohy a ja sa na neho rad divam vo vsetkych zanroch. Myslim si, ze tento film sa bude asi viac pacit zenskemu publiku... 14.01.2009 ____ Will Smith - (Ben Thomas) +++ Rosario Dawson - (Emily Posa) +++ Woody Harrelson - (Ezra Turner) +++ Michael Ealy - (Benov brat) +++ Barry Pepper - (Dan) +++ Produkcia: Will Smith +++ Hudba: Angelo Milli +++ Videl v kine 13.01.2009 +++ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Auto, ve kterém se párkrát objeví Ben Thomas (Will Smith), je Chevrolet Corvette Sting Ray C2 (1964). (kostak)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama