Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 148)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zdlouhavý film, který už nikdy nechci vidět! Ale po téhle projekci říkám, výborný! Will Smith si ve své nejlepší roli zaslouží Oscara, což je vlastně i špatně, protože mu Muccino ani scénář zdaleka nestačí, takže to kazí celý dojem, protože začátek dokonalý, prostředek je balast a závěr dokonalý. CO si z toho odnést? Asi by to byl spoiler, ale můžu říct, že film má obrovskou hloubku a na návstěvu příjde ne jedna slzička, kterou možná nepůjde jednoduše zamáčknout. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi o jak velký kalkul s cílem dobýt filmové ceny jde, mnohem bolestivější je pro mě skutečnost, že Will je schopný vlézt i pod křídla trotlovsky jednoduchého scénáře, který musel Muccino zašmodrchávat až ve střižně. Nejvtipnější pro mě ale je, jak si Sedm životů sám podráží nohy tím, že vás nutí neustále přemýšlet, o co vlastně jde. Sám jsem totiž pointu prokouknul ještě před koncem první hodiny a zbytek se tím pádem nestal emocionální bombou do hlavy s ohromnou katarzí, ale spíš nechtěně směšným završením Willova pokusu o útok na zlatého plešouna. Schválně, kam zamíří příště. Minule se obětoval, aby spasil lidstvo nakažené zákeřným virem, teď se doslova rozdal na všechny strany. Už chybí jen první krok na Marsu... Btw. upozadění ostatních šesti lidí mě neskutečně iritovalo. Hlavně proto, že romantika s Rosario je až na pár chvil sterilní a nudná, o zbytku postav se přitom nic pořádného nedozvíte a vše se vyřeší tak nějak bezproblémově. Ale ty čokoládové oči... Geez. 5/10 ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Čím bych začala, asi tím, že Will Smith dokáže zahrát i tak vážnou roli a přitom působí zcela přirozeně a upřímně. Ze začátku a i po celý film jsem netušila,co dělá a proč to dělá. Proč pomáhá všem těm lidem ... ale postupem času zjišťuju a nechápu jeho postoj k životu... i přes jeho ztrátu a určitou vinu, nedokážu pochopit jeho silné odhodlání a vůli dojít k cíli, který si naplánoval. Jak vůbec někdo může mít tak slabý pud sebezáchovy... Celkově na mě film působil čistým, přesvědčivým a reálným dojmem. Ale zároveň mi přišlo všechno to snažení a pomáhání lidem v téhle době až neuvěřitelné a dojemné, je těžké tomu věřit. Dlouho sem neviděla tak silný příběh se zajímavým nápadem, neskutečnou pointou, skvělými hereckými výkony a celkovým dojmem. Celé dvě hodiny sem skoro nedejchala, jak to bylo pravdivě natočené a do toho zamotaná bezprostřední romantika, která se postupně rozvíjela a byla dovedena k dokonalosti. Fakt sem všechno prožívala s nimi a vlastně sem byla furt zaražená, protože sem nevěděla co se bude dít dál... tady se nic nedalo předvídat, protože to působilo tak tajemně, až zajímavě a natolik přesvědčivě, že sem tomu ihned uvěřila a podlehla. Když film dojde do konečného stádia, tak sem vykulená, trpim s ním a nedokážu ten pocit popsat slovy. Smith to zahrál tak lidsky, že se mi prostě chtělo brečet. Prostě sem měla takový ten stísněný pocit po celou dobu trvání filmu. Také mě zaujal název filmu, který mi přijde opravdu promyšlený - není to totiž jen namátkové číslo, ale má svou váhu a význam, protože přesně odpovídá sedmi životům - srdce, játra, plíce, ledviny, oči, kostní dřeň a nový život v podobě domu. Nemluvě o tom, jak je znát, že se herec do role naprosto vcítil a byl Benem Thomasem, i když byl vlastně Tim... Kdybych mohla ohodnotit lépe, udělala bych to. Ale musí stačit 5 hvězdiček, které patří tomuhle bezkonkurenčnímu dramatu, který mě opravdu uchvátil a tím jak byl skutečný, mě přiměl vážit si zdraví. A nestačila sem zmínit, že neopominutelné jsou menší role - jako Woody Harelson - který byl perfektní a v neposlední řadě okouzlující Emily, která snad nemohla být ztvárněna lépe. Celkový počet hvězdiček ale opravdu neodpovídá kvalitě tohoto strhujícího zážitku. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz dlho som nevidel tak silne emotivny film, ako tento a to hlavne poslednu tretinu filmu. Uznavam, ze chvilami mi boli niektore dialogy zdlhave alebo nudne, ale aj tak je to zaujimavy a krasny ale zaroven velmi smutny pribeh, pricom mohol opät Will Smith ukazat svoj herecky talent vhodny na nominaciu na Oscara a rovnako talentovana Rosario Dawson. Paci sa mi, ze Smith si okrem roznych uspesnych Blockbusterov vybera aj vazne ulohy a ja sa na neho rad divam vo vsetkych zanroch. Myslim si, ze tento film sa bude asi viac pacit zenskemu publiku... 14.01.2009 ____ Will Smith - (Ben Thomas) +++ Rosario Dawson - (Emily Posa) +++ Woody Harrelson - (Ezra Turner) +++ Michael Ealy - (Benov brat) +++ Barry Pepper - (Dan) +++ Produkcia: Will Smith +++ Hudba: Angelo Milli +++ Videl v kine 13.01.2009 +++ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Možná měknu, možná mám jen emočně citlivější období, možná zkrátka jen miluju ten pocit, kdy se mi na krátký okamžik zamlží zrak a celým tělem projede silná vlna zamrazení, která se odrazí od vnitřní strany spánku a skončí v zádech; přesně na tom místě, kam dosáhne právě jen tento pocit. Krásný příběh. Chápu, lidi mají dost všeho, co hraje na city. Myslím, že například můj komentář k Austrálii by mnozí zařadili i pod tento snímek. Skutečně, všude kolem nás je citové vyděračství. Já si ale radši z televize odladím Novu než abych přestal sledovat filmy podobné tomuto. Nádherná práce. Počínaje citlivou kamerou, vkusnou hudbou a konče upřímným Williho pohledem. Chtěl bych mít takového anděla. Děkuju za zážitek. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Původní název Seven Pounds je narážkou na Shakespearova "Kupce Benátského", kde kupec přistoupí na podmínku, že pokud nesplatí půjčené peníze, bude mu z těla vyříznuta jedna libra masa. (ČSFD)
  • Auto, ve kterém se párkrát objeví Ben Thomas (Will Smith), je Chevrolet Corvette Sting Ray C2 (1964). (kostak)
  • Film se natáčel chronologicky. Závěrečná scéna se tedy natáčela až jako poslední. Will Smith (Ben) přiznal v rozhovoru, že natáčení pro něj bylo psychicky velmi náročné. (don corleone)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama