Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oskar pracuje jako hlasatel počasí v jedné televizní stanici a jeho žena Zuzana nastoupila po mateřské dovolené jako moderátorka rozhlasové stanice. Aby se oba mohli věnovat své práci, mají pro svého syna Jakuba chůvu, které Oskar neodolá a začne si s ní milostný poměr. Oskar odmítá jezdit s rodinou na hory, a když je Zuzana s Jakubem v Krkonoších, užívá si Oskar a Jakubovou chůvou. Zuzaně s Jakubem se na horách nelíbí, protože není dobré počasí a chtějí se vrátit dřív, ale Oskar ohlásí v televizi, že se v Krkonoších vyjasní, i když předpověď je úplně jiná. Oskar sice oddálil návrat Zuzany s Jakubem z hor, ale ti přijeli nemocní a Zuzana přišla Oskarovi na nevěru. Oskar je Zuzanou vyhozen z domu a navíc je vyhozen i z práce kvůli tomu, že hlásil jiné počasí, než měl. Oskar přijde na návštěvu ke svým rodičům, kde zjistí, že rodiče hodlají dál brát Zuzanu jako vlastní dceru a Oskarovi vyčítají jeho nestydaté chování vůči Zuzaně. Zuzana se seznámila s příjemným Matějem a jeho dcerou Terezkou, s kterým tráví volný čas, neboť Terezka s Jakubem jsou ve stejném věku. Netrvá dlouho a Zuzana je zase šťastná, jelikož je zamilovaná i milovaná. Oskar si začal nový milostný příběh tentokrát se slavnou zpěvačkou Norou, která je o čtvrt století starší, takže jejich fotografie plní stránky bulvárních časopisů, ale Oskar se cítí být s Norou šťastný. Když zemře Nořin bývalý manžel, dojde Noře, a nakonec i Oskarovi, že věkový rozdíl je moc velký a Oskar je zase sám… (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (711)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že byly doby, kdy byl Hřebejk jednou z mála záruk kvalitní filmové zábavy v Čechách. Bohužel tyto časy skončili už v dobách "Musíme si pomáhat" po kterých se začal čím dál tím častěji vydávat do současnosti a řešit převážně rodinné problémy několika postav. "Nestyda", který se z jeho filmů asi nejvíce podobá "Medvídkovi" řeší opět rodinné záležitosti a Hřebejk má k ruce partu lidí se kterými se setkával ve svých předchozích filmech. Nemohu filmu upřít dobré herecké výkony ale já se i přes krátkou stopáž opravdu nudil z nezáživného příběhu a minima vtipných scén. Možná to je ze života ale pěkně nudnýho. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Člověk se bojí bejt sám. Tak moc, že nakonec JE SÁM…. J.Macháček jako muž ve ,,středním“ věku, který si chce dokázat, že není mrtvej, ale že jen potřebuje okysličit krev. Cesta ven je složitá a může ji najít pouze on sám. Všichni kolem něj jen vyplňují místo, aby to hledání nebylo zase tak nudný. A tak postupně ubývá humoru a přichází zpověď či výpověď, bez konfliktu, který by dal průchod emocím a vytrhl film z šedi průměru. Z tý výpovědi (zpovědi) nejsem vůbec odvázanej. Nestačí mi, že se někdo NESTYDÍ ukázat ve filmu kozy. Duševní bloudění muže v přechodu bylo zfilmováno již mnohokrát lépe. Tak alespoň dík za Babčákovou a její nos. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja asi nie som fanúšikom Jana Hřebejka. Myslím si, že jeho najlepším filmom bolo "Musíme Si Pomáhat" a zvyšok kamsi potom padal. V Pelíškoch mám rád humor, ale nie celkový príbeh, Pupendo ma tiež až na pár scénok moc nebralo a keď prišlo Horem Pádem, to bol jeden z najhorších filmov, čo som kedy videl. Nestyda padá do kategórie asi ako bolo Pupendo. Párkrát som sa zasmial a film mal dva tri momenty, kde som sa pousmial, no vždy mám z týchto filmov pocit, že hoci chcú hovoriť o živote, tak je jeho ponímanie tak negatívne a nepríjemné, že niektoré scénky (ako divadlo, smrť korytnačky alebo večera s milenkou) ma skôr štvú, než fascinujú. A to je Hřebejkov najväčší problem. Aspoň v mojich očiach. Keby to radšej poňal štýlom ako Sláma alebo Vejdělek, myslím, že by jeho filmy pozerateľnejšie. Takto sú pre moje oči maximálne nepríjemné a ja sa pri sledovaní filmu nechcem nudiť alebo cítiť zle. A plus ešte musím pridať Cameo Karla Gotta? VÁŽNE??? Načo? Čomu to pomohlo? Plus je to asi to najzbytočnejšie cameo aké som kedy videl. Hodnotenie: D+ ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z těch horších Hřebejkových filmů. Největší slabinou je asi scénář, byť subjektivně zde mám spíše ještě větší problém s obsazením. Lišku s Babčákovou mám na soukromém seznamu herců, na které mám alergii, Macháčka považuji za strašně okoukaného (krom toho sledovat jeho ohavné rty je pro mě osobně dost nepříjemné samo o sobě), a obsadit - v době natáčení 66 letou - Emílii Vášáryovou do role náruživé milenky, mi osobně přijde minimálně nevkusné. No a ten Gott tam, to je vyloženě trapas a škoda mluvit. Z herců mě tam baví jen Vica Kerekes, byť herecký prostor její postavy není příliš velký. Celkově si myslím, že to je film, který kdyby člověk neznal, o nic by nepřišel - stačí mrknout na plakát, obsazení, jméno autora předlohy - a jsme doma :) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Celkové zhodnocení 1. filmové noci - Brno.____Ale jo. Po delší době zase český film, u kterého jsem se sice moc nesmál, ale na konci mi aspoň nebylo smutno, kterým že směrem se to česká kinematografie ubírá.___Třetí Hřebejkův film (Musíme si pomáhat, Kráska v nesnázích), se kterým nemám ani trochu problém. Macháčkovi vážná (byla to vážná!) role sedí a já pomalu zapomínám na jeho příšerného huliče ze Samotářů (áno, áno, VELMI populárního, že ano?). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (22)

  • Eva Kerekéšová přijela z Maďarska mezi lidi, které neznala, a jejím prvním úkolem byla rovnou erotická scéna. (hippyman)
  • Nina Divíšková a Pavel Landovský si zahrali manželský pár i o 4 roky později ve filmu Bastardi 3 (2012). (funhouse)
  • Scéna v divadle je z plzeňského Divadla J. K. Tyla. (kocourekpeta)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama