Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oskar pracuje jako hlasatel počasí v jedné televizní stanici a jeho žena Zuzana nastoupila po mateřské dovolené jako moderátorka rozhlasové stanice. Aby se oba mohli věnovat své práci, mají pro svého syna Jakuba chůvu, které Oskar neodolá a začne si s ní milostný poměr. Oskar odmítá jezdit s rodinou na hory, a když je Zuzana s Jakubem v Krkonoších, užívá si Oskar a Jakubovou chůvou. Zuzaně s Jakubem se na horách nelíbí, protože není dobré počasí a chtějí se vrátit dřív, ale Oskar ohlásí v televizi, že se v Krkonoších vyjasní, i když předpověď je úplně jiná. Oskar sice oddálil návrat Zuzany s Jakubem z hor, ale ti přijeli nemocní a Zuzana přišla Oskarovi na nevěru. Oskar je Zuzanou vyhozen z domu a navíc je vyhozen i z práce kvůli tomu, že hlásil jiné počasí, než měl. Oskar přijde na návštěvu ke svým rodičům, kde zjistí, že rodiče hodlají dál brát Zuzanu jako vlastní dceru a Oskarovi vyčítají jeho nestydaté chování vůči Zuzaně. Zuzana se seznámila s příjemným Matějem a jeho dcerou Terezkou, s kterým tráví volný čas, neboť Terezka s Jakubem jsou ve stejném věku. Netrvá dlouho a Zuzana je zase šťastná, jelikož je zamilovaná i milovaná. Oskar si začal nový milostný příběh tentokrát se slavnou zpěvačkou Norou, která je o čtvrt století starší, takže jejich fotografie plní stránky bulvárních časopisů, ale Oskar se cítí být s Norou šťastný. Když zemře Nořin bývalý manžel, dojde Noře, a nakonec i Oskarovi, že věkový rozdíl je moc velký a Oskar je zase sám… (TV Prima)

(více)

Recenze (711)

Miloško 

všechny recenze uživatele

Veľa Hřebejkových filmov sú slabučké filmy tento je taký takisto.Nudné,a hlavne úplne zbytočné. Čo dá tento brak čekému filmu,je otázka na ktorú je asi len jedna odpoveď-nič. ()

swoulen 

všechny recenze uživatele

Asi tak jako Macháčkův úsměv na plakátě se dá charakterizovat celý film. Nijak neohromí, nijak nezklame, proplouvá dějem bez cíle, docela chaoticky, bez vysvětlení a vy ve finále nevíte, co si vlastně máte myslet. Prostě asi tak, jak to je v životě někdy je. Ale fakt jenom někdy. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Pokud to má být komedie, tak tady naprosto chybí komediální situace, vesměs i vtipné dialogy (snad kromě rozhovoru s prostitutkou) nebo aspoň nějaké gagy (jsou tu asi tři a všechny se týkají želvy). Je to jen prostý a nenápaditý popis děje (který navíc za moc nestojí) a chybí tu jakýkoliv konec (v českých filmech poslední doby celkem obvyklý jev). Tohle nemohlo zachránit nic, ani herci, ani poměrně četné erotické scény. Hřebejk by si měl konečně najít pořádného scenáristu a pořádný scénář. A příště by při výběru dětských herců měl vybrat kluka, kterému je aspoň trochu rozumět. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Jednotlivosti ve filmu třeba i pobaví. Ale jako celek nedrží film pohromadě ani náhodou. Nevím, jestli bylo snahou tvůrců u nacpat toho do filmu z více zdroju co nejvíce. Vypadalo to tak. Kdybych chtěl byt hodně tvrdý, tak bych film přirovnal k jednomu filmu, který byl souborem vtipů (a měl, myslím, pár pokračování, které jsem už neviděl). Večer na nově s tímto filmem se dá vydržet (třeba i kvůli dobré hudbě). Po jeho skončení, ještě před reklamami, vypnete televizi, dáte na ČSFD dvě nebo tři hvězdičky a už se na něj nikdy nepodíváte. ()

brňan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci,ale s Janem Hřebejkem to je rok od roku horší,snad se dočkáme brzy toho,že jeho filmy opět brzy dosáhnou kvality snímků Pelíšky či Musíme si pomáhat.Začíná mně už dost nudit,stejně tak jeho dvorní herec Jura Macháček,příběh stále stejný,problémy doma,problémy v práci (navíc moderátor počasí příjemný tak,že bych si přepl na jiný kanál),rozpady manželství,nové vztahy,podivné kontakty s Emílií Vašáryovou,žádné překvapení,ubohá scénka sexu se šlehačkou,celý příběh opět v Praze,zkrátka nuda.Moc to nezachraňují ani štěky známých tváří v podání Hegerové,Gotta,Pawlowské či Honsové. ()

Keram42 

všechny recenze uživatele

Hřebejk umí, z nijakého scénáře, který postrádá děj i pointu, "nutí" diváka civět na film, i když se tam v podstatě nic neděje (velká zásluha Malířovy kamery). Stoupám si do fronty hnutí "Hřebejku, najdi si pana scénáristu!". Bohužel to ale vypadá, že ještě dva tři podubně bezduché a o ničem filmy a jeden z našich nejtalentovanějších režisérů skončí na tom, že se bál trochu zariskovat... ()

tjorven 

všechny recenze uživatele

Škoda těch několika veselých a povedených taškařic, ani jsem se smát nemohla, tak byly samoúčelné a lepily film jako já výrobky při hodinách PV ve čtvrté třídě... Že se nestydí Viewegh, víme dávno. Ale co Vy, pane Hřebejku? Jedna pro Macháčka, kterej, nestyda, nemusí nic a má to, a jedna za vtipnou scénu nosatou. Šmytec. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie doprovázená příjemným soundtrackem trochu postrádá děj, žádná pointa ve filmu není a konec je také takový neutrální. Na české poměry musím pochválit dobré herecké obsazení, kde moc nikdo nevyčnívá, ale na druhou stranu hlavní protagonisté nezklamou a své role zahrají tak jak mají. ()

jefimyc 

všechny recenze uživatele

Na pocudovanie celkom uveritelny pribeh s dobre znejucimi dialogmi. Niektore linie pribehu ma pobavili (Machackov bezpecny odvoz), niektore naopak vyzneli lacno a plytko. Plusom je aj znesitelna minutaz a Babcakovej sexi slivka. ()

FosaCZ 

všechny recenze uživatele

Dvojice jmen Hřebejk a Viewegh je zárukou stejného komerčního úspěchu podobně jako Eva s Vaškem, takže si Nestyda své diváky zajisté najde. Jan Hřebejk by však měl včas dospět k závěru, že své filmy nemůže točit stejným tempem jako kolega Viewegh píše své knihy. V opačném případě by totiž namísto kin mohly putovat rovnou v podobě DVD do dárkového balení Vieweghových bestsellerů. http://chromy.blog.idnes.cz/c/53269/Kdo-je-tady-Nestyda.html ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Typický Hřebejk + typický Vieweg = intelektuální, neživý blábol. Pořád lepší než Medvídek, U mě dobrý, K.v N. ()

Romadoor 

všechny recenze uživatele

....sákryš nesmím film hodnotit po skouknutí, když při něm piju víno....ubírám alespoň 1*, zatím....co vlastně vede někoho k natočení takového filmu? Teda myslím jako kde se na to vzaly ty peníze - jesti nebyly lepší náměty, za které je šlo promrhat, tak je to smutné, jestli to byl jen výsledek různých osobních vazeb a zájmů, je to alespoň o trochu veselejší :).....kladně hodnotím na dnešní poměry střízlivější stopáž. ()

kviczala 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbí, ale připadá mi velmi plochý. V ničem nejde do hloubky. Ale na oddych dobré... Opravdu nemusíte nad ničím téměř přemýšlet. Herecké výkony jsou více než fajnové. ()

Nupaky 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pravdivý příběh!!! Prvních 30min jsem prakticky seděla bez hnutí zažraná do příběhu,který je bohužel pro mě velmi pravdivý a myslím, že i velmi častým scénářem života! Bez pochyby pro mě kvalitní film,který je pro mě z nepochopitelného důvodu podceněn!! 4 hvězdy si opravdu plně zaslouží! ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Hřebejk si mě získal Pelíškama, jinak mě jeho filmy až tak moc neberou, ale takhle špatnej film jsem od něho teda nečekal. Macháček se snažil, ale měl prostě roli vola, Liška nedostal moc prostoru, no a ty další herci mě teda vůbec nepřesvědčili. Žádnej humor, žádný drama, nulový postavy, bez akce, vtipu, lesku, prostě bída a šeď. 30% ()

Jack.Pott odpad!

všechny recenze uživatele

Nejen vůči Janu Hřebejkovi bude milosrdné, když Nestydu hodíme do záchodu, spláchneme a zapomeneme. Samotné Vieweghovy povídky by si dvě až tři hvězdičky zasloužily, ve filmu jim ovšem chyběla pointa a byly osekané (v bordelu přece měl být bývalý pan učitel a dnes nejprodávanější český spisovatel se svým vydavatelem Martinem Reinerem alias Pluháčkem!). Narážky na aktuální reklamní slogany, rádoby parodické přirovnávání Osvětimy ke kravínu, výroky typu "dřív jako zdravotní sestřička jsem vynášela moč po stařících, kteří mi teď coby prostitutce říkají, ať chčiju na ně"... To by byl mezi kvalitní kinematografií nepřijatelný svinčík. ()

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama