Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kandidát na senátora Nelson Hayward se veřejnosti prezentuje jako zásadový bojovník proti zločinnosti. Šéf jeho volební kampaně Harry Stone mu proto připraví kontroverzní předvolební taktiku na míru: rozšíří v tisku fámu, že mafie vyhrožuje Haywardovi zabitím. Stone zároveň po svém klientovi kategoricky požaduje, aby opustil milenku, se kterou podvádí svou zákonnou manželku. Hayward však místo toho Stonea zavraždí a vyrobí si alibi. Případ vypadá tak, že mafie skutečně poslala zabijáka a že jeho obětí měl být právě Hayward. Jediný, kdo o této verzi pochybuje, je detektiv Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabsie tempo v tejto casti, ale zaver bol neskutocne sikovne spraveny. Par detailov bolo velmi dobre vychytanych a pan politik bol v koncoch. Cooper ho hral velmi dobre. Vrazda bola slusne vymyslena, aj tie jeho neskorsie manevre boli super, ale tie detaily unikli. Keby to je trochu kratsie, tak nevaham ist do plneho poctu. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda z columbovské série mi bohužel nepřišla příliš vydařená a působila na mě příliš utahaným a zdlouhavým dojmem. Navíc ani vybrané postavy nepůsobily nějak zvlášť sympaticky, snad jedinou výjimku tvoří Haywordova sekretářka a milenka v jedné osobě v podání Tishy Sterling. V každém případě to rozhodně nebylo ani úplně špatné, byly určitě ještě slabší epizody a proto slušných 60 % si tento díl určitě zaslouží. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď spoločne s Columbom spoznávame smotánku Los Angeles a občas aj iných miest, nesmie chýbať samozrejme aj vysoká politika. Ako sa na "najvyšie postavených a najchytrejších ľudí" planéty patrí, ich vraždy musia byť maximálne premyslené a polícii musia spôsobiť najviac problémov. Columbo je ale stále chytrejší a keď sa to tak vezme, tak sa mal stať prezidentom USA. ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem mnohokrát napsal, že jednotlivé epizody stojí i padají právě s výběrem hlavního záporáka, tedy vraha. A volba herce v tomto dílu byla velice nešťastná – nulové charisma a tupý výraz ve tváři jsou jediné devizy XY. Je nepochopitelné, že vrah byl kandidátem na senátora a přesto nedokázal s Columbem rétoricky soupeřit a odvrátit tak podezření ze své osoby. Obvyklé humorné odlehčení zde také chybělo, tedy pokud někdo nepočítá za vtipné columbovské esakpády s hledáním bloku a tužky po kapsách. K nim tentokrát ještě přibyly papírové modely autíček. Jediná zajímavost pro fanoušky seriálu Ženatý se závazky. Katey Sagal, představitelka Peggy, právě zde ztvárnila mikroroli mladičké sekretářky. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdejší záporák je opravdu jeden z těch slabších a při diskuzích s Columbem moc přesvědčivě nepůsobí - jako každý politik, když se pokouší tvářit poctivě a že vše dělá v zájmu lidí? Není tedy divu, že se na něj Columbo zaměřil a tady se člověk dokonce diví, že něco evidentního policie nezjistila - ten telefonát s oznámením vraždy. Je tady pochopitelně pár povinných náhodiček (náhodou předčasně zavřená pumpa) a Columbovo obvyklé jasnovidectví (proč zkoumat, zda je motor ještě teplý, když sotva začal koukat po místě činu?). Ta závěrečná pointa je pěkná, ale čmuchal bez povolení v pokoji podezřelého, takže ten náboj ze stěny by se nedal použít a tím pádem žádný usvědčující důkaz nemá. Taky motiv vraždy mi tady přišel trochu nejasný, jestli mu manažer překážel ve vztahu s milenkou, tak by snad stačilo ho vyhodit (nebo mu tím jen pohrozit)? Vcelku ale slušná epizoda. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy je poručík Columbo (Peter Falk) u zubaře, zní z rádia skladba „La donna è mobile“ z opery „Rigoletto“ v podání Enrica Carusa. (majky19)
  • Ve filmu je použit tlumič výstřelu našroubovaný na ústí bubínkového revolveru. Toto není bohužel možné. Tlumiče hluku výstřelu fungují pouze na automatickych nebo jednoranných pistolích, s uzamčeným nábojem v komoře. (Vyjímkou je pouze plynotěsný revolver sovětské konstrukce 7.62 NAGANT). Ten ale ve filmu rozhodně nebyl použit. (Dragunof)

Reklama

Reklama